28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEDARE DE SUVERANITATE PENTRU MULTINATIONALE – Teorie exploziva lansata de judecatoarea Mariana Varga: “Se incearca eliminarea normelor constitutionale intr-o viziune de ansamblu a protejarii societatilor multinationale din Romania”. Judecatorul Constantin Udrea trage semnalul de alarma: “Mai avem un pas si intram in disolutie... Daca negam Constitutia, negam existenta noastra ca natiune”. Judecatorii Varga si Udrea condamna atentatul la Constitutie comis de ministrul Justitiei Catalin Predoiu

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 August 2022 17:10
Vizualizari: 7699

Cunoscutii fosti judecatori Mariana Varga (foto stanga) si Constantin Udrea (foto dreapta) condamna atentatul la Constitutia Romaniei comis de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, prin scoaterea din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a sanctiunii disciplinare pentru nerespectarea deciziilor CCR. In prezent vicepresedinti ai partidului Alianta pentru Patrie (APP), partid fondat de Codrin Stefanescu si sprijinit de Liviu Dragnea, judecatoarea Mariana Varga - fosta presedinte a Tribunalului Arges, si colonelul-magistrat Constantin Udrea - fost judecator la Curtea de Apel Militara, au sustinut joi, 18 august 2022, o conferinta de presa in care au atras atentia asupra pericolelor existente in noile Legi ale Justitiei gandite de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, si care in viitorul apropiat vor intra in dezbatere in Parlamentul Romaniei.


 

Evident, principala problema a privit propunerea lui Catalin Predoiu de eliminare a sanctiunii disciplinare pentru comiterea de catre judecatori si procurori a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei, decizii obligatorii potrivit art. 147 alin. 4 din Constitutia Romaniei. O masura prin care Predoiu da practic liber la nerespectarea deciziilor CCR, pentru a-si impune viziunea constand in “primatul dreptului european”, asa cum chiar ministrul Justitiei a recunoscut.


Judecatorii care nu respecta deciziile CCR nu au ce sa caute in sistem


Astfel, judecatorii Mariana Varga si Constantin Udrea au sublinat ca nerespectarea de catre un magistrat a deciziilor CCR intra in contradictie flagranta cu juramantul depus de judecatori si procurori inainte de a-si incepe activitatea prin care se angaja sa respecte Constitutia Romaniei. Or, un asemenea magistrat nu are ce sa caute in sistemul judiciar.

De asemenea, colonelul-magistrat Constantin Udrea a atras atentia ca nerespectarea deciziilor CCR inseamna in realitate o negare a Constitutiei, or prin negarea Constitutiei se neaga insasi existenta statului roman. In plus, judecatorul Udrea a demontat teoria conform careia dreptul european si deciziile CJUE ar avea prioritate in fata Constitutiei, explicand de ce o asemenea sustinere este complet falsa.

Pe de alta parte, judecatoarea Mariana Varga a oferit o ipoteza extrem de interesanta pentru motivele pentru care se incearca instituirea dreptului european asupra Constitutiei Romaniei. Mai exact, se doreste protejarea companiilor multinationale din Romania, pentru ca acestea sa beneficieze doar de prevederile din dreptul european, nu si de normele constitutionale din Romania.


Iata declaratiile judecatorilor Mariana Varga si Constantin Udrea privind propunerea ministrului Justitiei Catalin Predoiu de eliminare a abaterii disciplinare pentru neresepctarea deciziilor CCR:


Mariana Varga: Mesajul nostru este unul foarte simplu: fara Justitie nu exista democratie, fara Justitie nu exista stat suveran, fara Justitie nu exista cetatean liber, fara Justitie nu exista o natiune. Asa am gandit intotdeauna in cariera noastra de magistrati. Pentru noi primatul reprezinta Constitutia, nu vorbim despre un primat european, pentru ca asa cum prevede legea fundamentala, Romania este stat suveran, independent in care Constitutia Romaniei este suprema.

Constantin Udrea: Nu ne jucam cu valorile nationale, nu ne jucam cu principiile de baza care stau la originea organizarii si functionarii statului roman, si ceea ce ne-a alertat foarte mult a fost ca prin vorba si mesajul actualului ministru al Justitie s-a comunicat intregii tari ca pe primul loc nu ar ramane Constitutia, ci normele de drept european. Am luat act de imprejurarea ca ministrul Justitiei cand a mers in fata CSM sa obtina avizul i-a prevenit pe magistrati ca oricum sub aspect politic partidele din coalitie au ajuns la o intelegere si ca vor vota proiectul de lege asa cum le este prezentat, cu alte cuvinte le-a spus fie votati voi, dar important este ca noi vom decide cata vreme avizul CSM desi este obligatoriu de obtinut nu are valoare sub aspectul opiniei exprimate prin acel aviz. Sa nu uitam ca noi existam ca noi existam ca natiune potrivit Constitutiei, sa nu uitam ca orice principiu de organizare si functionare a societatii romanesti are la baza Constitutia Romaniei. Daca plecam de la premisa ca orice norma din Constitutie este subordonata normelor europene, atunci am gresit. Constitutia Romaniei in forma actuala este cea revizuita in anul 2003, ca urmare a necesitatii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. UE nu este un stat federal, UE este o alianta de state suverane si independente. Gasiti in art. 1 din Constitutie ca Romania este un stat suveran, national, independent, indivizibil. Iata deci ca la momentul la care Romania, Constitutia in forma actuala, deci adaptata la necesitatile aderarii la UE cuprindea aceste reguli, deci Bruxelles-ul a cunoscut continutul Constitutiei Romanie si nu a avut obiectiuni. Pentru a transa chestiunea primatului intre Constitutie, intre deciziile CCR si dreptul european v-as ruga sa observati alin. 2 al art. 148 din Constitutie, in care veti constata ca normele europene in domeniile in care Romania a renuntat la suveranitate au prioritate numai fata de legile interne, nu si fata de Constitutie. Constitutia este deasupra legilor interne. Romania este stat de drept prin vointa Constitutiei, ale carei principii sunt constestate chiar acum de catre judecatori. E dramatic ca s-a ajuns aici, eu sper ca se va pune punct. Intram intr-un haos, daca noi producem haos si dezastru s-a terminat cu noi.

Mariana Varga: Judecatorul la intrarea in profesie depune acest juramant: 'Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire'. Este absurd, la acest moment s-a ajuns ca judecatorul roman sa intrebe Curtea de Justitie a Uniunii Europene daca sa aplice sau nu deciziile CCR, in conditiile in care a depus juramantul, in conditiile in care dispozitiile constitutionale sunt obligatorii, si nu putem abdica in nicun fel de la norma constitutionala fundamentala a tarii. Deci nu se impaca (n.r. - nerespectarea deciziilor CCR cu juramantul), pur si simplu magistratul respectiv ar trebui sa raspunda. Relativ recent am observat ca o parte a asociatiilor de magistrati a adresat intrebari Comisiei Europene, comisarului european pe Justitie, exact in acest sens, solicita Comisiei Europene sa intervina de urgenta pentru ca statul de drept sa nu moara in Romania, aceasta este formularea. In conditiile in care judecatorul stie foarte bine ca nu se poate trece peste Constitutie, sub nicio forma, stie foarte bine ca nu exista un tratat de aderare, orice fel de tratat al UE care sa permita acest lucru. Nu consideram ca poate fi eliminata aplicarea deciziilor CCR in fata oricarei decizii europene, in fata oricarei norme europeane. Am o parare legat de aceasta chestiune: cred ca se incearca eliminarea dreptului intern si a normelor constitutionale, tot intr-o viziune de ansamblu a protejarii societatilor multinationale din Romania. Ganditi-va putin: daca o societate multinationala ajunge intr-un conflict si ajunge la CJUE sau la o alta instanta europeana va trebui neaparat ca normele interne din Romania sa fie ignorate in favoarea lor (n.r. - in favoarea normelor europene). Este mult de discutat, dar judecatorul roman trebuie sa respecte deciziile CCR, altfel nu isi gaseste locul in sistemul judiciar.

Constantin Udrea: Este aberant sa se ajunga aici si mai avem un pas si intram in disolutie, pentru ca daca autoritatea constitutionala nu mai functioneaza la nivelul magistratului nu mai functioneaza nicaieri. Magistratul are principala obligatie de a respecta suprematia Constitutiei si a celorlalte legi ale tarii. Este evident ca daca intre celelalte legi ale statului si norma europeana care are prioritate apare aceasta concurenta, sigur ca se aplica norma europeana, dar pana la Constitutie. Daca negam valoarea Constitutiei sub aspectul juramantului, atunci ne negam ca existenta, pentru ca noi am aderat la UE prin vointa Constitutiei. Daca vreodata se va pune problema, si nu imi doresc acest lucru, sa iesim din UE, se iese tot prin vointa Constitutiei. Daca noi negam Constitutia, negam piedestalul pe care ne aflam, negam insasi existenta noastra ca natiune”.

Comentarii

# dulapul pelticiunii , scutelnitei si nulitatii nationale date 18 August 2022 17:46 +186

Toti magistratii care nu respecta COnstitutia e clar ca sunt neosecuristi ai statului paralel! Nu mai e nevoie de poligraf ca sa vezi securistii si acoperitii din justitie! Sunt toti astia care se duc sa ia lumina de la CJUE ,noul lor stapan! Da uote Iliescu ce pate !Cine credea acum 30 de ani ca ajunge aici! Lasa ca-i vedem si pe tradatorii astia, ca Mica Uniune Europeana nu mai traieste mult! Au executat pe toti care au ridicat capul pt tara! Acum pelticul asta securist s-a mictionat pe suveranitatea statului si tarii pentru care au murit in razboaie strabunii babuinilor care populeaza meleagurile astea! Ca nu se pot numi altfel unii care voteaza de doua ori presedinte un astfel de specimen! Cine are si un ml de sange romanesc nu mai poate vota vreodata cu partidul securist liberal! Unde e Raresica Batistuta cel mai patriot trompet ! Hai sictir bolovanului de Maciuca!Asta cica a mai si aparat suveranitatea cu arma in mana!aista-i o opinie

# Ianis date 18 August 2022 18:21 +101

Acești doi foști judecători știu că România este un stat constituțional.Ceea ce nu știu este că domnul ministru este un vânzător de țară și chiar ar trebuii să-l ancheteze cineva pt atentat la suveranitatea țarii!Asta dacă ne-am afla într-o țară normală.Bașca că a doua zi ar fi fost demis.Cei din guvern care nu se delimitează de acțiunile lui sunt complici

# Nicu date 18 August 2022 20:06 +595

Dvs. susțineți că există justiție în România ? Dosarele Revoluției și Terorismul de Stat 13-15 Iunie 1990, nu sunt judecate de 32 de ani. Ce să numim, deci, justiție ?

# In afara de Slugoiu, date 18 August 2022 22:04 +191

Vrem sa fie facute publice numele celor pe care ii deranjeaza Constitutia Romaniei !

# Marius date 18 August 2022 23:17 0

Legea nr. 363/1947 nu a fost anulată nici până acum, iar tot ce s-a decis şi organizat după 22.12.1989 este ILEGAL!!!România nu este o țară, ci o CORPORAȚIE ȘI NU ARE CONSTITUȚIE ȘI INSTANȚE ! 1.---- Conform Legii 304/2004 art 38 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/64951 pretinsele instante NU EXISTĂ CA ȘI PERSOANE JURIDICE în Corporatia România. 2. ------- Art. 196 clauzele de nulitate Codul Civil Partea din LEGEA 287/2009 acestea ca institutii nu există si nu au personalitate juridică pentru a se identifica. 3. ------ ART. 196 CAUZELE anulării unei persoane juridice SECŢIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice 4. ------ Si conform Art.367- constituirea unui grup infractional organizat / Codul Penal - parte integrantă din LEGEA nr.286/2009 iar comform LEGII nr.28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de către România a acordului (statului) privind Corporatia Finaciară Internatională ( C.F.I.) România nu este o tară, ci o CORPORATIE SI NU ARE CONSTITUTIE SI INSTANTE !

# Ioana M. date 19 August 2022 07:30 +134

Prima Constitutie a Romaniei a fost elaborata in vremea lui Carol I. Se rasuceste in mormant sa vada ce urmasi are.

# santinela date 19 August 2022 07:48 +2

Mai este mult lasat acest ministru al justitiei sa-si faca mendrele ? Iohannis chiar nu-ti este rusine cu aceasta numire,cu acest individ care a mai nenorocit o data sistemul de justitiei din Romania si o face din nou ?

# petre p date 19 August 2022 10:52 +269

De cand Ministrul Justititiei judeca? Judecatorii sunt obligati sa respecte Constitutia si Legea - FARA SUBORDONARI !!!. Celelalte discutii sunt umbrite de sterilitate.Daca Judecatorii accepta implicarea politicului inseamna ca Nu sunt MAGISTRATI JUDECATORI GARANTI AI DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA A INSASI EXISTENTEI ROMANIEI CA STAT ,NATIUNE SI DE GARANTARE A EXISTENTEI POPORULUI ROMAN. Lucrurile "amestecate" din existenta cotidiana trebuiesc Stopate de urgenta . In cadrul Magistraturii separarea judecatorului de procuror. Stabilirea atributiilor specifice cat si Raspunderii individuale.Studiile juridice Nu dau competente si drepturi egale cu ale magistratilor judecatori si procurori. Magistratii judecatori( FARA SUBORDONARE DE ORI CE FEL) sa scoata afara PROFITORII(lichele)SI MEMBRII "BISERICUTELOR" din sistemul de JUSTITIE. Daca nu se face NIMIC este DICTATURA IN ROMANIA si NU avem JUDECATORI ci toti sunt PROCURORI , si atunci FARA PRETENTII !

# Gica contra sistemului date 19 August 2022 13:14 +104

D-na judecător pare sa se fi inspirat dintr-o postare anterioara a mea, când am spus ca miza este ce s-a furat din Ro, pentru ca nici o instanta UE nu va "fluiera" împotriva unei multinaționale a lor într-un litigiu cu Statul roman. Este izbitoare asemănarea ideilor, pana la identificare. Indiferent cum ar fi, asa gândesc cei cărora le pasa de Tara și de viitorul ei. Romanii adevărați încep sa se trezească și, tot mai mulți își vor spune deschis părerea, la iarna. S-auzim de bine!

# anonimus date 19 August 2022 13:39 +1

https://www.desteptarea.ro/marsul-nefiintei/

# Valter COJMAN date 19 August 2022 16:24 0

Cine incalca Constitutia ar trebui sa primeasca 10 ani de puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva