21 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE NE-AM FACE FARA EA – Livia Stanciu pretinde ca a schimbat mentalitatea judecatorilor si procurorilor: “Ne-a bucurat foarte mult ca exemplul instantei supreme a fost preluat de toate instantele din tara, Inalta Curte a inteles ca o provocare strategica a acestor ultimi ani o reprezinta, in primul rand, crearea unei noi mentalitati in cadrul sistemului judiciar”. Sefa ICCJ ramane suparata pe jurnalisti: “Incearca sa induca ideea unei neincrederi in actul de Justitie”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 January 2015 19:06
Vizualizari: 4797

Cetatenii au capatat incredere in Justitie gratie judecatorilor si procurorilor care i-au trimis dupa gratii pe inculpatii din marile dosare de coruptie! La aceasta concluzie a ajuns presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Doina Stanciu (foto), care, la sedinta CSM de marti 6 ianuarie 2015, s-a mandrit in fata noului Presedinte al Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu strategia de prioritizare a dosarelor de coruptie nelucrate de multi ani, care a condus la redobandirea increderii cetatenilor in toti cei care activeaza in sistemul judiciar. Sefa instantei supreme s-a declarat bucuroasa de faptul ca instantele din tara au preluat modelul strategic adoptat de Inalta Curte si au inteles ca provocarea strategica a ultimilor ani si a viitorului apropiat o reprezinta “crearea unei noi mentalitati in cadrul sistemului judiciar”. In continuarea acestei afirmatii, Livia Stanciu i-a vorbit Presedintelui Klaus Iohannis despre prioritatea strategica pe care au "socotit-o" ICCJ, instantele si parchetele din tara in solutionarea acestora cauze. Ca o coincidenta, perioada la care Livia Stanciu facea referire este aceeasi in care dosare ale unor importanti oameni politici, precum Adrian Nastase, Gigi Becali, Tudor Chiuariu, Dan Voiculescu sau Relu Fenechiu, au inceput sa fie intens lucrate, desi zaceau prin sertare de ani de zile. Cu o celeritate de nedescris s-a ajuns la situatia ca deciziile de condamnare ale acestora la ani grei de inchisoare sa vina in cascada.


Livia Stanciu sustine ca in marile dosare de coruptie inculpatilor le-au fost respectate toate drepturile. Oare?

Sefa Inaltei Curti s-a laudat cu faptul ca "toate aceste masuri au determinat o solutionare rapida, eficienta, cu respectarea tututor drepturilor procesuale ale partilor implicate in aceste cauze". A omis insa faptul ca dupa ce i-a aruncat in inchisoare pe cei amintiti, dar si pe alti, au existat judecatori supremi, dar si de la alte instante, care au uitat sa motiveze hotararile de condamnare, ceea ce a impiedicat ca acestia sa beneficieze de caile de atac prevazute de lege. Spre exemplu, Adrian Nastase s-a aflat in imposibilitatea de a ataca la CEDO hotararea de condamnare, motivul fiind acela ca Inalta Curte a depasit termenul imperativ de 30 de zile pentru motivarea hotararii. Nici dupa 6 luni ICCJ nu motivase condamnarea lui Nastase, astfel ca acesta nu a mai putut ataca nici la CEDO hotararea Inaltei Curti. Un alt caz care va ramane probabil in istorie este cel din "Schimbul de terenuri Gigi Becali-MApN", unde Victor Babiuc, fostul ministru al Apararii, si-a ispasit pedeapsa fara sa afle pana la momentul iesirii din inchisoare de ce a fost condamnat.

A trecut cu vederea si cazul judecatoarei ICCJ de la Sectia I civila, Viorica Cosma, care a motivat dupa 483 de zile o hotarare judecatoreasca, insa CSM i-a aparat reputatia dupa ce Lumeajustitiei.ro a dezvaluit acesta intarziere care impiedicat sotia unui detinut politic sa se adreseze CEDO. Desigur, aceste lucruri nu au impiedicat-o pe Livia Stanciu sa aprecieze ca sistemul de Justitie functioneaza la parametri normali.

Politicienii si jurnalistii raman si in 2015 cei care aduc atingere Justitiei

Altfel, presedinta Inaltei Curti a apreciat ca scoaterea la lumina a celor mai ascunse si, eventual, protejate fapte de coruptie” reprezinta singura modalitate prin care judecatorii si procurorii pot redobandi increderea cetatenilor in Justitie. Judecatoarea suprema s-a aratat insa dezamagita de faptul ca in 2014 au continuat atacurile la adresa Justitiei, atacuri prin care, apreciaza Livia Stanciu, s-a urmarit decredibilizarea magistratilor care au instrumentat dosare extrem de importante de coruptie, desi, sustine aceasta, activitatea pe care procurorii si judecatori au desfasurat-o in aceste cazuri a fost “de cele mai multe ori cu foarte multa onestitate, corectitudine, si, desigur, in respectul legii”.

Nici mass-media nu a fost pasuita in discursul sustinut de Livia Stanciu in fata Presedintelui Klaus Iohannis! Sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie a acuzat ca exista in continuare jurnalisti sau reprezentanti au unor trusturi mass-media care incearca sa induca ideea unei neincrederi in actul de Justitie. Probabil la momentul afirmatiilor sefa ICCJ s-a gandit la dezvaluirile care au in prim-plan magistrati care, fie nu isi indeplinesc corespunzator sarcinile de serviciu, fie se abat de la norma legala, iar faptele sunt dezvaluite in presa.

Prezentam in continuare discursul presedintei ICCJ, judecatoarea Livia Doina Stanciu, din sedinta de marti, 6 ianurie 2015, a Plenului CSM la care a luat parte si Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis:

"Domnule presedinte, exista insa, in opinia mea, la acest moment, si noi cei care activam in cadrul sistemul cunoastem acest lucru, o serie de provocari, de vulnerabilitati fundamentale, la mai multe dintre ele am vazut ca v-ati referit si dumneavoastra in gandurile pe care ni le-ati transmis astazi, iar daca toate acestea vor putea fi depasite si mai ales rezolvate, cred eu ca vom putea vorbi de o Justitie mai eficienta, de o Justitie a carei activitate sa poata fi inteleasa in adevaratul sens al cuvantului de catre cetatenul beneficiar al acestui serviciu public. Cred ca o stiti si dumneavoastra si cred ca este momentul sa amintesc de asemenea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie si ne-a bucurat foarte mult ca exemplul instantei supreme a fost preluat de toate instantele judecatoresti din tara, Inalta Curte a inteles ca o provocare strategica a acestor ultimi ani, si desigur si in continuare, o reprezinta, in primul rand, crearea unei noi mentalitati in cadrul sistemului judiciar. A unei mentalitati mai responsabile fata de Statul din a carui structura face parte autoritatea judecatoreasca si, nu in ultimul rand, fata de cetateanul beneficiar al Justitiei ca serviciu public.

Stiti foarte bine ca in urma cu trei, patru ani vorbeam despre existenta pe rolul tuturor instantelor judecatoresti si al parchetelor din tara a unui numar foarte mare de dosare, inclusiv al unui numar mare de dosare de coruptie care stateau in nelucrare de foarte multi ani si Inalta Curte, instantele judecatoresti, parchetele din tara, au socotit ca o prioritate strategica o reprezinta solutionarea cu celeritate a acestor cauze, fiind luate un sir intreg de masuri institutionale, nu am sa ma mai refer la ele pentru ca sunt convinsa ca va sunt foarte bine cunoscute, dar toate aceste masuri au determinat o solutionare rapida, eficienta, cu respectarea tututor drepturilor procesuale ale partilor implicate in aceste cauze. Inalta Curte de Casatie si Justitie, de asemenea, ca si CSM, si trebuie evidentiat acest lucru, a dovedit ca este extrem de constienta despre rolul important pe care aceste institutii il au in cadrul constructiei institutionale dedicata impotriva luptei impotriva coruptiei. Ambele institutii, ca si toate instantele si parchetele din tara, au inteles ca pentru cele mai grave fapte de coruptie, pentru acele fapte de coruptie care se localizeaza la cel mai inalt nivel al organizarii statale, trebuie aplicate ori de cate ori probele administrate in acele dosare demonstreaza vinovatia persoanelor respective, trebuie aplicate sanctiuni drastice, sanctiuni intransigente, sanctiuni care sa demonstreze ca nimeni nu este mai presus de lege, ca nimeni nu poate si nu trebuie sa fie protejat ori de cate ori incalca legea, indiferent de nivelul ierarhic al functiei pe care il detine in aceasta societate, indiferent de natura faptei pe care a savarsit-o.

Noi am inteles faptul ca aceasta este de fapt singura modalitate in care toti cei care activeaza in cadrul sistemului judiciar isi vor putea redobandi increderea cetatenilor in activitatea pe care toate aceste institutii ale statului, implicate in lupta impotriva coruptie, trebuie ca sa o realizeze, noi toti am inteles ca, castigarea increderii cetatenilor inseamna printre altele scoaterea la lumina a celor mai ascunse si, eventual, protejate fapte de coruptie, lucru care, ati vazut ca s-a intamplat in cursul anului 2014, dar si in anii anteriori. Anul 2014 nu a fost decat o continuare a activitatilor incepute cam din anul 2011.

Domnule Presedinte, sigur, ar fi foarte multe de spus, am sa incerc sa fiu extrem de sintetica, pentru ca stiu ca si timpul dumneavoastra este extrem de limitat. Domnule Presedinte, Justitia in orice stat, si cu atat mai mult, intr-o societate democratica, este un pilon al echitatii sociale, este un pilon al evolutiei pozitive al acestei tari. Domnule Presedinte, trebuie sa va spun, si nu vreau sa se inteleaga in niciun mod de catre cei care ne asculta, ca Justitia ar deveni sau ar dori sa devina o supraputere statala. Nu! Dar magistratii acestei tari au inteles ca nu trebuie sa negocieze niciodata independenta Justitiei. Mi-a placut cand ati spus dumneavoastra ca un magistrat este independent atat cat doreste el sa fie independent si nu vom negocia niciodata independenta Justitiei nici macar de dragul unei paci politice.

Anul 2014, si imi pare rau ca trebuie sa o spun, a fost, intr-adevar, un an in care, desi nu ma asteptam, au continuat atacuri extrem de dure la adresa sistemului judiciar, la adresa independentei acestui sistem, la adresa magistratilor judecatori sau procurori care au instrumentat dosare extrem de importante de coruptie. Atacuri prin care s-a urmarit decredibilizarea acestor institutii ale Statului, decredibilizarea activitatii extrem de profesioniste desfasurata de acesti magistrati, activitate desfasurata de cele mai multe ori cu foarte multa onestitate, corectitudine, si, desigur, in respectul legii.

Sub acest aspect trebuie sa remarc ca, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, toti membri Consiliului Superior al Magistraturii au demonstrat ca din an in an au devenit o institutie extrem de matura, o institutie cu toleranta zero fata de atacurile la adresa sistemului judiciar si trebuie sa remarc, de asemenea, promptitudinea cu care, Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a reactionat aparand independenta sistemului judiciar, reputatia magistratilor judecatori sau procurori care au facut subiectul unor atacuri dure si, in acelasi timp, sa remarc si reactia prompta, imediata pe care acelasi Consiliu Superior al Magistraturii a avut-o fata de magistratii care au demonstrat si care au dovedit probleme de integritate in cadrul sistemului judiciar.

Domnule Presedinte, noi cand am intrat si cand am dorit sa imbratisam aceasta nobila profesie, trebuie sa va spunem ca de la inceput am acceptat faptul ca aplicand legea ne supunem clar criticilor, pentru ca asa trebuie sa se intample in orice societate democratica, ne-am asumat si ca nu trebuie sa fim excesiv de sensibili sau excesiv de tematori, ca sa spun asa, in fata unor atacuri fie ale oamenilor politici, fie ale reprezentantilor mass-media, si ca nu trebuie ca aceste critici sa influenteze in vreun mod actul de Justitie pe care il avem de infaptuit. Apreciez si vreau sa se inteleaga acest lucru pentru ca in iesire publice pe care le-am avut am spus ca voi aprecia intotdeauna activitatea pe care mass-media trebuie sa o desfasoare pentru informarea cetatenilor, a opiniei publice cu privire la activitatea desfasuata de catre magistratii judecatori sau procurori. Dar aceasta informare trebuie sa fie intotdeauna facuta cu onestitate, trebuie sa fie facuta cu multa buna-credinta, cu obiectivitate si chiar cu profesionalism. Nu denaturata, nu prezentata trunchiat si nu pot sa nu ma declar ingrijorata inca de faptul ca fie unii jurnalisti, fie unii reprezentati ale unor trusturi mass-media, fie oameni politici, actori publici inteleg sa isi indeplineasca intr-un anumit mod rolul pe care il au in aceasta societate si din pacate unii dintre ei, prin aparitiile publice, incearca sa induca ideea unei neincrederi in actul de Justitie infaptuit de regula, vedeti, nu spun in integralitate, dar de regula, pentru ca asta ne dorim, de catre magistratii judecatori si magistratii procurori.

M-a bucurat foarte mult pentru ca am asistat atunci cand ati facut declaratia cu ocazia investirii dumneavoastra si ati spus ca doriti ca toate fortele politice, politicienii de prim-rang sa fie mai rezervati in declaratiile publice, in afirmatiile publice pe care le fac, discursul politicianist sa nu contrapuna sistemul judiciar societatii, sa aiba acesti oameni declaratii publice mai responsabile fata de activitatea sistemului judiciar. Cred, si sunt convinsa ca si dumneavoastra ganditi acelasi lucru, ca pentru, si sigur aici ma fac purtatorul de cuvant al tuturor colegilor nostri, daca ne dorim o Justitie eficienta, o Justitie moderna in Romania, toate puterile Statului, inclusiv noi, puterea judecatoareasca, trebuie sa intelegem ca separatia dar in acelasi timp si echilibrul puterilor in Stat nu inseamna antagonismul acestor puteri. Ca interesul public nu va fi niciodata bine servit prin suspiciune sau prin acuze reciproce si de asemenea trebuie evitate incercarile, pe care uneori le-am mai vazut, ca reprezentantii unor puteri sa isi ascunda propriile esecuri prin culpabilizarea activitatii reprezentantilor celorlalte puteri.

Cred si imi doresc pentru anul 2014 ca toate puterile Statului sa inteleaga ca pentru a putea servi binele public trebuie sa actioneze concertat, sa actioneze complementar, sa inteleaga de asemenea ca sistemul judiciar are in primul rand nevoie de dispozitii legale moderne, de dispozitii legale clare, coerente, stabile, neintrepretabile pentru a nu genera o practica judiciara neunitara, ca are nevoie de resurse materiale si umane, de sedii corespunzatoare in care sa isi poata desfasura activitatea in conditii de solemnitate a unei sedinte de judecata, daca este sa ma refer la judecatori, si desigur este valabil si pentru colegii procurori, pentru a putea realiza un act de Justitie la standardul de calitate pe care Romania s-a angajat sa il realizeze prin documentele internationale le care le-a semnat. Iar noi, cei care activam in cadrul sistemului judiciar, cred ca trebuie sa intelegem si mai bine ca reforma Justitiei in aceasta tara pentru a putea reusi si mai ales pentru a putea contina trebuie asumata si promovata din interiorul sistemului judiciar”.

Comentarii

# FSN date 7 January 2015 17:50 +13

D-na Livia Stanciu si dl. Dumbrava Oratiu, incalca orice limita a democratiei din Roamnia, pornind de la nivelul functiilor lor pe care nu le merita. Promun in egalamasura sa se sustina aceleasi sanctiuni si impotriva magistrattilor. Cine ii tine sa nu faca propuneri legislative asemanatoare pentru ei ori de ce n-au facut-o pana acum. Nu cumva, Ministrul Justitiei chiar asta trebuie sa faca prin atributiuni specific meseriei. De ce trebuie alta lege in acest sens special pentru ei. Dl. Klaus Iohannis, a fost mai mult decat onest si ne-a prezentat discursul sau in fata acestor magistrate care nu fac cinste institutiei prin propiunerile lor dictatoriale si nedemocratice. Cred ca le-ar sta mai bine in politica decat in magistratura ca acolo pot face astfel de propuneri impotriva libertatii presei si ingradirea oricaror informatii predestinate publicului larg din momentul prezentarii lor in fata instantei de judecata la orice tremens si in orice faza procesuala s-ar afla justitiabilul.

# obiectiva date 7 January 2015 18:10 +6

exact, FSN, in acea zi, mi-am adus aminte citindu-te, am gandit la fel...CSM ul sa SANCTIONEZE MAGISTRATII ca asta este rolul sau, NU politicienii, aia sunt sanctionati de electori prin VOT.......si INITIATIVA LEGISLATIVA CETATENEASCA stabilita prin Constitutie..... :lol: PROPUN SA ALEGEM NOI, CETATENII , SI CSM ul si porcurorul general......ca si asa 2 sunt MEMBRI DIN PARTEA SOCIETATII CIVILE SI NU FAC NIMIC..........

# obiectiva date 8 January 2015 16:57 0

LUJU, ATENTIE...Incepe judecarea dosarului de despagubiri pentru eroare judiciara Autor: Catalina Chifu | 07/01/2015 |  Dosarul de despagubiri pentru eroare judiciara deschis de Vasile Tataru, condamnat pe nedrept pentru uciderea profesorului de matematică din Grigoreni, Gheorghe Cernat, si ulterior achitat, a trecut proba de foc.Tribunalul Bacau a respins motivele invocate de reprezentantii Parchetului si Ministerului de Finante si a decis sa inceapa judecarea cauzei. Instanta a stabilit termen pentru 23 ianuarie. Reamintim ca Vasile Tataru, trimis in judecata pentru uciderea profesorului Cernat, a stat pe nedrept in arest aproape trei ani dupa care a fost achitat, din lipsa de probe. Anul trecut, barbatul a deschis actiune în instanta împotriva statului român si cere despagubiri materiale de 63.718 lei si 1.000.000 lei daune morale. - See more at: http://www.desteptarea.ro/incepe-judecarea-dosarului-de-despagubiri-pentru-eroare-judiciara/#sthash.RNfY

# obiectiva date 7 January 2015 17:56 +8

auzi, tanti livia stanciu, vreau sa te anunt PUBLIC ca institutia pastorita de domnia voastra recte ICCJ, judeca contestatiile in anulare in penal FARA CITAREA CONDAMNATULUI.....in lipsa, in nestiinta, de 2 ori, .dar ii baga pe gat si AVOCAT DIN OFICIU ca sa il plateasca ILEGAL, pentru ca scrie negru pe alb, in CPP si NCPP ca plata avocatului din oficiu SE ASIGURA DE CATRE STAT SI NU II POATE FI IMPUSA.......INCULPATULUI/CONDAMNATULUI....asa e si normal,.....daca tot i-l bagati pe gat, FARA VOIA LUI, desi el se poate apara singru conform art. 6 CEDO.......inainte de a va ambala pe vreo initiativa legislativa dupa cum ii tuna lui iohannis, va rog sa STUDIATI cu atentyie CPP si NCPP.......INCULTILOR...... :-x

# obiectiva date 7 January 2015 18:13 +9

ASTIA sa faca INTAI curatenie in propria ograda, apoi sa treaca la alte oratanii !!!  :P

# VIKY date 7 January 2015 23:00 +6

Curatenia trebuie inceputa cu dictatoarea Stanciu, urmata de Kovesy, Morar, Barbi, Motanul Danila...Numai atunci va functiona justitia in Romania.

# obiectiva date 7 January 2015 18:27 +5

am urmarit cu deosebita atentie emisiunea de la antena3 a DANEI GRECU, cu Adina.....cele 2 au punctat foarte bine dar cu invitatii lor de tot rasul...au ajuns NICAIERI.....doamna dr. POP mai bine ar studia putina legislatie, de ce nu il schimba pe ASTARASTOAE ca are bube in cap si sa o puna pe dr. POP la sefia CMR ???  mai degraba ancestralul doctor a spus mai bine cu LIBERA PRACTICA.....nici nu e de mirare ca toti fac ceva pe medicii din tara asta, in frunte cu cei 9 diabolici de la ICCJ care au stabilit ca MEDICUL ESTE FUNCTIONAR PUBLIC calcand in picioare toate legile in vigoare......o sa ajunga pocruroii sa ne opereze de apendicita  :cry:

# unul din lumea cea mare date 7 January 2015 23:07 0

ptr obiectiva//chiar daca nu trece comentariul meu,ai verde de la mine

# obiectiva date 8 January 2015 12:42 0

bine te-am reintalnit, unule......dar ia zi...draga prietene,  exista vreo diferenta intre baSSescu care, in calitate de presedinte al unei tari, a atacat ANTENA3 si a amenintat-o, si TERORISTII lui charlie....DIN PARIS ??? :P

# unul din lumea cea mare date 8 January 2015 13:22 +2

ptr obiectiva//iti dores in 2015 ce imi doresc mie!!!!.normal ca exista o diferentiere intre bassescu si teroristi.aia sint teroristi ordinari pe cind el a fost ,,presedintele,, teroristilor!!!!!! unul ca el a intretinut teroarea.sper sa fie si el ,,terorizat,, acum de chiar justitia lui

# obiectiva date 8 January 2015 15:49 +3

unule, TU esti cel mai bun prieten al meu din lumea virtuala .... :P FAPTA LUI BASSESCU ESTE SI MAI GRAVA.....ESTE TERORISM DE STAT.......in calitate de presedinte NU ai voie sa AMENINTI NICI O MUSCA CETATEAN AL STATULUI AL CARUI PRESEDINTE ESTI..... :eek:

# Bla, bla, bla date 7 January 2015 20:02 +5

Nici ea nu crede ce spune. Bla, bla, bla...

# visu date 7 January 2015 23:49 +1

la banii si cultura lor ies evident in poza si nu cred ca e vina presei! Dar sufletu” n-are nicio legatura cu infatisarea psihica!

# Gore date 8 January 2015 07:25 +4

Poate sa ne spună tov.Stanciu de ce e băsistă? Nu s-a pupat ea cu Quassimodo? Tot ce spune ea e gargară, justitia este, din cauza ei si a altot ageamii băsisti, compromisă pentru un secol de-acum incolo!...

# Alexandru date 8 January 2015 09:34 +2

A schimbat chiar si gramatica limbii romane , cel putin trei cacufonii pe propozitie!

# Salvamar date 8 January 2015 09:36 0

Doamna Stanciu ne dovedeste (a cata oara?) ca este mai mult politiciana decat judecatoare....si nu una oarecare, ci una care dovedeste ca nu a scapat de educatia de procuror comunist. eu cred ca in justitie ar trebui sa se faca un pic de lustratie si fostii procurori comunisti sa plece din justitie si politica. Fostii procurori comunisti fac rau atat in justitie, cat si in politica...lupul isis schimba parul, dar naravul nu poate. Asa si cu madam Stanciu....ca sa nu mai vorbim de Luluta crescuta in familia cu tatal procuror sef pe vremea lui Ceasca a luat toate mentalitatile de la taticu si a transformat DNA intr-un fel de procuratura din anii 50. Doamna Stanciu nu intelege ca nu presa face justitia cum este, ci presa este oglinaa unei justitii nedrepte si inechitabile, in care procurorii fac cardasie cu judecatorii...Intr-un stat democrat asa ceva este de neconceput. Aceasta cardasie a fost mentionata de insasi doamna Stanciu ca pe un mare succes si merit...Asa ca...

# Sara date 8 January 2015 10:26 +2

Nu sunt jurist,dar constat cu tristete ca sistemul este afectat de aroganta ,aotosuficienta acestor conducatori.Daca la conducerea sistemului ajung astfel de oameni,cine sau ce organism al statului ne poate scapa de ei? Presedintele poate fi demis,Primministrul poate fi schimbat de Parlament,dar pe astia cine ii poate schimba? Sa inteleg ca ei sunt stat in stat?

# Sena date 8 January 2015 17:32 0

Presedintele Roqamniei trebuie sa sesizeze pe Ministrul Justitiei de toate nemutumirile ce considera domnia sa. De asemenea, sa sesizeze Comisia de petitii si abuzuri din Parlament cu privire la aceste afirmatii ale numitei Livia Stanciu si Dumbrava doarece sunt excesiv de abusive propunerile facute in public incita la discriminare potrivit art. 30 alin. 7 din Constitutie.

# un oarecare date 9 January 2015 13:36 +2

Madam Stanciu, nu ai schimbat nicio mentalitate! Din pacate, judecatorii dau verdicte functie de starea lor psihica si de cele mai multe ori in dispretul legii, cu incalcarea grava a unui drept fundamental: dreptul justitiabilului la un proces echitabil! Altfel, mai lasa-ne...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2025 – Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva