22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPII BINOMULUI RISCA INCHISOARE – Ministrul Justitiei Florin Iordache anunta masuri dure daca va constata ca protocoalele dintre parchete si SRI sunt ilegale. In acest caz, probele folosite pentru condamnarea oamenilor vor fi declarate nule, iar dosarele vor fi revizuite: “Va dati seama cate dosare au fost facute pe niste probe nelegale”. Florin Iordache va cere in CSAT clarificari. Ministrul l-a pus la punct pe Procurorul General

Scris de: G.T. | pdf | print

29 January 2017 21:02
Vizualizari: 25982

Ministrul Justitiei Florin Iordache (foto) va solicita clarificari in privinta protocoalelor semnate intre parchete si Serviciul Roman de Informatii, protocoale in baza carora au fost formate echipele mixte intre procurori si ofiteri SRI care au lucrat in dosare in ultimii ani. Iordache va cere lamuriri in legatura cu aceste protocoale, marti 31 ianuarie 2017, chiar in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, adica exact acolo unde, in timpul regimului Basescu, s-a luat decizia de a se forma echipe mixte intre procurori si lucratori SRI.


Anuntul a fost facut de Florin Iordache, sambata seara 28 ianuarie 2017, la emisiunea Q&A de la Antena 3. Cu aceeasi ocazie, ministrul Justitiei a dat asigurari ca in cazul in care se va constata ca protocoalele sunt ilegale vor fi luate masuri impotriva celor care le-au incheiat si care, astfel, au incalcat legea. Ceea ce ar insemna dosare penale impotriva sefilor institutiilor de forta care au semnat protocoalele. Mai important, Iordache a explicat ca toate probele din dosarele instrumentate in baza acestor protocoale vor fi declarate nule, iar sentintele vor fi revizuite:

Fara indoiala, daca acest protocol este ilegal, probele respective clar sunt nule si atunci acele dosare nu trebuie sa existe. Daca supozitia se confirma, va dati seama cate dosare au fost facute pe niste probe nelegale. Este de datoria mea sa vad daca exista aceste protocoale, si daca aceste protocoale s-au facut cu incalcarea legii, cineva trebuie sa raspunda. Daca facem dosare cu probe care s-au facut cu incalcarea legii, cei care le-au facut trebuie sa raspunda”.

Procurorul General Augustin Lazar a fost pus la punct

Pe de alta parte, Florin Iordache a avut o pozitie care merita salutata in ceea ce-l priveste pe Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar. Practic, ministrul Justitiei l-a pus la punct pe Procurorul General, dupa declaratiile politice pe care acesta le-a facut in ultima perioada, cand, printre altele, a catalogat ordonanta Guvernului privind gratierea ca fiind una penibila. In acest sens, Iordache i-a amintit lui Lazar ca legile le face Parlamentul, iar Parchetul nu are alta misiune decat sa aplice legea:

Legislatia in Romania o face Parlamentul, ca si modificarea legilor. Am vazut in ultima perioada organe ale statului care isi dau cu parerea despre legi. Am vazut Procurorul General care spune ca o lege e buna sau nu e buna. Parchetul trebuie sa aplice legea. Legile in Romania trebuie sa le faca Parlamentul”.

 

Comentarii

# Viorica date 29 January 2017 21:26 +48

Felicitari domnului ministru! In sfarsit avem un ministru care are coloana vertebrala.

# DODI date 29 January 2017 23:02 +21

Grea misie pentru acest ministru. Din această cauză ciolanis și-a asmuțit javrele prezidențiale (era să zic partidele parlamentare PNL și USR, dar ar fi fost prea mult) și iasă în stradă și să minimalizeze eforturile depuse de noua justiție pentru demantelarea hățișurilor ilegale cu care au nenorocit atâtea vieți și prin care au încercat denaturarea voturilor românilor. În aceste condiții este demn de remarcat gestul corect al lui Helvig de a nu contribui la mistificarea voturilor. Pieleanu și alți acoperiți prezentau niște cifre prin care PSD și ALDE nu aveau nici o șansă de a forma guvernul spre marea satisfacție a profesorașului de fizică, devenit ”expert” în matematică, iar mai nou ”expert în buget”. În doresc succes în munca depusă pentru a duce PNL și USR sub pragul intrării în Parlament. Pe români nu îi mai poate prosti. După cum nu i-a reușit figura nici cu nevasta care, pentru a nu-și compromite silueta de silfidă, l-a lăsat fără plozi. Așa că în prostia lui e unic.

# bercea mondial ;; e manevra lu frații miei.............,, date 30 January 2017 06:45 +18

SUNT PROTOCOALE ÎNTRE SRI ȘI P/ICCJ DIICOT POTRIVIT CĂRORA CETĂȚENII STRĂINI SAU ROMÂNI CU CETĂȚENIE STRĂINĂ(IRANIENI, TURCI SIRIENI) DOMICILIAȚI ÎN ROMÂNIA, CARE REFUZAU COLABORAREA CU SRI PE ,,,MATERIAL COMPROMIȚĂTOR,, ADICĂ IN BAZA UNOR INTERCEPTĂRI, LI SE FABRICAU DOSARE PENALE ȘI ERAU CERCETAȚI DE PROCURORI DIN DIICOT. SERVICIUL DIN DIICOT CARE FABRICA DOSARE LA CEREREA SRI ERA CEL CONDUS DE PROCURORUL JURJ REMUS. IN FABRICAREA DOSARELOR AU FOST IMPLICAȚI ȘI OFIȚERI DE POLIȚIE JUDICIARĂ DIN MAI, COORDONAȚI DE CHESTORUL BOLBOȘANU - ÎN PREZENT ARESTAT ȘI CONDAMNAT ÎN PRIMĂ INSTANĂ LA 9 ANI PENTRU FAPTE DE CORUPȚIE. DECI GRUPUL CRIMINAL ORGANIZAT CARE COORDONERAZĂ FABRICAREA DOSARELOR DE ȘANTAJ ESTE :GENERAL COLDEA, PROCUROR JURJ REMUS, IGPR - DIRECȚIA DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICO FINANCIARE. DCCO, ETC. SOLICIT PROCURORULUI GENERAL SĂ SE SESIZEZE DIN OFICIU. ÎN FIECARE ZI VOI DEZVĂLUI NR. UNUI DOSAR SAU NUMELE CET. STRĂINI CĂRORA LE-AU FOST FABRICATE DOSARE.

# emilee date 29 January 2017 21:42 +19

E ok pentru inceput, mai trebuie data si legea raspunderii a magistratilor. Va inchipuiti ca daca au existat aceste protocoale intre SRI si DNA, capii binomului vor fi demisi (probabil), dar noi vrem sa fie trasi la raspundere prin legea raspunderii a magistratilor. Pai d-le ministru Iordache, legile le face parlamentul dupa cum ati si spus-o, dar se pare ca SRI si DNA si-au facut si ei legi pe ascuns care se numesc (protocoale). VREM LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR.

# Edelweiss - Kabbalist de Bukowina date 29 January 2017 22:35 +9

Iar mi-o trecut o năszbâtie prin minte! ;-) Cică, după modelul „Protocoalelor Înțelepților Sionului” și guguștiucii ăștia au încheiat niște protocoale pe care le-au denumit „Protocoalele Repetenților Binomului” :D :D :D :D :D

# ?????? date 29 January 2017 22:03 -7

Considerai ca ministru Iordache care îi solicita procurorului general sa respecte legea, insistând anterior cu adoptarea de ordonanțe de urgență, despre care i s-a zis ca nu se încadrează în cadrul în iv reglementat oentru proboematica abordată, se va adresa CSAT pentru ai pune la dispoziție hotarile adoptate anterior sau SRI și Parchetului General ? Remacați ca procurorul general a susținut public că un astfel de protocol nu a fost intocmit la DNA ?

# ?????? date 29 January 2017 22:09 0

Cu ce considerați ca s-ar fi putut ocupa domnul Florin Iordache în parlament atunci când a fost adoptat articolul 97 din Codul de Procedură Penală ?

# justitia divina date 29 January 2017 22:33 0

Procurorii sunt stresati de tot felul de ordine si protocoale.Stati calmi nu se va schimba pentru cei care muncesc in Ministerul Public.Le place doar sa se vada pe sticla si sa se dea cocosi, dar nici in ograda cocosii nu mai sunt ce au fost;)

# Adevarul date 29 January 2017 23:00 +4

Răspunderea magistrațiilor obligatoriu. Fără circulare date de C.S.M, Curți de Apel, Parchete și între judecători care practic nu sunt legi dar mulți din sistem o aplică să fie și acești magistrați cercetați penal ! Nimeni nu e mai presus de lege ! aplicați Constituția este izvorul de drept !

# gigi date 29 January 2017 23:34 +6

Nimeni nu a crezut in dvs. dar sincer eu cred ca pas cu pas , le veti face pe toate! Nu inteleg de ce nu partajati pentru coruptie. de exemplu sa nu se gratieze functinari publici.  De ce va zic acest lucru! AM UN VAR CARE A PRIMIT DOI ANI CU EXECUTARE PT CA A DAT SUMA DE 200 EURO PT UN EXAMEN AUTO. LA CAZUT DE 2 ORI SI PE URMA A INTREBAT INSTRUCTORUL SI I A INDICAT PLICUL, NUMAI CA A FOST SAPTAMANA NEAGRA CAND ERAU FILATI SI A FOST DENUNTAT . A RECUNOSCUT SI DOI ANI DE penitenciar! mai are 2 luni si intra in comisie, dar IMI PUN INTREBARE DE CE NU SI CORUPTII CARE NU SUNT SALARIATI LA STAT!

# groza date 30 January 2017 01:10 0

Gratiati 10000 de gainari dar nu 1000 de politiceni.

# Legiuitorul date 30 January 2017 09:03 0

Nenisorule iordache, Cpp spunea pana la modificarea de catre CCR ca anumite activitati le indeplineste nu numai politia judiciara ci si ORGANE SPECIALIZARE ALE STATULUI...In baza la asta s au facut protocoale...iar trancaneala dle ministru...pe ministru asta o sa l vad arestat pt favorizarea faptuitoruluo si abuz in serv...fapte pe csre el le gratiaza acest Nero  al tarii

# mishulescu date 30 January 2017 09:40 +2

In sfarsit s-a enervat si ministrul Justitiei. De cand astept. Pe ei, pe mama lor ! Eliberati victimele din puscarii , ca sa intre satrapii.

# Edelweiss - Rarinc mofluz de Bukowina date 30 January 2017 09:49 0

offtopiq: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/planet-der-affen-planeta-maimutelor.html

# legiuitorul date 30 January 2017 10:14 +1

Art. 142 Punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică (1) Procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului. Acesta e articolul care permitea protocoalele:procurorul desemna alte organe specializate ale statului sa faca ce aprecia el necesar..

# bubu date 30 January 2017 17:14 0

Da', numai ca articolul in cauza, a intrat in vigoare la 1 feb.2014 (la data intrarii in vigoare a NCPP), i-ar posibilitatea ofiterilor SRI- alias alte organe specializate ale statului de a face acte de urmarire penala, fost suspendata la data constatarii neconstitutionalitatii sintagmei in cauza. Ce ne facem cu actele de urmarire penala efectuate in baza acestor protocoale, care este in vigoare inca din 2010? Punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică (1) Procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului. Acesta e articolul care permitea protocoalele:procurorul desemna alte organe specializate ale statului sa faca ce aprecia el necesar.. [/quote]

# mango date 30 January 2017 10:16 +1

CE SE AUDE,CE SE AUDE?Vajnicul salvator al Romaniei USR marele aparator al democratiei si atot moral, are deja dosar penal pentru finantare a sa de catre persoane fara venituri,adresa ,deci oameni ai strazii.Cat de ,,lipsit de suflet,, sa fi mai PLICUSOR DAN sa lasi saracii homlesi fara bani de aurolac.Asa senumesc acuma fundatiile lui Soros?AAAAAAAAAAAAAAA m-am prins.....nu este voie sa fiti finantati de catre cei de afara pentru campania din/nuntru deci LA PUSCARIEEEEEEEEEEEEE

# Pif date 30 January 2017 10:19 +1

O privire cat 1000 de cuvinte. N-as vrea sa ma certe vreodata nenea asta. :lol:

# Margareta Matei date 30 January 2017 10:23 +1

Uite proba, nu e proba, uite dosarul, nu e dosarul; uite infractorul, nu e infractorul;uite infractiunea, nu e infractiunea! Bre, justitia in tara asta e joaca de copii? Maturizati-va naibii, ca deja mi-e sila de faptul ca stau in aceasta tara!

# Margareta Matei date 30 January 2017 10:35 -4

De fapt, ce spun eu "joaca de copii"? Domnul ministru face pe magicianul de circ. Un soi de Woland bulgakovian: uite rochia, nu e rochia, uite banii, nu sunt banii, uite politicianul corupt, dar uite si varianta lui albita! Un mic truc legislativ, o mica magie si, impotriva tuturor politicienilor corupti, voi, procurorii ahtiati dupa dreptate, "nu aveti probe", vorba unei cunoscute doamne. :-*

# Pif date 30 January 2017 12:35 +2

Magician de circ, zici tu despre MiniStrul Justitiei? Vara trecuta am vazut pe net ca in Anglia exista inclusiv Academie pt. magicieni printre multe alte oferte de studiu la zi sau la ff. Daca te amuza ideea, nu vad care ar fi problema sa obtii o diploma de magician, inclusiv docotorat in magie...ca sa ai cu ce te lauda in CV. :-) Nu e mare lucru sa-i observi pe copii cum se joaca de-a razboiul ca sa-i identifici pe micutii cu potential real de viitori nazisti in ei, pe aia usor mani******bili si pe cei care opun rezistenta teroristilor adversari, folosindu-si constructiv imaginatia. Orice magician autentic se bazeaza nu doar pe tehnica inginereasca ci si pe psihologia publicului cand comite trucuri. Arata-le holograme la pigmei si te considera de-a dreptul ZEU; nici macar vreun umil vrajitor sau magician.

# Charlie date 30 January 2017 12:09 +4

Apa de ploaie. Cand i-a avut in mana i-a consultat pe buget. Protocoalele confirma dezvaluirile lui Ghita care erau suficiente. Trebuia de mult sa-i urmeze lui Coldea si impreuna la puscarie 20 de ani. Cu ei tortionarii si basistii, plus penalii PDL, PNL si PSD.

# Protocol date 30 January 2017 13:41 +5

Sa verificati si protocoalele UNBR Florea si instantele din Romania. Cum un neinfiintat a incheiat protocoale :-*

# Dan Miron date 30 January 2017 13:52 +4

Si dupa umila mea parere Ministru Florin Iordache este pe cale sa devins un erou !

# ubu date 30 January 2017 15:14 +4

dati-ne inregistrarile abuzive cum s-au dat și dosarele securitatii, dar nu pe alese si nu cu pastrarea originalelor cu cu distrugerea acestora.

# mitica date 30 January 2017 17:57 +5

Bravo,domnule ministru!Ar trebui sa le dati meditatii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva