18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CEDO NU A DAT LIBER LA VACCINAREA OBLIGATORIE – Diversiune sinistra a propagandei globaliste pro-vaccinare obligatorie. Hotararea CEDO „Vavricka si altii vs Republica Ceha” se refera doar la vaccinarea copiilor de varsta prescolara, punand in balanta interesul superior al copiilor si sanctiunile aplicate parintilor. Curtea Europeana a Drepturilor Omului precizeaza ca statele semnatare ale Conventiei EDO nu pot fi obligate sa vaccineze populatia cu forta, ci fiecare reglementeaza cum considera

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 April 2021 19:12
Vizualizari: 11334

Un fake news de proportii s-a rostogolit in spatiul public in ultimele 24 de ore: cum ca CEDO ar fi dat unda verde pentru vaccinarea obligatorie in masa, in contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre hotararea pronuntata in cauza Vavricka si altii versus Republica Ceha.Mistificarea la care s-au dedat numeroase mass media a pornit de la o interpretare distorsionata pe care presa a dat-o unei declaratii facute de Nicolas Hervieu (foto), un jurist specializat in jurisprudenta CEDO. Deci nu „jurist specialist al CEDO”, cum gresit a scris AFP aici, iar aproape toata presa din Romania a preluat pe nemestecate aceasta sintagma, fara a se obosi sa verifice identitatea lui Hervieu. In realitate, omul este profesor de drept la universitatea Sciences Po din Paris – nicidecum angajat al CEDO.


Dar sa vedem mai intai ce a spus francezul:


Aceasta decizie (n.r. a CEDO) tocmai a intarit posibilitatea unei obligatii de vaccinare in conditiile actualei epidemii de COVID-19”.


Deci a fost o simpla opinie a unui jurist, nu o idee continuta in comunicatul prin care CEDO si-a anuntat hotararea.

Totusi, Nicolas Hervieu a subliniat ca in hotararea CEDO este vorba despre „marja lasata de Curte la aprecierea statelor in politica lor de vaccinare”. De asemenea, Hervieu a mentionat ca hotararea CEDO „constata un consens general in ceea ce priveste efectele benefice ale vaccinarii, care nu sunt surclasate de efectele secundare inevitabile, asupra carora exista un control stiintific strict”. Totodata, decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului sustine „principiul solidaritatii sociale care poate justifica impunerea vaccinarii asupra tuturor, chiar si celor care se simt mai putin amenintati de boala, cata vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane”, a mai spus Nicolas Hervieu.


CEDO a mers strict pe proportionalitate


Daca primul si ultimul citat din Hervieu reprezinta opinii ale acestuia, celelalte doua in schimb sunt idei continute in hotararea CEDO.

Totul a inceput de la nemultumirea mai multor parinti cehi, ai caror copii au fost refuzati la inscrierea la gradinita, din cauza ca nu primisera unele sau niciunul dintre vaccinurile obligatorii pentru copii, care in Cehia se fac de multa vreme. Ba chiar una dintre familii (Vavricka) a fost amendata din aceasta cauza.

La randul ei, instanta de la Strasbourg a pus in balanta sanctiunile primite de reclamanti cu interesul superior al copilului – si anume: dreptul la sanatate. Subliniind ca vaccinurile respective (noua la numar, al zecelea fiind obligatoriu doar in anumite conditii) sunt atent reglementate si exista un consens al comunitatii stiintifice asupra eficacitatii lor, CEDO a concluzionat ca refuzul directorilor de gradinite de a-i accepta pe copii, precum si amenda primita de familia Vavricka nu au fost sanctiuni exagerate, ele fiind proportionale cu obiectivul urmarit – respectiv: protejarea sanatatii celorlalti copii de la gradinite.

Din punct de vedere conventional, cele cinci familii care s-au adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului au reclamat incalcarea articolului 8 din Conventia EDO.


Iata ce prevede acesta (sublinierea ne apartine):


Dreptul la respectarea vietii private si de familie

1. Orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau si a corespondentei sale.

2. Nu este admis amestecul unei autoritati publice in exercitarea acestui drept decat in masura in care acest amestec este prevazut de lege si daca constituie o masura care, intr-o societate democratica, este necesara pentru securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora”.


Am subliniat pasajele de mai sus, intrucat ele constituie nucleul argumentatiei CEDO. Mai exact, Curtea a pus in balanta necesitatea protejarii sanatatii publice si ingerinta statului ceh in viata privata a celor cinci familii. Astfel, instanta de la Strasbourg a concluzionat ca, intr-adevar, a existat aceasta ingerinta, insa ea a fost proportionala: amenda aplicata familiei Vavricka nu a fost exagerata, iar copiilor nu le-a fost ingradit dreptul la educatie, niciunul dintre ei nefiindu-le refuzata mai tarziu inscrierea in clasa I.

Inainte de a va lasa sa cititi singuri comunicatul CEDO (disponibil deocamdata in limba franceza), repetam ideea de la inceput: gogorita cu vaccinarea obligatorie in masa cu voie de la CEDO a pornit de la o simpla opinie a unei persoane private (juristul Nicolas Hervieu), iar nu de la rationamentul juridic al Curtii Europene a Drepturilor Omului. In plus, Curtea a scris cat se poate de clar ca fiecare stat-membru al CEDO este liber sa legifereze cum considera de cuviinta in materie de vaccinare.


In incheiere, va prezentam comentariul facut pe Facebook de catre judecatoarea CEDO Iulia Motoc (care nu a intrat in completul ce a pronuntat hotararea de fata):


„Multe speculatii in legatura cu aceasta hotare privind vaccinarea a CEDO. Deocamdata speculatii ale doctrinei mai intai franceze in sensul ca ar putea fi aplicata la COVID, preluata apoi in mediile romanesti. Repet, sunt pure speculatii ca CEDO ar putea considera vaccinarea impotriva COVID obligatorie in conformitate cu conventia avand in vedere factorii care sunt diferiti”.


* Cititi aici comunicatul CEDO privind hotararea din dosarul Vavricka versus Cehia


NOTA: Mentionam ca desi nu am pus link direct catre agentia de presa France Press (din cauza ca articolele ei nu pot fi accesate gratuit), textul disponibil pe LaLibre.be este identic cu cel publicat de AFP, regasindu-se in aceeasi forma pe mai multe site-uri de limba franceza.

Comentarii

# Neanae date 9 April 2021 21:45 +152

Am citit asta seara “activenews.ro” și ... citiți d-voastră personal despre valul 3 al pandemiei lui papuc. Pare ca e raport guvernamental! Citiți d-voastră. Eu zic ce zic eu!!! Dacă vaccinul Covid devine obligatoriu, dacă Conventia de la Oviedo este abrogata pe planeta, dacă decizia Tribunalului de la Nürnberg este anulată pe glob, dacă Drepturile Omului sunt declarate NULE, vreau ca sub țeava mitralierei sa fie amenințarea cu moartea dacă nu ma vaccinez. Atunci este clar ce aleg fiindcă aia nu mai e o lume in care sa doresc sa mai trăiesc. Sa fie clar ca vorbesc pentru mine. Nu am comunicat prietenilor vaccinați (mulți pozitivi și in izolament astăzi după o luna, doua de la vaccinare) de ce zic englezii ca se va întâmpla in presupusul val 3. Cred ca bunul Dumnezeu nu mai pridideste, eu ma rog PENTRU EL! Mai puțin LA EL! Multumiți pentru grija lui Gates, Soros, bandei de dementi de la Forum Davos, comunistului PAPA, Joe Biden și Democraților americani. Pupați tălpițele USR PLUS!

# Neanae date 9 April 2021 22:01 +69

Impresionant ca un personaj atât de solar și determinat ca Dna Budeanu sa fie străbătută de lacrimi pentru o eventuala umiliere, ma impresionez pe mine la ideea ca nu accept sa nu mi se respecte dreptul de a decide pt mine și mai bine mor, ce se întâmpla cu situația de la spitalul Foișor, asta după ce spitale au luat foc, pacienți legati și morți de mâna doctorilor. WHAT? La Foișor asta seara este CRIMA PRINTRE CRIME! Adică oamenii chiar trebuie sa accepte aceste chinuri provocate de bestiile jegoase care au doi neuroni la “pivnita”? Este ok, începem sa NU MAI PUTEM, noi ăștia mai optimiști, șugubeți suntem dincolo de limita suportării și asta devine amenințător mai ales CÂND NU MAI AVEM NIMIC DE PIERDUT! Atenție canalii jegoase marxiste de la Primul la Ultimul, nu va garantez ca polițiștii și jandarmii va vor fi fideli! Au și ei părinți și prieteni in ghearele prostiei, urii, incompetentei voastre!!!!

# Neanae date 9 April 2021 22:17 +87

Nu este un fake ceea ce CEDO a stabilit cu obligativitatea vaccinarii copiilor. Cine a citit și știe sa înțeleagă ceea ce citeste a priceput ca vaccinarea obligatorie contra Covid NU ERA NICI MĂCAR POMENITĂ!!!! Fake-ul a fost lansat de tampiti analfabeți funcțional către Analfabeții TOTAL care se iau după primul cretin si dau mai departe. Aceștia sunt de vaccinat la fiecare săptămâna! Adică CITIȚI CRETINILOR CU OCHII VOȘTRI ȘI ÎNȚELEGEȚI CU EFORT, DAR ÎNȚELEGEȚI ... NU A FOST FAKE, NICI IN GLUMA. ESTE CRETINIZAREA TOTALA A IDIOȚILOR - de aia suntem toți in pericol. De prea mulți cretinoizi in circulație. Chiar ca s-a ajuns la limita. Stați pe FB ca așa nu uitați literele alfabetului. Beșina calului e mai consistentă decât creierul vostru și al membrilor unei coaliții de #ahati.

# Edelweiss - Ivory Tower Funeral Speaker date 9 April 2021 22:49 -3

God rest in peace the Duke of Edinburgh! :sad: Nu știu la ce șobolăneli evanescente se gândesc alți postaci ai acestui site dar Io* azi înalț un gând de pioșenie față de Prince Philip, Duke of Edinburgh. Abia peste mulți ani vom înțelege ce mare persoanlitate a secolului XX ne-a părăsit.

# Neanae date 9 April 2021 22:51 +99

Nu ma capacitez de ceea ce se întâmpla la spitalul Foișor. Un cretin a afirmat la tv ca e o decizie politica luată de alianța din care face parte. După idiotul in chestiune, alianța e formată de doua partide ... deci asta e calitatea celor care decid și care cu fake-ul deciziei CEDO lansat DE EI au dovedit ca sunt DEMENTI! Acești CRIMINALI nu pierd o ocazie ca sa moara oameni. Dom-le ori m-am țicnit eu (posibil cu aberațiile in care înotăm toți) ori suntem cu toții programați pe orice cale la exterminare. Ordin de la GLOBALISTI PROGRESISTI MARXIȘTI alias GUVERNUL ROMÂNIEI ALES DE DRACI GOI ȘI PATROCINAT DE SATANA NAZOMARXISTA. Vor cădea capete pt ce este la Foișor. Din păcate nu cele goale. Astea TREBUIE SA RĂMÂNĂ! Pariez ca Voiculescu este un altul care va continua sa danseze pe cadavre. Mai e unul pe deal!

# Lita date 9 April 2021 23:23 +55

Ati aflat ce se intampla acum la Spital Foisor. Iesiti in strada!

# johanniskraut date 9 April 2021 23:30 +171

C-o fi greu sa se dovedeasca consesnsual "stiintific" ca planeta nu mai poate fara "vaccinuri" (tratamente genetice) experimentale si se impune obligativitatea lor, pasapoarte de "vaccinat", samd. Deja orice voce care nu corespunde deplin consensului "stiintific" impus este suprimata fara mila. Curvele politice si prestituatele ne impun la unison "adevarul". Cei care au impresia ca vaccinul ii protejeaza n-au decat sa se-ntepe. Cei care isi asuma "riscul" nevaccinarii o fac pe pielea lor. "Argumentul" ca cei nevaccinati raspandesc boli (faimosii asimptomatici) si, vezi doamne, ii imbolnavesc pe cei vaccinati - preluat si de juzii CEDO (in buna parte cu afiliatii sorosiste si repede raspunzatori la comenzi politice) - sfideaza logica: ori esti protejat pentru ca te-ai vaccinat, ori esti protejat doar daca s-au vaccinat si toti ceilalti. In al doilea caz concluzia este ca vaccinul nu face doi bani - evident pentru cel care-l primeste, nu pentru producatori/distribuitori/comercianti.

# MARIAN date 9 April 2021 23:37 -36

Nu singur lucru nu il inteleg, de ce NU se da voie sa se inmormanteze mortii crestineste !? . Si asa , ei NU pot sa transmita virusul ( eu cred in acest virus de aceea m-am vaccinat .) .

# FLORIN date 10 April 2021 05:32 -225

Imi vine sa rad de interpretarii..... Numai un prost care nu stie competentele CEDO si ce anume judeca, poate sa ceeada prostiile astea ..... Da CEDO nu considera vaccinarea obligatorie, dar nici nu o interzice.... Sa ne uitam la noi, parca era in dezbatere o lege a vaccinari (nu are legatura cu COVID), daca este aprobata de leguitor si promulgata, aia e..nu poti invoca CEDO. In privinta COVD nu vor baga obligativitatea, te vei vaccina singur daca mai vrei sa mergi pe undeva sau chiar sa mergi la job.....iti vor cere peste tot testul anticovid (care este pe cheltuiala ta) si vei ajunge la concluzia ca mai bine te vaccinezi gratis.... PS. Am facut in copilarie cam tot ce insemna vaccinuri pe atunci si nici nute intreba careva daca vrei sau nu....

# Sandel Casian date 10 April 2021 10:24 0

Pai ,,pandemia'' cum a pornit? Nu cu ,,recomandari'' rostogolite de bratul lung al ... (media) catre popoare? Cedo? ,,Institutiile'' astea pompoase ar trebui aparate! Macar de cei care le-au creat, se intelege. Da' ce ne facem ca toti ,,eminentii juristi'' bagati in tot felul de combinatii, deveniti businessmani, mai ales in ultimii 15-20 de ani, tac toti. Le- a picat tocmai bine ,,masca'' dupa care-si continua mismasurile aducatoare de ,,bunastare''. Ce treaba au ei cu ,,drepturile omului''? Care ,,drepturi'', care ,,om''? ,,Doctorii'' au urmat si urmeaza ,,cu sfintenie'' protocoale, ,,eminentii juristi'' au respectat si vor respecta ,,legea tacerii'', doar le-a fost trasa pe figura ,,masca'' cu mult timp inainte de inceperea ,,noului regim''. Astfel, ca sa dreaga busuiocul, ,,organizatorii'' evenimentelor din aceste vremuri au scos de la naftalina sosoacele, aparenta de ,,democratie'' sa fie macar la extern transmisa.

# Andrei Muresan date 10 April 2021 11:27 +48

https://ronabbass.com/2021/02/26/lawyers-promise-nuremberg-trials-against-all-behind-covid-scam/

# Gabriela date 10 April 2021 11:41 +119

CEDO nu a admis nicio vac cinare obligatorie ci a decis ca: (..ideea sentintei fiind...."este obligatoriu (deci, necesar) ca intr-o societate democratica copiii sa fie vaccinati..." clar nici vaccinarea copiilor nu este si nu poate fi obligatorie! numai ca presa franceza a inversat cuvintele rastalmacind sensul real care pana la urma ramane scris negru pe alb orice ar invoca personajele interesate in procesul acestei asa-zise obligativitati!!!! .Zegrean si multi altii se incalzesc pe margine visand continuu la numirea in functii importante mestecand si ei dumicatul altora reusind sa intreaca pana si presa in efortul impunerii noului "Crez"...

# VIKY date 10 April 2021 14:35 +82

Ieșiți în stradă daca mai vreți să trăiți. Morții i-au îngropat în saci că pe animale, iar acum pacienții operați sunt evacuați din spital că niște infractori in miez de noapte. Daca nici de data asta nu ieșiți cu mic cu mare în toată țara sa măturați pe jos cu acest Guwerner infect, atunci va meritați soarta. TREZITI-VA, REVENITI-VA, este prea multă bătaie de joc la adresa voastră. Sunteți tratați mai rău decât animalele duse spre abator. Daca nu va pasă de viața voastră, și a semenilor vostrii, chiar nu meritați să fiți tratați ca oamenii.

# Lita date 10 April 2021 15:12 +66

Pentru infiltratii-smecheri nevoie-mare, adepti ai vaccinarii experimentale: mars(rutizare) pe site-ul guwernului satanis-pompe funebre, acolo e lumea voastra "reala".

# Lita date 10 April 2021 21:50 +100

Sandel Casian --- Te prefaci ca esti "critic". De fapt, tu esti cel scos de la naftalina. Ti-au fixat si o tinta - singurul parlamentar roman care spune lucrurilor pe nume si-i apara pe romani de genocidul nazist. Mars in lumea ta nazista!

# altVasile date 11 April 2021 11:04 +235

Specific tuturor regimurilor totalitariste este apelarea la principiul ”binele comun” în baza căruia se justifică oprimarea și distrugerea individului. Cu ce rezultate? Foarte multă suferință. Și zeci de milioane de morți. Și în cazul de față, pentru a justifica implementarea unui principiu medical de esență nazistă (care caută să impună un act medical în disprețul codului de la Nurenberg și a Convenției de la Oviedo, care apără principiul consimțământului liber și în cunoștință de cauză) se face apel iarăși - a câta oară în istorie?! - la principiul ”binelui comun”: în numele ”solidarității sociale” individului trebuie să fie injectat, în mod, forțat cu un cocktail de substanțe inevitabil periculoase (însăși CEDO recunoaște că vaccinurile prezintă ”efectele secundare inevitabile”). Mai poate fi numită CEDO ”Curtea Europeană a Drepturilor Omului” sau este mai bine să fie numită ”Curtea Europeană a promovării intereselor Big Pharma”?! ”Am mai văzut sub soare că, în locul rânduit pen

# VIKY date 11 April 2021 11:11 +328

Prof.Dr. Virgil Paunescu: "Noua tehnologie a vaccinurilor NU a fost folosita pana acum, nu pe oameni. NIMENI nu poate spune ce va fi peste 10 ani."... Nu trebuie sa astepti ani de zile, trebuie sa te uiti numai la decesele confirmate institutional dupa vaccinare, si decesele bagate sub pres dupa vaccinare. De ce nu se raporteaza cati dintre cei decedati zilnic de la ATI au fost vaccinati???. Cati dintre cei decedati zilnic sunt pacienti care NU au fost tratati un an de zile, si ajung in ultima faza la spital, bagati la covid???. Romania a fost SINGURA tara unde s-au inchis spitalele pentru bolnavii cronici, si singura tara din lume unde au fost internati asimptomaticii. TREZITI-VA!!!. Ei se folosesc acum de bolnavii cronici, pe care ii baga la covid, nefiind tratati de bolile de care sufera, ci de covid, chiar daca doar testul a fost "pozitiv", ei sunt tratati dupa protocoale covid.

# VIKY date 12 April 2021 12:24 +36

"Accesul la apa nu ar trebui sa fie un drept public"...Aceasta monstruoasa declaratie a fost facuta de seful Nestle, companie multinationala elvetiana. Dupa ce v-au luat aerul cu botnitele pe fata, urmeaza sa primiti apa pe ratie, probabil un pahar pe zi, daca va vaccinati, bineinteles.

# gica date 12 April 2021 19:27 +29

Anca Dana DRAGU dupa declaratia facuta mai bine s-ar ocupa de spalarea ******-urilor la senat

# Dan Apostol date 12 April 2021 23:11 -89

Lita > tare mesajul! Si mai tare-i ca prinde la populime. Sigur ca pentru a intelege ce spune Casian trebuie rumegat un pic textul. Altfel, la repezeala, pare conspirationista treaba. Trist e ca cine-a luat testul avand ,,sansa sa obtina'' statutul de analfabet functional, chiar daca ulterior s-a umplut de diplome, mastere sau doctorate tot nu poate intelege (doar zic aia de la PISA, nu po******rul oras din cizma). O intrebare ajutatoare simpla totusi: unde erau de ex. sosocii in 2012 cand ,,marile puteri'' au inchis gura populimii invalidand referendumul? Restu-i circ cu sosoci in aceasta perioada si cu alte denumiri in viitorul apropiat cand va fi nevoie de ,,suflu nou''.

# Lita date 13 April 2021 00:00 +34

Dan Apostol/// Nu stiu unde erau sosocii in 2012, dar bine nu au facut ca au tacut. Totusi, "mieux vaut tard que jamais".

# VIKY date 13 April 2021 08:20 +127

Sunt multi care gandesc singuri, altii "ajutati" de autoritati, si altii debusolati, acestia din urma, sunt si impotriva autoritatilor, si impotriva patriotilor. Eu cred ca ar trebui sa va hotarati, si sa va aparati fiecare dintre voi, indiferent ce culoare aveti, drepturile, libertatile, si tara. Degeaba polemizati pe retelele de socializare, nu rezolvati nimic. Daca VOI, milioanele, nu intelegeti ca doar uniti veti invinge acest sistem ticalos nazist, atunci va meritati soarta, dar suferinta si durerea, o veti simti nu doar VOI, cei care "dormiti" azi, ci si copiii si nepotii, generatiile viitoare, care nu vor intelege de ce parintii lor nu le-au lasat o tara (cum au primit-o ei de la stramosi), si de ce i-au vandut ca sclavi. Blestemul generatiilor viitoare va bantui si mormintele celor care au servit pe tava strainilor o tara, si o po******tie de sclavi.TREZITI-VA, indolenta si nepasarea voastra nu pot fi justificate, dar nici intelese de o minte normala.

# VIKY date 13 April 2021 10:11 +235

David Rockefeller 1994: "Po******tia globului trebuie redusa cu 90%. Pana acum nu s-a putut realiza din cauza unor guverne care nu ne-au sprijinit. Trebuie trimisi barbati la razboaie, iar femeile fertile sa fie nenorocite, sau o criza sanitara, pentru a forma un guvern mondial chiar NAZIST. Depo******rea trebuie sa fie prioritatea tuturor guvernelor lumii. Persoanele in varsta sunt consumatori inutili, si trebuie redusi. Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial, dar trebuie o criza majora credibila, si guvernele vor accepta noua ordine mondiala. Preturile produselor trebuie sa creasca pentru a saraci si infometa po******tiile globului. Resursele tarilor sarace trebuie preluate de tarile bogate. Doar cei care se vor inchina la lucifer vor intra in moua ordine mondiala".Chiar daca a murit, si cred ca va arde in iad pe vecie, a lasat mostenire 5 progenituri luciferiene, care aplica azi genocidul unde li se permite, un ex: Romania.

# VIKY date 14 April 2021 10:41 +25

"Alternativele la actualele metode sunt fie lăsarea pandemiei să-și desfășoare cursul natural, fie înlocuirea actualelor vaccinuri profilactice cu vaccinuri diferite de cele convenţionale, care nu implică agenții obișnuiți, adică celulele B și T, ci celulele NK, susţine virologul. Cine este dr. Geert Vanden Bossche Dr. Bossche a lucrat mulți ani în cadrul unora dintre marile companii medicale din lume, între care GlaxoSmithKline şi Novartis Vaccines & Diagnostics."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva