27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZUL ROSU, O BORNA ISTORICA IN JURISPRUDENTA ROMANEASCA – Tuca Zbarcea & Asociatii saluta decizia ICCJ de achitare a lui Robert Rosu. Avocatul Florentin Tuca: „Aceasta decizie reparatorie reprezinta nu doar expresia extraordinarei integritati profesionale si morale a magistratilor emitenti, ci si o borna istorica in jurisprudenta romaneasca”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 November 2021 21:23
Vizualizari: 8302

Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii reactioneaza dupa solutia de achitare si de eliberare de indata a avocatului Robert Rosu din inchisoare pronuntata marti, 23 noiembrie 2021, de Completul format din judecatorii Rodica Cosma, Stefan Pistol si Laura Soane de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 1804/1/2021 privind recursul in casatie formulat de avocatul Robert Rosu, ca urmare a solutiei pronuntate de Completul Negru in dosarul Ferma Baneasa.


Intr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei, avocatul asociat coordonator al societatii de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, Florentin Tuca, puncteaza faptul ca solutia Inaltei Curti din cazul Robert Rosu „reprezinta nu doar expresia extraordinarei integritati profesionale si morale a magistratilor emitenti, ci si o borna istorica in jurisprudenta romaneasca”.


In cuprinsul aceluiasi comunicat, societatea de avocatura Tuca Zbarea & Asociatii le multumeste tuturor avocatilor care au fost solidari cu cauza avocatului Robert Rosu evidentiind ca solutia Inaltei Curti de marti, 23 noiembrie 2021, „reprezinta nu doar o izbanda individuala, ci un succes al intregii profesii”.


Redam in continuare integral comunicatul Tuca Zbarcea & Asociatii:

Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii saluta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de admitere a recursului in casatie formulat de Robert Rosu si de punere a acestuia in libertate.

Prin casarea hotararii de condamnare pronuntate in 17 decembrie 2020 si achitarea avocatului Rosu de toate acuzatiile care i se adusesera, magistratii Instantei Supreme au facut dreptate si au reconfirmat deplina legalitate a tuturor actelor efectuate de Robert Rosu in calitatea sa de avocat in cauza supusa examinarii.

Aceasta decizie reparatorie reprezinta nu doar expresia extraordinarei integritati profesionale si morale a magistratilor emitenti, ci si o borna istorica in jurisprudenta romaneasca. Ne exprimam increderea ca ea va reprezenta un remarcabil punct de reper in evaluarea viitoare a rolului si importantei avocatului in sistemul judiciar si a valorii indiscutabile a unor institutii precum prezumtia de nevinovatie, dreptul la aparare si vocatia constitutionala la un proces echitabil”, a declarat Florentin Tuca, avocat asociat coordonator.


Societatea Tuca Zbarcea & Asociatii tine sa multumeasca tuturor confratilor care si-au exprimat solidaritatea cu cauza avocatului Rosu si in special conducatorilor si consilierilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Baroului Bucuresti si barourilor judetene. Victoria de astazi a camaradului nostru este nu doar o izbanda individuala, ci un succes al intregii profesii.


Cele mai cordiale multumiri tuturor clientilor nostri, prietenilor, colegilor de breasla, juristilor in general, jurnalistilor si tuturor acelora care ne-au fost aproape in acest an greu incercat si care nu si-au pierdut speranta in triumful final al dreptatii!

Comentarii

# Neanae date 24 November 2021 01:30 +54

In sfârșit și o veste buna! Sa fiti sănătos domnule avocat și sa lăsați timpul sa estompeze coșmarul prin care ați trecut. TIMPUL e cel mai bun doctor, prietenii și dragostea cele mai bune doctorii. Doamne Ajuta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva