3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPUL FJR A SCAPAT – Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea Inspectiei Judiciare fata de judecatorul CAB Dragos Calin, liderul asociatiei magistratilor activisti “Forumul Judecatorilor”. Aceeasi solutie a fost data si pentru judecatorii Cristi Danilet, Laurentiu Grecu, Anca Codreanu si Alina Gioroceanu. Dosarul a privit discutiile de pe forumul judecatorilor in care erau atacati politicieni, magistrati si ziaristi

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 September 2022 15:14
Vizualizari: 3684

Liderul magistratilor activisti a scapat de dosarul disciplinar. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea Inspectiei Judiciare fata de judecatorul Dragos Calin (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, presedintele asociatiei “Forumul Judecatorilor”. Este vorba despre cauza in care Calin a fost trimis in judecata disciplinara pentru discutiile purtate pe un forum al magistratilor in care erau atacati alti magistrati, politicieni si ziaristi.


 

Decizia a fost luata miercuri, 28 septembrie 2022. Aceeasi solutie a fost dispusa si fata de alti judecatori trimisi in judecata disciplinara in acelasi dosar. Ne referim la judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj, judecatorul Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti, judecatoarea Anca Codreanu de la Tribunalul Brasov si judecatoarea Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt.

 

Acuzatiile pentru care cei cinci magistrati au fost trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara au vizat posibila comitere a abaterilor disciplinare constand in:

-manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (abatere prevazuta de art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii (abatere prevazuta de art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);


Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratilor:

Calin Dragos Alin – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti,

Gioroceanu Alina Mihaela – judecator in cadrul Tribunalului Olt,

Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj,

Codreanu Anca – judecator in cadrul Tribunalului Brasov si

Grecu Laurentiu – judecator in cadrul Tribunalului Mehedinti

pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. a) si b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva