24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZANCIUC VREA REVIZUIREA CONSTITUTIEI – Senatorul PSD Robert Cazanciuc propune ca orice parlamentar din Romania sa poata fi ales parlamentar in Republica Moldova, si invers: „Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Am propus o tema de reflectie pentru momentul unei revizuiri constitutionale in Romania sau Republica Moldova: alegerea ca deputat sau senator in Romania sa nu fie incompatibila cu alegerea ca deputat in Parlamentul Republicii Moldova si viceversa”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 January 2023 10:10
Vizualizari: 2882

Senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto) – vicepresedinte al Senatului Romaniei – doreste revizuirea Constitutiei, astfel incat orice cetatean roman care a fost deja ales ca parlamentar in Romania sa poata fi ales in legislativul unicameral al Republicii Moldova si invers: orice cetatean moldovean care a fost votat ca deputat la Chisinau sa poata fi ales deputat sau senator la Bucuresti.Propunerea a fost formulata vineri, 20 ianuarie 2023, la reuniunea comisiilor juridice din Senatul Romaniei si din Parlamentul Republicii Moldova – eveniment desfasurat in perioada 19-22 ianuarie la Pitesti. Evenimentul se inscrie in demersul de colaborare institutionala intre Romania si Republica Moldova al parlamentarilor romani de pe ambele maluri ale Prutului, consacrand vointa de a apropia cele doua foruri legislative din perspectiva dubla a afirmarii radacinilor identitare comune si a sprijinului acordat de Romania integrarii in Uniunea Europeana a Republicii Moldova.

Robert Cazanciuc a precizat ca a facut aceasta propunere in cadrul dialogului dintre romanii din Romania si romanii din Republica Moldova.

Alt subiect pe agenda discutiilor s-a referit la compatibilizarea profesiilor juridice din cele doua tari.


Iata postarea lui Cazanciuc de pe Facebook:


Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astazi am propus o tema de reflectie pentru momentul unei revizuiri constitutionale in Romania sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator in Romania sa nu fie incompatibila cu alegerea ca deputat in Parlamentul Republicii Moldova si, evident, viceversa!

Un dialog constructiv romano-roman derulat chiar in Tara Romaneasca, intre senatori de la Bucuresti si fratii omologi de peste Prut.

Delegati ai comisiilor juridice din Senatul Romaniei si din Republica Moldova au dezbatut, la Pitesti, aspecte legate de justitie, ca serviciu public eficient si predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justitiei, dar si, foarte important, despre educatia juridica in scoli. Poate si pentru un viitor nu foarte indepartat, parlamentarii au discutat si despre compatibilizarea profesiilor juridice din Romania si Republica Moldova.Comentarii

# AF date 22 January 2023 11:40 +294

Dl. Cazanciuc ar trebui sa propuna teme mai realiste, de interes pentru România care sa reflecte fundamentele statului roman.. R Moldova este kntr-o etapa in care se bucura de atentia “marilor puteri” - numele dnei Sandu este auzit din ce in ce mai des - si putin probabil sa aiba nevoie de o astfel de “infratire”. S-a dovedit faptul ca acordarea de cetățenie română - oricum si oricand - celor din R Moldova doar pentru ca vorbim acc limba nu a fost in favoarea cetățenilor români. Pana una alta R Moldova sa isi modifice Constitutia si sa permita extradarea cetățenilor sai in alte state mai ales daca au si cetatenia tarii noastre. România are nevoie de teme realiste, daca se poate! Daca nu, ramanem pe Facebook.

# nelu date 22 January 2023 12:41 +48

Cazanciuc se plictisește

# santinela date 22 January 2023 16:11 +298

Are numai avioane in cap. Ai tacut ca ala in cucuruz cind Predoiu a facut praf legile justitiei ,ba mai mult ai votat cu ambele miini.Normal, in lispa de neuroni sau de coloana vertebrala, toti pesedistii ati ridicat miinile intr-un gind,ca pe vremuri,la ordin ! Cica un senator sa fie si in Moldova.Pai voi nu apareti la birourile voastre din teritoriu darami-te si intr-o tara straina.Liluuu,liluuuu !

# programul rabla pentru politicieni date 22 January 2023 17:56 +228

Cazanele, nu mai bine te duci tu acolo si candidezi? Aici n-o sa-ti duca nimeni lipsa. Ai fi o nonvaloare irelevanta si acolo cum esti si aici. Mai bine modificati constitutia astfel incat sa existe o rubrica pe buletinul de vot... nu votez pentru nimeni din actualii candidati... astfel incat daca majoritatea po******tiei considera ca pe listele partidelor nu se regasesc decat nulitati ca tine sa se reia votul cu alte liste de candidati. Esti unul din motivele pentru care participarea la vot a ajuns la 30 si ceva la suta in timp ce majoritatea oamenilor stau acasa din scarba pentru indivizi ca tine.

# Tradanciuc ocupa-te de legile justitiei date 23 January 2023 23:25 +129

ca de exemplu ujudecatorul si procurorul , cand au dat gres sa imparta 50%/50% despagubirile , din asigurarea obligatorie (care apoi isi va mari cota) ; ca la masini , faci accident plateste asigurarea dar apoi o iei in freza ca ti- o baga mami scumpa !

# sever date 24 January 2023 06:36 -43

cale libera pentru trimisa lui Soros

# Zenon date 24 January 2023 16:09 +1

Da, idei bune ! Insa, vin si eu cu o propunere - dreptul constitutional nou al cetateanului roman la arme letale (arme de foc si/sau albe) si la munitie (si instructie, desigur), pentru aparare mai eficienta de abuzuri (max., dupa model american, min., dupa cel elvetian sau ceh). Sa nu mai existe nici clase privilegiate in tara asta, nici slugarnicie si umilinta !

# Zenon date 24 January 2023 17:24 +1

Bineinteles, si primejdiile unde altii intarzie sau tergiverseaza in rezolvarea lor ar trebui contracarate cu arme de oamenii de rand. Cetatenii moldoveni sa aiba sanse egale, la aparare !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva