15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDAT LA CSM PLECAT LA PENSIE – CSM a aprobat eliberarea din functie a 12 magistrati: cinci judecatori si sapte procurori. Printre cei care parasesc sistemul se numara si judecatorul Dorin Danci de la Tribunalul Maramures, candidat in 2014, 2016 si 2022 pentru functia de membru CSM (Lista)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 February 2023 11:17
Vizualizari: 4217

Principalul subiect din magistratura a fost in aceste zile, fara indoiala, scandalul legat de lasarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu un vicepresedinte delegat pe functie, in conditiile in care toate cele trei candiaturi au fost respinse de Sectia pentru judecatori a CSM (click aici pentru a citi). In paralel insa au continuat plecarile din sistem. Chiar daca nu mai vorbim despre sute de pensionari pe saptamana asa cum se intampla pana de curand, numarul lor este semnificativ in continuare, avand ca potrivit noii Legi privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2022) procedura birocratica este mai dificila in conditiile in care magistratii trebuie sa anunte cu 90 de zile intentia de pensionare, deci nu mai pot pleca la pensie de pe o zi pe alta asa cum se intampla pana acum.


 

Astfel, in ultima saptamana Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat eliberarea din functie prin pensionare a 12 magistrati. Este vorba despre cinci judecatori si sapte procurori. Printre acestia se numara si judecatorul Dorin Danci (foto) de la Tribunalul Maramures, cel care in urma cu doar cateva luni, in primavara anului 2022, candida pentru functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii, asa cum facuse si in 2014 si 2016, de fiecare data nereusind sa intruneasca numarul necesar de voturi pentru a ajunge in CSM.


Iata pensionarile dispuse de Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de joi, 23 februarie 2023:


-Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului DANCI DORIN, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Maramures.

-Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DANAILA CORNELIA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bacau.

-Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei STEGARU ANCA ELENA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj, delegata in functia de presedinte al Sectiei a I-a civila.

-Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TATAROIU SIMONA-IOANA, judecator la Tribunalul Gorj.

-Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DRAGAN CERASELA-DIANA, judecator la Judecatoria Ramnicu Valcea.


Iata pensionarile dispuse de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 21 februarie 2023:


-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului locotenent – colonel magistrat EUSEBIU OCTAVIAN SERBANOIU, procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, detasat la scoala Nationala de Grefieri.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a domnului URSULESCU DOREL, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renuntarea la cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de VASILE CANEL, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Fetesti, delegat in functia de prim procuror la aceasta unitate de parchet.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 17.03.2023, a doamnei MERA CLAUDIA - ELVIRA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Deva, avand gradul profesional corespunzator parchetului de pe langa curte de apel.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2023, a doamnei NEACSU GABRIELA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Neamt, in prezent delegata in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Roman.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SUBTIRELU LAURA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului ANDRIES ANDREI CEZAR, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva