13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPAC PE BUDA – Blaturi mizerabile in CSM pentru ca Bogdan Mateescu sa ramana in continuare presedinte interimar, peste mandat, intr-o functie neprevazuta de lege si Constitutie. Judecatorul Marian Buda a facut stanga imprejur desi isi anuntase intentia de a candida la sefia CSM. Buda a gasit pretext sa-i prelungeasca interimatul lui Mateescu: asteapta motivarea CCR pe sesizarea privind mandatul sau din CSM, desi aceasta a fost respinsa. Ridicol: Buda nici macar nu are voie sa vorbeasca

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 February 2022 11:07
Vizualizari: 4622

Rusinos ce se petrece in Consiliul Superior al Magistraturii, ajuns intr-o stare deplorabila, asa cum nu a fost niciodata in istoria sa. O institutie care nu mai impune nici cel mai mic respect si care astazi a fost acaparata de judecatorul Bogdan Mateescu.


 

Un nou blat facut in CSM – zis pe buna dreptata “Cotetul Superior al Magistraturii” - a iesit la iveala joi, 24 februarie 2022. Evident, este un nou blat pentru mentinerea lui Mateescu la conducerea Consiliului, peste mandat, intr-o functie neprevazuta de lege si de Constitutie. Judecatorul Marian Buda (foto), aflat in pozitia de membru interimar al CSM dupa plecarea la pensie a judecatoarei Mariana Ghena, a facut stanga imprejur si a renuntat la intentia de a candida la sefia CSM.


Penibilul pretext al lui Buda


Concret, dupa ce in sedinta din 10 februarie 2022 isi anuntase intentia de a candida la presedintia CSM, punctul fiind amanat pana la pronuntarea deciziei CCR privind sesizarea USR prin care se contesta legalitatea mandatului acestuia in CSM, intentia de candidatura a lui Buda nu a mai fost pusa pe ordinea de zi a Sectiei de judecatori. Asta desi sesizarea USR a fost respinsa. Si desi membrii CSM care reprezinta opozitia in Consiliu (Andrea Chis, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Mihai Balan) au cerut sa se transeze problema. Ei bine, judecatorul Marian Buda a renuntat la intentia de a candidat, chipurile pana cand CCR va motiva decizia prin care a fost respinsa sesizarea USR. Un pretext penibil


Buda nici macar nu are voie sa deschida gura


Sa nu credeti insa ca judecatorul Marian Buda a anuntat acest lucru. Cel care a explicat motivul pentru care Buda a renuntat, zice-se temporar, la intentia de candidatura a fost chiar seful lui Buda. Adica Bogdan Mateescu, presedintele interimar al CSM pe langa lege, care a vorbit in locul lui Marian Buda, desi mai indicat ar fi fost sa ii ceara acestuia sa isi explice pozitia.

Practic, Marian Buda nici macar nu a deschis gura, asa cum o face de altfel de cand a venit in CSM. Ceea ce este jenant pentru un judecator de la Inalta Curte si din CSM, care, din punctul nostru de vedere, nu se dovedeste a fi decat un pion folosit intr-un joc prin care Bogdan Mateescu incearca sa isi conserve puterea in CSM.

Comentarii

# santinela date 24 February 2022 14:30 +153

Bai, decit un pupincurist NOU,mai bine sa ramina Bobita fiindca pe asta il cunoastem.Vai de mama sistemului de justitie din Romania !

# bobi date 25 February 2022 08:41 +2

- Blat ordinar orchestrat de Bobiță zis Slugărete care face abuzuri de nedescris în CSM, cu ocrotirea celorlalți membrii, cu excepția celor 7. - Va rămâne slugărete până la finalul anului și al mandatului actualilor membrii CSM. - CSM a decăzut mult de la începutul mandatului actualilor membrii ai Plenului Consiliului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva