Cel de-al doilea proces al lui Shimon Naor a incetat de 10 luni, prin interventia prescriptiei. Cu toate acestea, motivarea deciziei definitive nu a fost nici pana azi semnata de toti judecatorii completului. De ce oare?
Lipsa acuta de personal auxiliar si de judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si cu precadere la Sectia Penala a acestei instante a ajuns sa afecteze justitiabilii, dar si condamnatii care ar putea avea nevoie de o lamurire integrala a situatiei judiciare, la un anumit moment, chiar daca se afla in perioada de executare. Termenul de redactare a unei decizii depaseste 4-5 luni, iar semnarea acesteia a ajns sa dureze destul de mult timp. Unul dintre cele mai recente exemple este cel al lui Shimon Naor (foto), condamnat la 11 ani de inchisoare pentru trafic de arme, si incarcerat la Penitenciarul Giurgiu. In dosarul cu numarul 1432/3/2003, aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Naor, acuzat de mai multe infractiuni de fals, a primit, in octombrie 2010 o decizie definitiva, in sensul ca instanta a constatat incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei.
Din octombrie pana in iunie 2011, dosarul a stat la motivat, la completul format din judecatorii Sandel Macavei, Sofica Dumitrascu si Luminita Zglimbea, si, cu toate ca decizia a fost redactata din data de 28 iunie, aceasta asteapta si in prezent semnatura judecatorilor.
Semnatul unei decizii le ia judecatorilor ICCJ peste o luna
Completul format din judecatorii Sandel Macavei, Sofica Dumitrascu si Luminita Zglimbea au constatat, prin decizie definitiva in dosarul cu numarul 1432/3/2003 ca raspunderea penala a inculpatului Shimon Naor pentru mai multe infractiuni de fals nu mai poate fi antrenata, deoarece a intervenit prescriptia. Din octombrie 2010 si pana in iunie 2011, adica mai bine de 7 luni, decizia nu a fost motivata, desi termenul legal este de 30 de zile. Dupa motivarea deciziei, mai mult de o luna, aceasta nu a fost semnata de judecatorii cauzei, ajungandu-se ca nici pana in prezent aceasta sa nu fie semnata si transmisa catre condamnat sau catre avocatii acestuia. Intrebati de noi la ce i-ar folosi, avocatii lui Naor au spus ca exista situatii in care un condamnat are nevoie de clarificarea intregii situatii judiciare, fara sa faca alte comentarii. Cert este ca la nivelul Inaltei Curti, nesemnarea acestei decizii definitive pare sa fi fost tergiversata si din alte interese. Poate tocmai pentru a se crea imaginea ca Naor mai are inca de tras de pe urma unui proes, ceea ce nu este deloc asa. Singura condamnareramane cea pentru care el se afla la ora actuala in inchisoare, in Romania.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Toni, Sofica si Luminita
4 August 2011 19:16
+1
# DOREL
5 August 2011 09:05
0
# dorel 10
5 August 2011 14:28
+1