22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARTITA IN DIICOT – Un politist de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate a fost saltat pentru o pretinsa mita luata in schimbul livrarii de informatii din dosarele DIICOT: “Ar fi primit in total 15.400 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unor acte contrare acestor indatoriri... La 28 martie 2022, inculpatul ar fi primit 500 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 March 2022 11:59
Vizualizari: 5380

Flagrant DNA impotriva unui politist de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea. Agentul de politie Mihai Dandea a fost retinut marti, 29 martie 2021, pentru 24 de ore, de procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei condusa de Adrian George Matei (foto), fiind acuzat de luare de mita.


 

Parchetul anticoruptie explica intr-un comunicat de presa dat publicitatii miercuri, 30 martie 2022, ca politistul ar fi primit incepand cu toamna anului 2020 si pana in prezent suma de 15.400 euro de la o persoana cercetata intr-un dosar DIICOT. In schimbul banilor, agentul de politie s-ar fi angajat sa puna la dispozitia persoanei cercetate informatii confidentiale din dosarul DIICOT in care aceasta era cercetata. Politistul a fost prins in flagrant luni, 28 martie 2022, in timp ce primea 500 de euro.

Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele politistului.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 martie 2022, a inculpatului DANDEA MIHAI, agent de politie in cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Dandea Mihai, in calitatea mentionata mai sus, incepand din toamna anului 2020 si pana in luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoana cercetata intr-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea pentru savarsirea unor infractiuni informatice, si ar fi primit in total suma de 15.400 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unor acte contrare acestor indatoriri.

Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins si primit suma de bani mentionata mai sus pentru a pune la dispozitia persoanei respective informatii confidentiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunostinta in virtutea atributiilor sale de serviciu.

In acelasi context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 29 martie 2022, inculpatul este prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva