13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CCIR SUSTINE MAI – CCIR anunta ca sustine actiunile MAI de expulzare a muncitorilor extracomunitari care parasesc ilegal Romania. Presedintele CCIR Mihai Daraban: “Semnal foarte puternic pentru cei care, declarativ, vin sa munceasca in Romania, dar care ulterior dovedesc ca au ca unic scop migrarea catre statele din Vestul Europei”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 May 2024 11:22
Vizualizari: 1460

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) anunta ca sustine public demersul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care, prin structurile sale, respectiv Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) si Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), a expulzat mai multi cetateni straini proveniti din statele extra comunitare care au intentionat sa iasa ilegal din tara, in timp ce acestia se aflau pe teritoriul Romaniei in scopul angajarii."Actiunea coordonata de MAI reprezinta un semnal foarte puternic pentru cei care, declarativ, vin sa munceasca in Romania, dar care, ulterior, dovedesc ca au ca unic scop, migrarea catre statele din Vestul Europei. In acelasi timp, este si un mesaj pozitiv pentru mediul de afaceri din Romania, aflat, dupa cum bine se stie, intr-o cautare intensa si continua de forta de munca provenita din tarile extra comunitare si care, nu de putine ori, se vede pus in fata unor situatii critice din cauza migrarii ilegale a acestor cetateni catre alte tari din Europa.
Implicarea activa a IGPF si IGI in expulzarea acestor persoane care incearca sa induca in eroare autoritatile produce un impact puternic asupra economiei romanesti, avand in vedere faptul ca piata fortei de munca calificate influenteaza in mod direct atragerea de investitii straine. Asadar, devine foarte importanta colaborarea  institutionala intre reprezentantii MAI si cei ai mediului de afaceri, in incercarea de a limita cat mai mult fenomenul migrarii ilegale a fortei de munca.
In egala masura, autoritatile, alaturi de reprezentanti ai angajatorilor si ai agentiilor de recrutare, trebuie sa gaseasca solutii pentru selectii serioase, dar si conditii corespunzatoare pentru lucratori extra-comunitari, inclusiv pentru integrarea socio-culturala a acestora. Concomitent sunt necesare politici publice si instrumente adecvate pentru aducerea acasa a romanilor plecati la munca in strainatate si, totodata, pentru integrarea in munca a celor aflati in tara, dar inactivi profesional”
, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Comentarii

# DODI date 9 May 2024 13:49 +1

Mai bine îi trimtem la export în Austria. Tot ne acuză degeaba iubitorul de fese putiniste.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva