24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE FACUSI LULUTZA? - Parchetul Laurei Kovesi a respins in 2010 cinci solicitari de recurs in interesul legii pentru afaceristul Ilie Carabulea. Coincidenta: dupa ce tatal lui Kovesi a fost interceptat spunand infractorilor sa duca un memoriu la fii-sa la cabinet, si dupa ce Kovesi s-a intalnit cu unul din ei, recursul in interesul legii a fost promovat. ICCJ l-a respins ca inadmisibil. Infractorii au fost condamnati definitiv pentru trafic de influenta pe langa Procurorul General (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

5 March 2015 20:04
Vizualizari: 24139

Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia pieselor unui dosar sulfuros. Un dosar care a ocolit-o pe actuala sefa a DNA Laura Kovesi (foto) si pe tatal ei a fost instrumentat intr-un mod misterior la finele anului 2010, pe cand Daniel Morar era seful parchetului anticoruptie, iar stimabila doamna era Procuror General al Romaniei. Au existat zvonuri potrivit carora, in 2010, la varful DNA s-ar fi intentionat sa se deschida dosar Laurei Kovesi si tatalui ei, fostul procuror Ioan Lascu, pentru imprejurarile in care a fost promovat un recurs in interesul legii, dar ca cineva sus pus ar fi impiedicat acest lucru. Prin mijloacele noastre jurnalistice, nu am putut sa verificam aceasta informatie, cu atat mai mult cu cat DNA a refuzat sa ne dea un raspuns in acest sens.


Cazul de fata este legat de imprejurarile in care s-a promovat in decembrie 2010, de catre Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi, un recurs in interesul legii in favoarea firmei de transporturi internationale Atlassib SRL apartinand afaceristului penal Ilie Carabulea, recurs care viza diurnele platite soferilor trimisi in curse internationale.

In acest caz, DNA i-a trimis in judecata pe Ilie Carabulea (cumparator de influenta si datator de mita) alaturi de fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sibiu Florin Apostu (traficant de influenta si primitor de mita) sub acuzatia ca cel din urma, in schimbul mitei primite de la Carabulea a promis interventia pe langa colega sa Laura Codruta Kovesi – Procuror General al Romaniei, in scopul promovarii unui recurs in interesul legii in favoarea Atlassib SRL. Daca s-ar fi admis recursul in interesul legii, Atlassib urma sa plateasca sute de mii de euro mai putin pentru diurnele soferilor care plecau in curse in strainatate.

Atentie, prin decizia nr. 1300 din 25 aprilie 2012 (Dosar nr. 1628/36/2010), judecatorii ICCJ Mirela Sorina Popescu, Georgeta Barbalata si Ilie Iulian Dragomir i-au condamnat definitiv pe coruptii Ilie Carabulea si Florin Apostu la 5 ani de inchisoare cu executare, retinandu-se ca cel din urma a primit mita pentru a interveni la Procurorul General al Romaniei Laura Kovesi in scopul promovarii recursului in interesul legii.

Cronologia unui plan infractional cu tinta la varful Ministerului Public

Fiti atenti la urmatoarele aspecte si date calendaristice:

- ianuarie 2010 - CERERI DE RIL RESPINSE: incepand cu ianuarie 2010, reprezentantii firmei Atlassib SRL au bombardat Procurorul General al Romaniei cu o serie solicitari de promovare a unui recurs in interesul legii la urmatoarele date:

-12.01.2010;

-19.04.2010;

-07.06.2010;

-09.08.2010;

-23.10.2010;

Pana la ultima solicitare, PICCJ prin Sectia Judiciara a raspuns firmei Atlassib SRL ca nu se justifica din punct de vedere legal promovarea unui recurs in interesul legii.

2 august 2010 – Tatal lui Kovesi este interceptat indrumandu-i pe Apostu si Carabulea sa depuna un memoriu la fii-sa la cabinetul Procurorului General. Prin procesul verbal din 09.08.2010 al DNA – Serviciul Teritorial Alba s-a retinut dialogul purtat telefonic intre prim-procurorul Apostu Florin Nicusor si procurorul Ioan Lascu (tatal lui Kovesi) de la un post telefonic cu cartela prepaid. Iata fragmente din stenograme:

A.F.N.: Tovarasu’ ILIE si CARABULEA ma tot bate la cap, ca el ar vrea sa se duca in audienta la Bucuresti. Si zic: nu stiu, frate. Nu stiu daca e-n tara.

L.I.: Nu stiu. Nici eu n-am vorbit de-o saptamana cu ea si nu stiu daca primeste in audienta. Stii tu cum e cu CARABULEA si SIBIU si chestii. Stii si… audienta.

A.F.N.: Am luat-o si eu pe departe. Zic: ba’ nu raspunde.

L.I.: Bai, aia e si una, in al doilea rand a incercat si partea adversa sa ajunga la ea si l-a refuzat. Si-apoi iti dai seama daca ajunge asta, iti dai seama ce… (neinteligibil) ... (...)

A.F.N.: Cu diurnele si cu prostii.

L.I.: No, lasa acuma, no. Ca nu stiu. Sa vedem, s-o intreb, no.

A.F.N.: Pune-l, ma, pe hartie, ca trimitem!

L.I.: Da, sigur. Sa trimita un memoriu acolo si gata. Sigur ca da, e mai bine asa.

A.F.N.: Pe telefon…

L.I.: Da, pe telefoane… sigur ca da.

A.F.N.: Sa-i explic eu. Zic: crezi ca e asa grea de cap?

L.I.: Ce sa-i explici? Sa faca memoriu si’ poi da la (neinteligibil)

A.F.N.: Avand in vedere ca tu ai atatia angajati, ca diurna se plateste conform Ordonantei (foloseste cuvinte triviale), nu e (neinteligibil).

L.I.: Atunci bine. Da, da, da. Sa ceara asa, oficial, sigur, sa ceara (neinteligibil) practica, sa vada, sa verifice. No, bine.

A.F.N.: Un c… (neinteligibil)

L.I.: Sa puna mana pe hartie atunci, pe hartie.

A.F.N.: Pai, asta-i zic. Pai domnule, zic:…

L.I.: Sa faca memoriu. No, bine.”

24 septembrie 2010 – Laura Kovesi il viziteaza la Parchetul Sibiu pe prim-procurorul Florin Apostu, in biroul acestuia. Intalnirea a fost filmata ambiental cu o camera video ascunsa in lampa din biroul prim-procurorului Apostu. Din discutia inregistrata, trimisa dupa multe tergiversari de catre DNA la Inalta Curte nu reies amanunte compromitatoare.

19 noiembrie 2010 – in pofida respingerilor cererilor anterioare de promovare a unui RIL, Procurorul General gaseste de cuviinta sa raspunda personal firmei Atlassib SRL, ca urmare ultimei solicitari adresate la 1 noiembrie 2010, cererea lui Carabulea “se afla in curs de reexaminare pentru identificarea unei probleme de drept cu caracter de generalitate ce ar putea forma un obiect al unui eventual recurs in interesul legii”. Ce interes a avut Kovesi sa raspunda firmei Atlassib de la Cabinetul Procurorului General, in conditiile in care pana acum acestei firme i se raspundea doar de catre de catre Sectia Judiciara?

17 decembrie 2010 – Procurorul General Laura Kovesi a promovat la ICCJ recursul in interesul legii solicitat de Atlassib SRL. Recursul in interesul legii a fost ulterior respins ca “inadmisibil” de ICCJ la 21 februarie 2011.

De ce a mai fost promovat RIL-ul, fara temei legal, dupa ce Apostu si Carabulea au fost arestati?

La 21 octombrie 2010 prim-procurorul Florin Apostu a fost arestat la cererea DNA, la pachet cu afaceristul Ilie Carabulea. Ulterior ambii au fost condamnati definitiv.

Ramane un mister ce s-a intamplat in acest dosar, intrucat tatal Ioan Lascu nu a fost pus sub invinuire, iar Laura Kovesi, la scurt timp dupa arestarea celor doi a promovat recursul in interesul legii, in mod vadit neintemeiat. Au disparut oare interceptari compromitatoare din dosar? De retinut ca in 2012, inainte ca tandemul Apostu-Carabulea sa fie condamnati, judecatorii ICCJ au cerut de la DNA sa li se comunice inregistrarile lipsa de la dosar, privind o intalnire dintre Apostu si Kovesi, care a avut loc la 24 septembrie 2010 in biroul prim-procurorului PJ Sibiu. Dupa refuzuri repetate, DNA a trimis mai intai niste CD-uri care nu s-au putut deschide. Apoi dupa ce judecatorii ICCJ au decis ca procurorul de sedinta nu va pleca din sala pana nu se va aduce inregistrarea, a fost chemat un specialist SRI, care a reusit sa deschida CD-ul. Pe acesta era o filmare dintre Kovesi si Apostu efectuata cu o camera video montata in lampa din tavanul biroului prim-procurorului Apostu. Interceptarea nu a relevat ceva important, dar e foarte posibil ca procurorii DNA sa nu fi pus dinadins la dosar probe incriminante, si sa le fi ascuns. In ce scop?

Lumeajustitiei.ro a adresat DNA si Laurei Kovesi in urma cu doua zile urmatoarele intrebari:

Intrebari pentru DNA:

1 - a existat vreun dosar/lucrare/ disjungere pe numele Laura Codruta Kovesi, si/sau pe numele tatalui acesteia fostul procuror Ioan Lascu, in perioada cand aceasta era Procuror General al Romaniei, legat de actele de coruptie pentru care omul de afaceri Ilie Carabulea si ex-prim procurorul PJ Sibiu Florin Apostu au fost trimisi in judecata si condamnati definitiv pentru trafic de influenta pe langa Procurorul General al Romaniei in vederea promovarii unui recurs in interesul legii in favoarea firmei Atlassib? Daca a existat vreun dosar/lucrare/disjungere, va rugam sa ne comunicati care a fost solutia in respectiva cauza sau care e stadiul in care se afla;

2 - in conditiile in care exista procese verbale de interceptare (stenograme cu parte din aceste convorbiri au aparut in presa) privind pe fostul procuror Ioan Lascu, va rugam sa ne precizati in ce dosar s-a emis autorizatie de interceptare pe numele Ioan Lascu?

 Intrebari pentru Laura Kovesi:

3 - care este motivul pentru care ati acceptat sa promovati un recurs in interesul legii, absolut nefondat si respins ca atare de ICCJ, in conditiile in care anterior ati respins firmei Atlassib, patronata de infractorul Ilie Carabulea, cinci cereri similare?

4 - (...) va rugam sa ne precizati daca asupra dvs s-a exercitat vreodata vreun act de presiune/constrangere/santaj legat de dosarul privind pe Florin Apostu si Ilie Carabulea, in care tatal dvs a fost interceptat”.

Pana la inchiderea editiei, nici DNA, nici Laura Kovesi nu au catadicsit sa ne raspunda.

* Cititi aici PV de redare a discutiilor telefonice purtate intre afaceristul Ilie Carabulea, procurorul Florin Apostu si tatal Laurei Kovesi – procurorul Ioan Lascu

* Cititi aici unul din refuzurile PICCJ de promovare a unui recurs in interesul legii

* Cititi aici adresa prin care Laura Kovesi instiinteaza firma Atlassib ca se va reanaliza cererea de promovare a unui recurs

* Cititi aici decizia ICCJ prin care RIL-ul promovat de Kovesi a fost respins ca inadmisibil

 

Comentarii

# bulă date 5 March 2015 22:15 +14

Încă o dovadă că LULUȚA e cea mai curajoasă femeie.

# ihi date 5 March 2015 22:26 +13

da, si cea mai independenta

# securistul de serviciu date 5 March 2015 22:45 +15


Citeza pe ihi
da, si cea mai independenta
Independenta,dependenta de Coldea,nu???Luluta,Luluta cum ai reusit sa-l prostesti pe Coldea cu.... inteligenta ta,nebunateca cu breton ce esti <img src=ops:' /> :eek: :lol: ??? Sigura problema acum este cat timp vei mai fi independenta???Parca se aude "ceasul lui Coldea" nu??Tic-tac,tic-tac!!Nu cumva este un ceas comun????Tic-tac,tic-tac??? <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :P :P 8) 8) 8) 8)

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei................,, date 6 March 2015 05:17 +8

Acțiunea informativ-operativă ce a vizat pe doamna K și tatăl ei L. a fost derulată de SRI prin SIPA. SRI-ul avea posibilitatea de șantaj dacă nu ar fi transmis informațiile către cei interesați și îndreptățiți să le utilizeze. Șantajul a fost activat de TB și UEG și menținut și în prezent cu toate că TB a plecat de la Grădina Botanică iar UEG a rămas în arest preventiv

# n date 6 March 2015 00:38 +10

Ce a motivat DNA pentru refuzul initial de a trimite inregistreza video de la intalnirea Apostu - Kovesi din septembrie 2010?

# unul din lumea cea mare date 6 March 2015 10:55 +6

normal sa faca asa ! in felul asta chiar facind ilegalitati isi creiaza aparente de legalitate.ca dupa modelul prostilor pe care v/am prostit

# Lyly date 6 March 2015 22:00 +1

Cand avedi de gand sa rezolvati probleba barourilor si conflictele dintre acestea, deoarece nimeni nu poate fi mai presus de lege. Totusi, traditionalii se considera deasupra legii, cat timp nu sunt infiintati legal si acceptai de instante numai ei, in mod discriminator fata de avocatii Bota, care functioneaza in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva? In mod sigur ati fost sesizata DNA cu plangeri si in acest sens..... Ce aveti de gand cu acest mod abuziv de practica judecatoreasca si cu imixtiunea unor magistrate in interesele unor entitati private?

# un roman mai prost date 7 March 2015 00:47 +6

CIT DE CURIND VOR FI JUDECATI TRADATORI, TEORISTI,MAFIOTI CU RANG DE STAT UN TRIBUNAL AL POPORULUI CU JUDECATORI SI JURATI, SA NU MAI FIE JUSTITIA STRIMBA, SI TELEVIZATE, TRANSPARENT NU CU USILE INCHISE. CURATENIE  DESFINTATA CARACATITA DE STA. PUTREGAIUL CARE A NENOROCIT O TARA UN POPOR. KJOS DICTATURA !JOS REGIMUL DICOTCRATIC. JOS MAFIA DE STAT! JOS SECURITATEA, ORGANIZATILE SECRETE, SOCIETATILE SECRETE CARE CONDUC ROMANIA DIN UMBRA,PUPETI,MARIONETLE GLOBALISTE.

# un roman mai prost date 7 March 2015 00:52 +6

O GRAMADA DE OFITERI ACOPERITI, DACA NU TOTI PROCURORI, JUDECATORI, MAGISTRATI, FUNCTIONARI DE STAT IN JUSTITEI, ASTIA SUNT COORDONATI SUBORDONATI SERVICiLOR. DE AIA ESTE JUSTITA ASA DE DREAPTA. NORMAL CAPI SERVICLOR ROMANESTI POSTDECEMBRISTE,  SUN CAPI COORDONATORI, CONDUCATORI CARACATIEI DE STAT,. NU EXISTA NICIM UN DUBIU. SUNT IMPLICATI IN TOATA MIZERIA IN CARE AU ADUS ROMANAI SI MAREA MAJORITATE A CETATENILOR ROMANIEI.

# un roman mai prost date 7 March 2015 00:56 +4

AGINTURILE, AGINTURILE,UITE CA CEAUSESCU AVEA DREPTATE, EI SUNT CAPI CARACATIEI DE STAT POSTDECEMBRISTE. NU EXISTA NICIUN DUBIU. CIT DESPRE ASTIA JUSTITARI, MULTI SUNT AGENTI, SECURISTI, LA COMANDA SERVICLOR DE FAPT DESERVICLE NATIONALE. sa vina americani sa ne comande cine este presedinte. este prea grav, am ajuns o colonie sub regimul asta securisto fanariot mafiot de la Putere. Suntem condusi de niste marionete niste pupeti globalisti.

# trafic 100% date 7 March 2015 07:25 +11

Inca o dovada ca Laura este o infractoare si vb lui Bolcas: "Kovesi este de «o prostie tulburatoare»" ! La puscarie !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva