18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CANDIDATA LA CSM CARE VREA LIMITAREA PENSIILOR MAGISTRATILOR – Politicul ar putea primi sprijin nesperat din CSM in tentativa de a umbla la pensiile de serviciu ale magistratilor. Judecatoarea Gratiela Milu de la Curtea de Apel Brasov, candidata pentru CSM, explica: “CSM ar fi trebui sa abordeze cu transparenta aceasta chestiune, sa o defineasca drept anomalie si sa propuna o varianta de text pentru inlaturarea ei, adica sa adauge 'pensia nu va depasi salariul in plata'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 June 2022 12:52
Vizualizari: 5094

In urma cu cateva zile, o initiativa venita din zona politicului a creat agitatie in magistratura: pensiile judecatorilor si procurorilor ar putea fi impozitate chiar si cu 90% (click aici pentru a citi). Desi pare greu de crezut, insa politicul ar putea avea sprijin chiar din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii in demersurile sale de a face modificari la pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor, asa-zisele “pensii speciale”. Recent, unul dintre candidatii pentru viitorul CSM s-a pronuntat in mod direct pentru limitarea pensiilor de serviciu ale magistratilor. Este vorba despre judecatoarea Ramona Gratiela Milu (foto), de la Curtea de Apel Brasov (aceeasi instanta de la care provine si actuala membra CSM Margareta Nicoleta Tint).


 

Desi nu a sustinut aceeasi idee de impozitare a pensiilor chiar si cu 90%, judecatoarea Milu a lasat sa se inteleaga ca in momentul de fata anumite pensii de serviciu ale magistratilor sunt prea mari. Concret, intr-un interviu acordat site-ului spotmedia.ro, judecatoarea Ramona Gratiela Milu (parte a taberei magistratilor activisti care protestau impotriva modificarilor la Legile Justitiei) a explicat ca pensiile magistratilor nu ar trebui sa depaseasca salariul in plata. In acest sens, Milu afirma ca CSM ar trebui sa considere o anomalie aceasta situatie si sa sustina o modificare legislativa care sa prevada ca: “pensia nu va depasi salariul in plata”.


Iata raspunsul acordat de judecatoarea Ramona Gratiela Milu de la Curtea de Apel Brasov in legatura cu pensiile magistratilor mai mari decat ultimul salariu:


“Inclusiv in interiorul corpului magistratilor aceasta chestiune e perceputa ca anomalie. CSM nu a abordat chestiunea cu transparenta si onestitate.

Pensia magistratului ar trebui sa fie 85% din ultimul salariu, dar urmare a unor modificari legislative fiscale s-a produs acel decalaj.

Impreuna cu alti colegi, am redactat cu ani in urma o scrisoare publica, catre MJ, Presedintie si CSM, in care am subliniat anomalia si am solicitat masuri de la cei care au initiativa legislativa. A ramas fara urmari, ca multe altele.

CSM ar fi trebui sa abordeze cu transparenta aceasta chestiune, sa o defineasca drept anomalie si sa propuna o varianta de text pentru inlaturarea ei, adica sa adauge 'pensia nu va depasi salariul in plata'.

Expunerea problemei cu loialitate institutionala ar pune presiune si pe MJ, pe Legislativ”.

Comentarii

# Cine te-o vota pe tine, lelițo Ioanăă date 19 June 2022 13:16 +85

Cu privire la acest subiect sunt discuții încinse. Dar foarte ciudat din partea acestei candidate este că se așteaptă să o voteze vreun judecător de curte de apel.

# Florescu nicolae date 19 June 2022 15:33 +41

Ar fi cazul sa se dea un exemplu de pensie nai mare decat indemnizatia in plata.Cred ca discutia este pur teoretica si inutila pt.ca singurul beneficiar al unei astfel de situati,cmdtul.de penitenciat Pitesti,nu mai este creditor.

# maxtor date 19 June 2022 16:11 +31

depinde pentru ce traiesti:pentru salar(indemnizatie) sau pentru penzie....

# Eu date 20 June 2022 10:05 0

Atat o duce capul.dar la diurna de 2%pe zi din salariu ar renunta ca viitor,doamne fereste,membru csm? pensia e 85%din ultimul salariu.asta inseamna ca e mai mica decat salariul.

# Pt EU date 20 June 2022 13:39 +29

Pensiile de serviciu ale magistratilor nu se calculează în baza contributivitatii, ci că procent de 80-100% din ultimul salariu BRUT. De aceea, pensia este mai mare decat salariu ... EU poate afla care e diferenta intre salariul brut si cel net inainte de a jigni pe altii Pentru aceasta candidata si cei care o voteaza salariul nu e suficient: https://presshub.ro/judecatoarea-elena-costache-in-cursa-pentru-csm-consider-ca-nivelul-actual-de-salarizare-nu-reflecta-importanta-judecatorului-roman-ea-incaseaza-3-800-de-euro-pe-luna-223711/

# Miki date 20 June 2022 13:43 +35

Pensia reprezintă 80% din salariul brut din ultima lună de activitate plus sporuri, din acest motiv depăște în mod semnificativ salariul în numeroase situații. Pensia medie a magistraților este de 18.315 de lei.

# Alt eu date 20 June 2022 14:27 0

Pensia reprezintă 80% din salariul BRUT din ultima lună de activitate plus sporuri, din acest motiv depăște în mod semnificativ salariul în numeroase situații. Pensia medie a magistraților este de 18.315 de lei.

# Cineva date 20 June 2022 16:57 -16

Stimabila candidata nu a raspuns la intrebarea daca renunta la diurna de 2%.adica in plus vreo 3000 euro peste salariu.nu i se pare cam multisor?

# Barba(ul) date 20 June 2022 20:29 +23

Dincolo de rautatile si calificativele deplasate,ar trebui sa ii cititi CVul.Si asa ati vedea ca este calificata la nivel european.Ceea ce vrea dansa,este in concordanta cu ceea ce exista in toata Europa in materie de pensii de magistrat european,caci,da este o profesie reglementata in mod european.Urmeaza,cu siguranta si la obligarea la plata CASS si scoaterea ineptiilor cu decontarea interventiilor medicale,consult,..pentru rudele si afinii,pana la grd.4inclusiv.Fiti linistiti,ca nu este inventia dansei,ci este o cerinta a europenilor,ce sunt presati de catre prorii lor magistrati sa fie egali cu cei romani,sufocati de atatea drepturi.Nu le poate face deodata,asa ca le va face in trepte. Pe ce puneti pariu ca va reusi?Brava la ea,ghiuzel fata estem!Nu aveti decat sa il fluierati si sa-i dati cu huo lu' Dumbrava si Diviziei sale ce v-a momit cu margele de sticla si perle de plastic,voi neavand mintea si imaginatia necesare sa realizati ca totul dureaza pe durata sursei de finantare

# Cineva date 20 June 2022 23:17 0

Suntem satui de CV-uri.nu i-ati citit proiectul?nu leaga doua fraze inteligente.

# Ciolac date 21 June 2022 13:24 +16

Pai,și ce vrei cineva sa plătești in continuare de te vei speti pt pensii speciale? Ești OK?

# nanu date 22 June 2022 10:04 -15

Discurs populist

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva