19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPII UNBR SE REUNESC LA MARE – Presedintele UNBR, Gheorghe Florea, si-a dat intalnire cu decanii barourilor, sefii CAA si directorii centrelor INPPA la Eforie Nord. In cele patru zile de sedinte, UNBR isi propune sa solutioneze problemele profesiei de avocat (Ordinea de zi)

Scris de: L.J. | pdf | print

1 September 2015 15:26
Vizualizari: 7904

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Gheorghe Florea (foto), i-a convocat pe decanii barourilor si pe directorii centrelor INPPA sa ia parte la Sedintele Consiliului UNBR, desfasurate in perioada 3-6 septembrie 2015 la Eforie Nord, judetul Constanta. Potrivit informarilor UNBR, la sedinta Comisiei Permanente a UNBR din data de 3 septembrie 2015 au fost invitati sa participe si presedintele de onoare al U.N.B.R., av. Calin-Andrei Zamfirescu, decanul Baroului Constanta, avocatul Gabriel Cornel Grigore, presedintele Casei de Asigurari a Avocatilor, Nicu Tiberius, dar si Ion Popescu vicepresedintele CAA. Ulterior, in zilele de 5-6 septembrie va avea loc sedinta Consiliului UNBR.


In cele patru zile de sedinte ale Comisiei Permanente si ale Consiliului UNBR, conducerea UNBR, printre altele, va pune la punct ultimele amanunte ale examenului de admitere in profesia de avocat, va prezenta stadiul proiectului de modificare a Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va dezbate programa de pregatire profesionala continua pentru perioada 2015-2019, proiectul privind pregatirea profesionala continua prin conlucrarea dintre barouri si centrele INPPA in sistem intranet, vor analiza obiectivele propunerile CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA si vor pune la punct masurile organizatorice pentru sarbatorirea Zilei Avocatului European 2015.

Ordinea de zi a sedintelor este una extrem de ampla si o prezentam mai jos:

"Sedinta Comisiei Permanente a U.N.B.R. va avea loc in zilele de joi, 03 septembrie 2015 si vineri, 04, septembrie 2015, la Eforie Nord.

in cadrul sedintei vor fi dezbatute aspecte incluse in urmatoarea ordine de zi:

1. Aprobarea procesului verbal al sedintei Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 03 iulie 2015.

2.Masuri organizatorice privind examenul de primire in profesia de avocat-septembrie 2015

3.Prezentarea rezultatelor proiectului privind Avizul nr. (2013) 16 privind relatiile dintre judecatori si avocati in vederea asigurarii calitatii si eficientei justitiei al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE-GT). Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva initierii si realizarii unui Proiect de conlucrare intre judecatori, procurori si avocati (analiza propunerilor inaintate de judecator dr. Aida Popa, reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni).

4.Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5.Masuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolventa persoanei fizice.

6.Discutarea efectelor si masurilor ce ar trebui implementate ca urmare a dispozitiilor din Legea nr.187/2015 de aprobarea a OUG nr.6/2015, relativ la criteriile de calificarea activitatii de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independenta.

7.Prezentarea executiei bugetare pentru semestrul I/2015 si aprobarea Bugetului INPPA pentru anul 2015.

8.Programa de pregatire profesionala continua pentru perioada 2015-2019 (Proiect)
9.Proiectul privind pregatirea profesionala continua prin conlucrarea dintre barouri si centrele INPPA in sistem intranet.

10.Obiective de politica profesionala imediata rezultate din hotararile Congresului avocatilor 2015, in calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Politici profesionale pe termen scurt si mediu.

11.Propunerile CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA. Informare privind efectele previzibile ale modificarii proportiilor dintre sumele alocate fondurilor CAA (85% – 15%), potrivit propunerilor inaintate Consiliului UNBR. Propuneri de modificare a reglementarilor infraparlamentare privind sistemul CAA (referent domnul Vicepresedinte al CAA, av. Despa Aurel).

12.Masuri organizatorice pentru sarbatorirea Zilei Avocatului European 2015.

13.Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR privind „Evolutia profesiei de avocat in perspectiva”, constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania.

14.Analiza organigramei UNBR si a INPPA Central, in raport de bugetul acestora.
15.Lucrari curente.

16.Diverse.

La sedinta sunt invitati sa participe Presedintele de onoare al U.N.B.R., av. Calin-Andrei Zamfirescu, decanul Baroului Constanta, Presedintele si Vicepresedintele CAA.

In ziua de vineri 04 septembrie 2015, incepand cu ora 16,00, la sedinta sunt invitati Decanii Barourilor de la sediul centrelor teritoriale ale INPPA si Directorii centrelor INPPA".

"Sedinta Consiliului a U.N.B.R. va avea loc in zilele de sambata, 5 septembrie 2015 si duminica, 6 septembrie, la Eforie Nord.

In cadrul sedintei vor fi dezbatute aspecte incluse in urmatoarea ordine de zi:

1.Aprobarea procesului verbal al sedintei Consiliului U.N.B.R. din 05 iunie 2015.
2.Stadiul pregatirii examenului de primire in profesia de avocat.

3.Prezentarea desfasurarii si rezultatelor Proiectului privind aplicarea Avizului nr. (2013) 16 privind relatiile dintre judecatori si avocati in vederea asigurarii calitatii si eficientei justitiei al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE-GT), in relatiile dintre judecatorii si avocatii romani. Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva initierii si realizarii unui Proiect de conlucrare intre judecatori, procurori si avocati.

4.Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5.Masuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolventa persoanei fizice.

6.Discutarea efectelor si masurilor ce ar trebui implementate in profesia de avocat ca urmare a dispozitiilor din Legea nr.187/2015 de aprobarea a OUG nr.6/2015, relative la criteriile de calificare a activitatii de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independenta.

7.Prezentarea executiei bugetare pentru semestrul I/2015 si aprobarea bugetului INPPA pentru anul 2015.

8.Programa de pregatire profesionala continua pentru perioada 2015-2019.

9.Proiectul privind pregatirea profesionala continua prin conlucrarea dintre barouri si centrele INPPA in sistem intranet.

10.Obiective de politica profesionala imediata rezultate din hotararile Congresului avocatilor 2015, in calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Masuri privind continutul politicilor profesionale pe termen scurt si mediu.
11.Propunerile CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA.

12.Masuri organizatorice pentru sarbatorirea Zilei Avocatului European 2015.

13.Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR privind „Evolutia profesiei de avocat in perspectiva”, constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania

14.Lucrari curente.

Diverse".

* Cititi aici Ordinea de zi a sedintei Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, din 3-4 septembrie 2015

* Cititi aici Ordinea de zi a sedintei Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, din 5-6 septembrie 2015

Comentarii

# Aida date 1 September 2015 19:26 +1

Pariem ca la chiolhan vor fi si d-șoara Aida Popa, Nitu Tiberiu si Mr Bean Cazanciuc ?

# CHIOLHAN date 2 September 2015 14:22 +1

Din cei 26 de judecatori care vor judec RIL-ul lui Nitu doar Aida Popa sa fie?  Procurori de prin provincie nu ? ;-) Ar fi prea de tot... Si daca nu o sa fie prezenti si alti judecatori ai ICCJ  ce vor judeca RIL-ul, o sa-si primeasca fecare partea. Nici judecatorii ICCJ nu se pun cu mafia avocaturii. Arfi bine sa fie madam Kovesi cu cativa procurori sa-i salte pe toti la niste audieri. 

# pariu castigat date 3 September 2015 07:45 0

pariu castigat ! http://juri.ro/unbr-ordinea-de-zi-a-sedintei-comisiei-permanente-eforie-nord-3-4-septembrie-2015

# oarecare avi date 1 September 2015 22:40 0

Sefu abul asta cui dam distinctia pentru Moldova ca pe Botomei l-ai premiat anul trecut? Cui?? Lui Nichita? Care Nichita? Aia din Spania care a nascut?

# vova date 2 September 2015 00:50 +3

Daca tot se intalnesc , ar trebui sa revizuiasca ,,statutul profesiei de avocat"- roman si sa-l aduca la nivelul,,Codului avocatilor din UE'' in ceea ce priveste ''pactului de quata litis''. Astfel se vor elimina posibilitatile ca minoritatea santajista a avocatilor romanii snapani sa ascunda ''pactul de quata litis'' sub forma nevinovata a unui onorariu cu succes garantat . Sau conducerea sa stabileasca un ,, tarif oficial'' al avocatilor - cum e spaga la medici. Vezi si contractele ,,avocatilor nerusinati'' care apar dupa accidente auto cu morti tineri !!!

# vivat date 2 September 2015 14:30 +2

Este o mafie organizata in aceste dosare. Apar avocatii ca hienele a starv. Se duc cu coroane la inmormantari, platesc ei inmormantarie, fac orice doar sa obtina asemenea dosare. Sunt in cardasie cu politistii de la rutiera, cu primarii, cu preotii. Mortul inca u e acasa si sunt prezenti peste 10 avocati din toata tara. Uite un exemplu: avocatul care a luat acest caz, sotul unei judecatoare se zice ca ajuns sa preia cazul prin intermediul unor politisti. Se zice..DNA poate verifica :-) La inmormantarea acestora era plin de aocati cu coroane si contracte la ei. doar ca doar unul a avut pile mai mari, la fostii colegi din politie. la primar...la.... http://www.botosaneanul.ro/breaking-news/accident-groaznic-la-oraseni-audi-logan-sase-tineri-raniti/

# avi avi date 2 September 2015 13:18 +1

dragi colegi, cu regret va anunt ca gurul nostru nu subventioneaza viagra anul asta. 

# @avi avi date 3 September 2015 10:47 +2

In UNBR 2004 sunt doar tineri, nu fosile oparite ca-n UNBR traditional  :-*. Asa ca mai avi, vezi ca nu-i de gluma cu viagra, Cotabita era sa moara. Dar poate ne ajuti sa scapam de tine  :P

# NATIONALIZARE date 3 September 2015 11:13 +1

Adevaratul motiv al acestei reuniuni este clara,, TRANZACTIONAREA SPATIILOR DETIUNUTE DE CAA SI FILIALELE ACESTEIA" MARE ATENTIE TECHIRGHIOLUL ESTE MINCIUNA PE LANGA ACESTA ESCROCHERIE MARCA UNBR...FLOREA.

# Judecator impartial date 5 September 2015 11:52 +1

Judecatorul trebuie sa fie impartial. Asadar nu poate participa la congresele avocatilor, mandatarii partilor pe care judecatorul ii judeca !!! PUNCT.   Rusine!!!!! :cry: :cry: :o :o :sad: :sad: :sad: :cry: :cry:

# oarecare date 5 September 2015 16:33 -2

Citat de la unul care s-a prins de smecherie : În timp, Baroul paralel (Baroul ”Constituţional”) s-a constituit într-un veritabil canal colector al tuturor scursurilor din justiţie, o matrice laxă şi eclectică compusă din exaltaţi şi deşeuri profesionale excluse din avocatura tradiţională şi, minune mare, chiar din magistratură, ba chiar şi parlamentari.

# pt luju date 5 September 2015 18:07 +1

Luju, cum de accepti ca derb(...)l frus(...), zis "oarecare", sa ne jigneasca in asemenea hal, in vreme ce noua ne cenzurezi comentariile decente ?! Doamne, pai nu aflam pana la urma cine este aceasta forma de viata ?!

# ???? date 7 September 2015 17:20 +3

nu stie nimeni cat a costat chiolhanul? presa nu mai este invitata, base nici el.. clar mafiotii incep sa fie parasiti. inca un pic si poate ii vor face o vizita beciului domnesc unde sa povesteasca ce au facut cu banii din asigurari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva