24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CAUZA ISTERIZARII MASELOR – Toti cei care mor in aceste zile depistati pozitiv cu coronavirus sunt prezentati la gramada ca fiind decedati din cauza de Covid, fara sa existe autopsii care sa confirme ca decesul a fost provocat de acest virus. Grupul de Comunicare Strategica nu spune cate autopsii au fost facute pe cadavrele celor infectati cu Covid. Cum sa spui ca un om bolnav de cancer in faza terminala a murit din cauza de coronaviurs? (Raspunsul Grupului de Comunicare Strategica)

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 April 2020 15:27
Vizualizari: 16966

Lumea Justitiei prezinta cauza isterizarii maselor si inducerii panicii in randul romanilor. Zilnic sunt publicate statistici cu sute de persoane care ar fi decedat in Romania, chipurile, din cauza coronavirusului (Covid-19). Practic, toti cei depistati cu coronavirus care mor in aceste zile sunt prezentanti la gramada ca fiind decedati din cauza de Covid-19. Problema este ca nu exista dovezi clare in acest sens, anume ca mortile au fost cauzate de coronavirus. Si cand spunem dovada, ne referim la autopsii care sa confirme ca infectiile cu coronavirus au provocat decesele. Nu spunem ca nu au existat cazuri de decese provocate de Covid-19, insa atragem atentia ca exista riscul ca orice moarte sa fie prezentata ca fiind cauzata de coronavirus.


 

La inceputul lunii aprilie 2020, intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, managerul Spitalului Victor Babes, Emilian Imbri, se intreba daca in Romania se mai moare si de altceva in afara de coronavirus: “Cineva de la Suceava a spus ceva: nu mai face nimeni niciun diagnostic, se pune un biletel si scrie: 'Covid'. Asa ceva s-a intamplat si in Italia, si in China. Toti cei care au murit au murit de Covid? Desi poate ca au fost si alte diagnostice. Inainte de a ajunge la aceasta cifra, poate ca ar fi salvator si mai optimist pentru Romania sa se afle ca in Romania decesele in momentul de fata sunt datorita unor cauze, si din cauza Covidului, pentru ca altfel totul se pune pe seama Covidului si incepe isteria care a inceput in toate tarile din jurul nostru. (...) Nimic cardiac, nimic cancer, nimic, nimic, totul este Covid” (click aici pentru a citi).


Grupul de Comunicare Strategica indica infectia cu Covid drept cauza a mortii


Problema ridicata de doctorul Emilian Imbri este cat se poate de legitima. Intr-adevar, oare cele 482 de decese (cate erau la ora scrierii acestui articol) au fost cauzate de infectia cu coronaviurs sau ele au fost provocate in realitate de alte boli, in conditiile in care cei mai multi dintre romanii decedati sufereau de comorbiditati? Spre exemplu, cum poti sa spui ca o persoana bolnava de cancer in faza terminala si infectata cu coronavirus a murit din cauza coronavirusului? Este total absurd.

De altfel, nici macar Grupul de Comunicare Strategica nu sustine ca cei aproape 500 de romani au decedat din cauza de Covid-19. Daca va veti uita pe informarile oficiale facute de Grupul de Comunicare Strategica nu veti vedea nicaieri vreo mentiune in sensul ca decesele au fost provocate de coronavirus. Informarile transmit doar ca cei decedati erau infectati cu coronavirus.

Evident, exista cazuri in care infectia cu Covid-19 poate a grabit decesul, insa, repetand exemplul de mai sus, nu se poate afirma ca un bolnav de cancer in faza terminala sau o persoana care suferea de alte comorbiditati grave a decedat din cauza infectiei cu Covid-19. Poate insa ca Grupul de Comunicare Strategica ar trebui sa isi regandeasca modul de transmitere a informatiilor, astfel incat acestea sa nu fie speculate apoi pentru inducerea panicii in randul romanilor. Iar o modalitate ar putea fi informarea privind inregistrarea unui nou deces doar cand exista confirmarea certa, pe baza de autopsie, ca acesta a fost provocat de coronavirus.


Autopsiile nu sunt obligatorii; dimpotriva: sunt de evitat


Practic, in momentul de fata, decesele inregistrate in randul persoanelor infectate cu coronavirus le sunt prezentate romanilor ca fiind cauzate de Covid-19. Or, conform specialistilor consultati de Lumea Justitiei, singura modalitate prin care se poate stabili daca un deces a fost cauzat sau nu de infectia cu Covid-19 este autopsia. Doar o autopsie ar putea spune daca infectia cu coronavirus a cauzat decesul unei persoane, mai ales in cazul in care aceasta suferea si de alte afectiuni.


Tocmai de aceea, Lumea Justitiei a solicitat Grupului de Comunicare Strategica sa ne precizeze cate autopsii au fost efectuate in randul persoanelor infectate cu coronavirus si decedate. Am facut solicitarea in 7 aprilie 2020, atunci cand Romania inregistra 182 de decese. Important este insa raspunsul primit. Mai exact, Grupul de Comunicare Strategica nu ne-a spus cate autopsii au fost efectuate, trimitandu-ne in schimb la “Protocolul specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus”.


Iata corespondenta purtata cu Grupul de Comunicare Strategica:


Solicitarea Lumea Justitiei


In baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va rog sa ne comunicati:


- catora dintre cele 182 de persoane declarate pana in prezent ca decedate din cauza coronavirusului SARS-CoV-2 le-a fost facuta autopsia pe baza careia s-a stabilit ca au murit din cauza infectiei cu SARS-Cov-2?

- dintre cei 182 de decedati mentionati, in cazul persoanelor cu comorbiditati, care este metodologia pe baza careia este stabilit SARS-CoV-2 drept cauza a mortii?”.


Raspunsul Grupului de Comunicare Strategica


“Ca urmare a solicitarii dumneavoastra, va transmitem urmatoarele:

Grupul de Comunicare Strategica comunica in buletinele de presa si in precizarile zilnice numarul deceselor si informatii legate de afectiuni asociate sau comorbiditati ale persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19.

Informatii legate de autopsie puteti regasi in ordinul numarul 436, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, numarul 207 din 13 martie 2020 prin care se stabileste protocolul specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus (SARS-CoV2)”.


A doua solicitare Lumea Justitiei


“Aveti pana in prezent o statistica a numarului de autopsii efectuate in vreunul dintre cele 184 de cazuri de decese inregistrate ca avand legatura cu noul coronavirus? (De la momentul primei solicitari, numarul lor a crescut cu 2 cazuri.) Daca da, atunci va rog sa ne puneti la dispozitie respectiva statistica”.


Raspunsul Grupului de Comunicare Strategica


Revenim cu recomandarea de a citi protocolul pe care il regasiti in ordinul la care am facut trimitere in primul email. Gasiti acolo toate raspunsurile”.


In ceea ce priveste “Protocolul specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus”, acesta prevede ca autopsia nu este necesara, cauza decesului fiind confirmata prin analize de laborator. O autopsie se va realiza doar daca ea va fi dispusa de catre parchet sau o instanta, in cazul in care se va constata ca decesul a fost violent sau cauzata printr-o infractiune:


“In cazurile spitalizate pentru care in perioada internarii in unitatea sanitara se confirma (reconfirma) diagnosticul de infectie cu noul coronavirus (SARS-CoV2), evolutia fiind urmata de deces, autopsia medicolegala a cadavrului pentru a confirma/preciza sau completa diagnosticul clinic de deces deja confirmat prin analize de laborator (teste specifice) nu mai este necesara si este de evitat din cauza riscurilor posibile in conditiile exercitarii profesiei si de transmitere a bolii infecto-contagioase la personalul medical. Certificatul medical constatator al decesului va fi completat si eliberat de catre medicul curant al pacientului din sectia de spital.

Decesul in unitatea sanitara cu paturi al persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infectia COVID-19 si diagnosticul de deces cu infectie cu noul coronavirus (SARS-CoV2) pot fi declarate cazuri medico-legale strict in conformitate cu art. 185 CPP numai in moartea violenta sau suspecta de a fi violenta ori atunci cand exista o suspiciune rezonabila ca decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infractiune ori in legatura cu comiterea unei infractiuni; in aceste cazuri, se va anunta in cel mai scurt timp institutia medico-legala competenta pentru prezentarea medicului legist in vederea evaluarii leziunilor traumatice si a dispunerii ridicarii cadavrului, dupa caz”.


Asadar, in conditiile in care nu se realizeaza autopsii, de unde exista certitudinea ca sute de romani bolnavi si de alte comorbiditati au decedat din cauza coronavirusului?

 

* Cititi aici “Protocolul specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus”

 

Foto: Facebook

Comentarii

# Vika date 21 April 2020 16:39 +28

In timp ce CovIDIOȚII stau sechestrați în case în urma unor Ordonanțe anticonstituționale şi ILEGALE rezultând că toate tonele de amenzi date "la normă"sunt tot ilegale. Bine că proştii cred că dacă stau în case sunt protejați, când de fapt singurul scop al ordonanțelor ilegale e protejarea sistemului mafiot de la butoane. Doar antenele 5G care cresc mai rău ca ciupercile în aceste zile "depresive" nu pot lua Covid în rest practic în ziua de azi TOT poporul a devenit IMORTAL astfel singura şansă ca să se mai poate muri e acest mic-covid. Dealtfel TESTELE care au o rată de eroare sau precizie (că totuna e :D) între 30-80% e TOT o propagandă a prostiei în masă. Poate cei ce vor continuarea starii de urgență nu sunt mulțumiți de "rezultatele slabe" ale virusului fantomă si EI gandesc ca mai bine să vină vină şi foametea care are o rată mai mare "de succes" la atâta cantitate enormă de prostie crasă

# Dorel Cotan date 21 April 2020 16:48 +11

Doar prin acest tertip (Protocol) pot fi ascunse abuzurile... se spala pe maini ca Pilat toti, invocand Protocolul. Insa acest protocol a fost special creat ca nimeni sa nu dea socoteala nimanui. Ca de exemplu: Daca Iohanis vrea sa scape de Dragnea sau alte persoane incomode, ii insceneaza o infectie cu Covid, ii introduce o doza de ceva sa se sufoce, apoi ii pune biletelul in degetul mare de la picior... ii face poza si il baga ibtr-un sac de plastic si in sicriu sigilat, apoi il ingroapa sau incinereaza urgent... si in baza protocolului sunt acoperiti, nu mai dau explicatii nimanui.

# CD date 21 April 2020 18:07 +10

toata nebunia asta planetara cu #pandemia este cam asa 1 provoci o criza - epidemia generalizata este reala din pacate .cum a pornit cel mai probabil a fugit liliacul /sobolanul din laborator si l-a mancat chinezul in piata , asta ramane de stabilit ulterior. daca nu se stie deja dar e top secret 2. obtii o reactie- s-a vazut reactia ,frica/ panica/ isterie, arest la domiciliu pt aproape tot mapamondul , aici e fenta OMS si raspandita prin tot felul de specialisti/epidemiologi/medici profeti ai medicinei. avem si noi si au cam toti genul asta de raspandaci. 3. vii cu o solutie ...eee.. aici e smecheria . cred ca va fi o solutie principala la scara planetara, si una secundara adaptata fiecarui stat. adica fiecare stat ba vor lua guvernantii o spaga uriasa din combinatii, ba vor introduce tot felul de masuri de control al maselor , ba vor face tot felul de experimente/ ba vor ataca biserica ...etc

# Pintea date 21 April 2020 19:55 +2

Poate ca oamenii aceia cu comorbiditati, daca nu ar fi fost infectati cu k-virus ar fi in viata acum. Desi sufereau de boli letale, nu au murit din cauza asta, ci acest virus le-a grabit moartea, le-a amplificat brusc afectiunea pe care o aveau la o scara atat de mare, incat le-a grabit moartea. Altfel, poate traiau mai mult, chiar cu boala cealalta. Nu trebuie sa puneti la indoiala si sa bagatelizati. Oricum, dupa 15 mai va fi liber din ”detentie”, vom avea amnistie generala, ca tot s-au ferit unii de ea, dar sa vedem după aceea cat vom fi de sanatosi si fericiti! Doar ca scepticii de acum, sa nu se planga de ceva dupa aia...

# Florins date 22 April 2020 03:04 +2

Un sofer de pe o salvare ii povestea unei cunostinte ca a transportat un decedat in spital, iar ruda celui decedat era indignata de propunerea onducerii spitalului: daca accepta sa declare ca decedatul a murit de coronavirus va primi ajutor de inmormantare de cca 2000 euro. Pana unde s-a ajuns!?

# livia date 22 April 2020 06:59 +1

Bolesnita sau balamucul cu covid a luat mintile tuturor. Aici este un amestec de minciuna, adevar si mani******re, care a cuprins intreaga lume. S-a spus in repetate randuri ca virusache NU este mortal; el doar da o manuta de ajutor celor bolnavi de alte boli, care , mai devreme sau mai tarziu oricum ar fi decedat. Curios insa ca nimeni nu mai vrea sa gandeasca cu capul lui, ci preia ineptiile altora.

# imun/teanu date 22 April 2020 10:28 0

Acum doua saptamani prieten, batran, cu diabet-cord-ulcer, n-a venit la o-ntalnire, de lucru. Sunat, in loc a raspuns Salvarea, care-l resuscita pe trotuar, de infarct. Nu tot "la Covid" a fost declarat decedat?

# NM date 22 April 2020 18:19 0

parerea mea ca ani buni de acum incolo nu se va muri de alta boala decat de corona virus, asta i singura boala dupa mintea guvernantilor si asta numai cu scopul sa dea la numar cat mai multi morti pentru a ne speria si prelungii arestul la domiciliu.

# R. G. Marin date 23 April 2020 14:29 0

Prin urmare, medicii (daca nu toți, unii în mod cert), și spitalele au devenit vectorii asasinării sistematice a celor în vârstă, Covid-ul fiind paravanul la adăpostul căruia 'lucreaza' nestanjeniti. Exemplul medicilor de la Balș, care au redactat proiectul fascistoid numit Vacanta mare, este grăitor și susține afirmatia de mai sus.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva