17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CCIR, PARTENERIAT CU SUA – Romania, tara cu cea mai mare delegatie de oameni de afaceri din Europa la Summit-ul de investitii Select USA, in 2023: ”Ajuta investitorii sa gaseasca informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii, sa se conecteze cu oamenii potriviti la nivel local, sa navigheze in sistemul de reglementare federal si sa gaseasca solutii la spetele ce vizeaza piata americana”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 September 2023 14:00
Vizualizari: 1874

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucuresti, a organizat in 12 septembrie 2023 o prezentare a Programului SelectUSA si a Summit-ului de Investitii SelectUSA 2024, gestionate de catre Guvernul Federal al SUA.Potrivit CCIR, Programul SelectUSA, destinat companiilor romanesti interesate sa-si extinda operatiunile pe piata americana, promoveaza si faciliteaza investitiile straine in SUA prin coordonarea agentiilor guvernamentale federale conexe, pentru a servi drept punct unic de contact pentru investitori. SelectUSA ajuta investitorii sa gaseasca informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii, sa se conecteze cu oamenii potriviti la nivel local, sa navigheze in sistemul de reglementare federal si sa gaseasca solutii la spetele ce vizeaza piata americana.
„De la bun inceput, trebuie mentionat faptul ca Romania a avut o prezenta absolut impresionanta la precedentul Summit de Investitii Select USA. Tara dumneavoastra s-a clasat pe locul sase in lume ca numar de participanti, fiind cea mai mare delegatie de oameni de afaceri din Europa, prezenta la eveniment. Putem spune astfel ca urmatorul summit, care va avea loc in perioada 23 -26 iunie 2024, are mare nevoie de Romania, de mediul de afaceri din aceasta tara.

 

Select USA

 
De la infiintare, SelectUSA a facilitat investitii de peste 161 de miliarde de dolari, sustinand peste 188.000 de locuri de munca in Statele Unite si teritoriile sale. In 2022, au fost atrase investitii directe de aproximativ 5 trilioane de dolari, din care trei trilioane au provenit din Europa. Ca elemente de noutate, am lansat doua programe special destinate start-up-urilor din IT&C, denumite Select USA Tech si Select Global Women in Tech, pentru companiile cu o vechime de mai putin de 10 ani pe piata. Speram ca anul viitor la Summit de Investitii Select USA sa depasim toti parametri inregistrati la editia din acest an”, a declarat Omar Oweiss, specialist in investitii internationale, Departamentul de Comert al SUA.

 

Record de participare

 

Noul atasat comercial al Ambasadei SUA in Romania,  Eli Corso Phinney, a tinut sa precizeze faptul ca „Summitul de investitii SelectUSA 2023 a fost cel mai mare summit de investitii de pana acum, cu niveluri record de participare – peste 4.900 de participanti, din 83 de piete internationale si 55 de state si teritorii. Reprezentantii companiilor romanesti care doresc sa-si extinda afacerile pe piata americana si acceseaza programul SelectUSA dovedesc un spirit antreprenorial modern, iar faptul ca CCIR ii sprijina in acest demers, le ofera sanse in plus de a patrunde pe piata americana”.
La eveniment au participat si reprezentanti ai Innovx – BCR, un program care ofera startup-urilor o platforma pentru a-si dezvolta si extinde afacerile, cu o prezenta remarcabila la editiile anterioare ale Summit-ului de Investitii Select USA.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva