29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARACATITA DIN SANATATE – Dezvaluirile deputatului PSD Alfred Simonis: “Ministerul Sanatatii si-a asumat finantarea unui studiu de fezabilitate pentru un institut oncologic. Doar ca nu mica mi-a fost mirarea in vara, cand studiul a fost finalizat cu o valoare halucinanta: 700 de milioane de euro pentru un institut oncologic! De trei ori mai mult decat ceva similar in Italia!... Mi s-a confirmat inca o data influenta marilor operatori privati din sanatate in treburile statului”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2022 17:16
Vizualizari: 3531

Dezvaluiri grele facute de liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis (foto dreapta, impreuna cu ministrul Sanatatii Alexandru Rafila). Acesta acuza influenta si imixtiunea companiilor private de sanatate in proiectele statului.


 

In acest sens, deputatul PSD Alfred Simonis ofera un exemplu concret. Este vorba despre cum s-a incercat blocarea construirii unui institut oncologic in Timisoara.


Fara alte comentarii, prezentam dezvaluirile deputatului PSD Alfred Simonis facute luni, 12 decembrie 2022, pe pagina sa de Facebook:


“Hai sa spunem lucrurilor pe nume: Timisoara este o umbra a ce a fost din punct de vedere medical. Cati dintre noi nu avem cunoscuti diagnosticati cu cancer si care au plecat sa se trateze la Cluj? Asta si pentru ca unii jucatori privati, pe mana cu diversi sefi din Sanatate, au tinut captiv un judet intreg, blocand marile proiecte din domeniu.

De aceea timp de mai bine de douazeci ani autoritatile locale din Timis nu au fost in stare sa puna pe masa macar un proiect viabil de mare anvergura. Si chiar de aceea Ministerul Sanatatii, constatand acest lucru, si-a asumat finantarea unui studiu de fezabilitate pentru un institut oncologic.

Doar ca nu mica mi-a fost mirarea in vara, cand studiul de fezabilitate a fost finalizat cu o valoare halucinanta: 700 de milioane de euro pentru un institut oncologic! De trei ori mai mult decat ceva similar in Italia! Cu acesta valoare nu aveam nicio sansa sa primim finantare pe PNRR! Mi s-a confirmat inca o data influenta marilor operatori privati din sanatate in treburile statului.

Au urmat cateva luni nebune in care, impreuna cu ministrul Alexandru Rafila, am coordonat eforturile de aducere a valorii cu picioarele pe pamant, pentru a putea fi finantati. Ne-am intalnit saptamanal pentru a analiza evolutia modificarii si etapizarii studiului de fezabilitate.

Acum am o veste buna. Astazi se depune cererea pentru finantare pe PNRR pentru viitorul Institut Oncologic din Timisoara, in valoare de 197 milioane de euro. Documentatia e conforma, corespunde criteriilor impuse si sunt sanse extrem de mari sa obtinem finantare. De apreciat implicarea domnului Prof. dr. Dorel Sandesc in initierea acestui proiect, inca din anul 2015 si eforturile continue depuse pentru realizarea lui. Vreau sa adresez multumiri speciale ministrului Alexandru Rafila, un prieten al Timisului, si echipei cu care am dus la bun sfarsit demersul: Prefect, Mihai RITIVOIU - Consilier Ministrul Sanatatii, Dr. Alexandru ROGOBETE - Director DSP Timis, Dna. Florentina RADU”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva