2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat asistenta juridica pentru dezvoltarea laserului de la Magurele, parte a unui proiect international de peste 850 milioane euro. La Roma s-a semnat contractul de achizitie publica dintre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” si consortiul european reprezentat de Tuca Zbarcea & Asociatii, condus de “Istituto Nazionale di Fisica Nucleare” din Italia

Scris de: L.J. | pdf | print

19 March 2014 14:27
Vizualizari: 9551

Avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii au participat miercuri, 19 martie 2014, la ceremonia de semnare a Contractului de achizitie publica dintre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” si consortiul european condus de “Istituto Nazionale di Fisica Nucleare” din Italia, vizand constructia infrastructurii de cercetare aferenta dezvoltarii celui mai mare laser din lume, parte a proiectului european ELI-NP. Este vorba despre Contractul de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) pentru proiectarea, fabricarea, livrarea, instalarea, testarea, punerea in functiune si mentenanta pe perioada punerii in functiune a Sistemului Fascicul Gama de mare intensitate (GBS) de la Magurele. Un contract a carui valoare este de 66,8 milioane de euro si provine in integralitate din fonduri europene.


Firma de avocatura din Romania a oferit servicii de asistenta juridica institutului italian “Istituto Nazionale di Fisica Nucleare”, in calitate de lider al consortiului european EuroGammaS ce colaboreaza cu Universitatea „La Sapienza” din Roma si institutele stiintifice CNRS Franta (“Centre National de la Recherche Scientifique”) si STFC Marea Britanie (“Science and Technology Facilities Council”). Consortiul avand ca lider institutul italian “Istituto Nazionale di Fisica Nucleare” a fost desemnat castigator al procedurii de achizitie publica derulata de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” vizand atribuirea Contractului de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) aferent dezvoltarii sistemului de laser de la Magurele.

Potrivit unui comunicat al casei de avocatura, “echipa Tuca Zbarcea & Asociatii implicata in acest proiect a fost formata din avocati cu o bogata experienta in proceduri de achizitie publica, printre care Serban Paslaru (foto), Partener si unul dintre coordonatorii departamentului de achizitii publice; Iuliana Leon, Avocat Senior si Ruxandra Frangeti-Ghinea, Avocat”.

Tuca Zbarcea & Asociatii a precizat ca centrul de la Magurele reprezinta unul din pilonii programului de cercetare ELI, alte doua centre urmand sa fie dezvoltate in Cehia si Ungaria. Conform aceluiasi comunicat, valoarea totala a investitiei depaseste suma de 850 de milioane de euro:

Centrul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Bucuresti-Magurele va fi unul din pilonii programului international de cercetare ELI, alaturi de alte doua centre ce urmeaza a fi dezvoltate in Ungaria si Cehia. Valoarea totala a investitiei depaseste 850 milioane euro, proiectul fiind co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala”.

Romania se afla in cea mai avansata etapa, comparativ cu celelalte doua tari gazda - Ungaria si Cehia, pentru a construi prima infrastructura laser capabila sa cerceteze materia la nivel nuclear. Valoarea investitiei pentru dezvoltarea centrului de la Magurele se ridica la 300 milioane de euro si provine din fondurile Programului Sectorial Operational „Cresterea Competitivitatii Economice”.

ELI-NP va fi un centru european si international pentru cercetari de cel mai inalt nivel in domeniul laserilor de putere ultra inalta, interactiunii laser-materie si surselor secundare de radiatie. Datorita proprietatilor sale unice, aceasta infrastructura multidisciplinara va oferi noi oportunitati extraordinare pentru studierea unor procese fundamentale care apar in interactiunea lumina-materie.

Practic, ELI-NP va investiga in detaliu probleme dintr-o gama larga de domenii stiintifice si va oferi acces comunitatii internationale, stiintifice si industriale la potentiale aplicatii in domeniile medicinii, radiografiei, energiei, mediului, stiintei materialelor, nanotehnologiilor, bio-chimiei, etc.

Mai multe detalii despre proiectul ELI-NP vizand constructia celui mai mare si performant sistem laser se gasesc pe site-ul http://www.eli-np.ro/”.

Comentarii

# xus date 19 March 2014 21:56 +3

sunt curios, oare clientii acestei societati de avocati nu au aflat ei ca avocatii acestia fac parte dintr-un barou care \"nu are acte de infiintare\" :)) ? si pe deasupra examenele fiind si masluite acestia nefiind pregatiti profesional. vai vai vai hahaha

# jus date 19 March 2014 23:03 0

Sa mori tu,mai bota?iar te oftici de succesul altora?

# avocat Bucuresti date 19 March 2014 23:07 +1

Articol publicitar.primit bonus(?) de la LUJU.Iata de ce urla unii c a Florea vrea sa le taie macaroana publicitatii.

# No comment date 20 March 2014 06:35 0

CURAT PUBLICITATE!!! 

# Ion date 31 March 2014 14:34 0

frustratule! esti suparat ca nu publica nimeni articole despre divortul pe care ai fost la un pas sa il castigi recent?? :D

# luju cenzureaza date 19 March 2014 23:31 +1

Nu miros a bine laudele astea. E ceva putred aici, succesurile se datoreaza in special afacerilor cu statul. In ziua de azi sunt avocati de succes doar cei care fac afaceri cu statul.  8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva