24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDAT LA CSM – Presedintele Tribunalului Specializat Arges, judecatorul Ciprian Tita, isi anunta intentia de a candida pentru viitorul CSM: “O justitie moderna si eficienta este in primul rand o justitie unita, care inseamna obiective comune pentru intreaga magistratura, caracterizata de integritate, transparenta si responsabilitate, o jurisprudenta unitara, toate acestea facand-o un reper unic in societatea romaneasca”

Scris de: G.T. | pdf | print

8 March 2022 15:03
Vizualizari: 7316

Presedintele Tribunalului Specializat Arges, judecatorul Ciprian Tita (foto), si-a anuntat intentia de a candida pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, cel care isi incepe activitatea in 2023.


 

Lumea Justitiei prezinta scrisoarea judecatorului Ciprian Tita, prin care acesta isi anunta colegii despre candidatura pentru noul CSM:


O justitie moderna si eficienta este in primul rand o justitie unita, care inseamna obiective comune pentru intreaga magistratura, caracterizata de integritate, transparenta si responsabilitate, o jurisprudenta unitara, toate acestea facand-o un reper unic in societatea romaneasca

 

Dragi colegi, vreau sa profit de energia acestei zile cu o semnificatie aparte (tinand cont si de apelul din zilele acestea al actualilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii de a ne implica in constructia viitorului Consiliu) si sa imi exprim pe aceasta cale intentia de a candida la Consiliul Superior al Magistraturii din partea Tribunalelor, cu gandul ca a fi membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii presupune a fi in primul rand judecator, un judecator aflat in slujba cetatenilor si a magistratilor din intreg sistemul judiciar.

Justitia are nevoie de o administrare eficienta si unitara pentru a functiona independent, stiind ca independenta pe care o garanteaza Consiliul Superior al Magistraturii este in primul rand una functionala, pragmatica, deoarece un stat modern si democratic nu poate fi imaginat fara o consacrare juridica la cel mai inalt nivel a independentei justitiei cu toate corelativele ei (impartialitate, inamovibilitate a judecatorilor, etc.).

Obiectivele fiecarui viitor membru al Consiliului Superior al Magistraturii sunt datoare sa porneasca fara indoiala de la aceste atributii reglementate ale forului judiciar suprem, insa se deosebesc in mod fundamental prin capacitatea si maniera in care fiecare dintre acestia intelege nevoile sistemului si posibilitatea de a contribui in mod util si eficient la rezolvarea acestora.

Avem responsabilitatea alegerii corecte a omului potrivit in acest for, deoarece suntem datori de doua ori, in primul rand, de a alege (trebuie sa ne asumam toti, fara nicio exceptie, aceasta responsabilitate) si, in al doilea rand, de a alege candidatul care reflecta valorile fiecaruia dintre judecatori si ale sistemului in ansamblu sau, si care are dorinta arzatoare si taria de a va prezenta la finalul mandatului, dupa o munca in echipa de sase ani, o justitie care functioneaza ireprosabil, unitar, un reper unic in societatea romaneasca.

Invit pe aceasta cale pe ceilalti colegi care isi vor manifesta intentia de a candida la Consiliul Superior al Magistraturii sa gasim impreuna cele mai bune canale de comunicare pentru a initia un dialog de idei constructiv in scopul informarii cat mai corecte a judecatorilor care isi vor exprima votul cu privire la viitorul justitiei noastre, fiind constienti ca in aceasta perioada scurta de timp (alegerile generale urmand a fi pe 22 iunie) se formeaza viitoarea echipa care va administra justitia, iar taria unei echipe sta in unitatea sa si in coordonarea eficienta a eforturilor in indeplinirea obiectivelor propuse.

Cu cele mai alese ganduri,

Judecator Ciprian Tita

Presedintele Tribunalului Specializat Arges”

Comentarii

# DODI date 8 March 2022 15:17 +1

Nu pare a fi un ”acoperit” al SRI. Îi doresc succes.

# Cetateanul date 8 March 2022 16:20 +1

Măi nene, ”moderna si eficienta” începe cu cei din scaun. Și de la ”să-mi îndeplinesc cu onoare, conștiință și fără părtinire atribuțiile”! Să dăm exemple? De exhibiționiști pe tik-tok? De iubitori de plăcuțe suedeze? De traficanți de influență mascați în activiști? De paraditori? De bețivi? De plagiatori? De profitori de 2%? De ”indenpendenți” trasformați peste noapte în politruci imediat după pensionare?

# Cred ca e o gluma! Proasta! date 9 March 2022 15:01 +1

Acest individ a creat numai probleme in Argeș! Fiind la Tribunalul Specializat Argeș, a refuzat 4-5 ani sa judece dosare din categoria fostelor comerciale, care erau de competenta lui. cercetați si veți vedea cum s-a eschivat la maxim iar acum ne spune ca vrea in CSM? Sa ne învețe ce? Cum sa ne eschivăm de la munca? Mi se pare un tupeu maxim! Îl cunoaștem bine, nu va bazați pe el… este o gluma proasta!!!

# Update Justitie date 10 March 2022 11:54 -1

Faptul ca deja este atacat pe nedrept ma face sa ii dau dreptate lui #DODI. Cat despre disputa asupra competentei, practica constanta a Curtii de Apel Arges a confirmat pozitia Tribunalului Specializat. Ulterior ministrul justitiei a transat problema schimband normele de competenta iar discutia a fost depasita. Oricum e cert ca dl. Ciprian Tita are experienta in lupta cu amatorismul si obtuzitatea unor inalti reprezentanti ai sistemului si ca face tot ce se poate ca sa apere pozitia celor pe care-i reprezinta. La Tribunalul Specializat a reusit acest lucru. Ii urez succes!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva