24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CEL MAI MARE PROIECT DIN EUROPA PE FONDURI UE – Craiovenii vor avea apa de izvor la robinet. Primarul Lia Olguta Vasilescu: „Lucrarile au fost si sunt complexe, cuprind subtraversari sau supratraversari de cursuri de apa sau drumuri. Apa de la Isvarna va parcurge, prin acest nou traseu, 14 localitati beneficiare din Gorj si Dolj si va ajunge, in curand, la robinetele craiovenilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2023 12:19
Vizualizari: 2393

La 58 de ani de la inaugurarea actualei conducte de aductiune a apei potabile Isvarna-Craiova (Firul I), realizata in perioada anilor 1963-1966 si cu durata de viata depasita, craiovenii vor fi, de anul viitor, beneficiarii unei investitii-mamut: Firul II de aductiune Isvarna-Craiova, componenta majora a celui mai mare proiect pe fonduri europene.Pornind de la poalele muntilor Valcan, din judetul Gorj, acest nou fir va aduce apa de munte de cea mai buna calitate, in municipiul Craiova, printr-o conducta cu o lungime de peste 123 km, realizata din PAFSIN, material garantat timp de 100 de ani.

Lucrarile la Firul II de aductiune Isvarna-Craiova insumeaza peste 117 milioane de euro si sunt parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj, in perioada 2014-2020”, semnat in 2019 si cu o valoare totala de peste 445,8 milioane de euro, fiind cel mai mare din Europa de acest gen.


Se vizeaza reabilitarea a 27,4 kilometri de conducta si construirea altor 96,4 de kilometri, precum si amenajarea incintei de captare Isvarna si o statie noua de hipoclorit de sodiu.


Fiind vorba despre o investitie complexa, a fost impartita in sase contracte de lucrari. Unul dintre ele a fost finalizat, iar pe celelalte cinci progresul fizic al lucrarilor depaseste 90%, astfel ca Firul II Isvarna-Craiova va fi functional in 2024, asigura Compania de Apa Oltenia.


Pentru orice asezare, mica sau mare, rurala ori urbana, apa este conditia esentiala de existenta, iar calitatea ei determina, intr-un procent important, si calitatea vietii locuitorilor.


De aceea, si noi, la Primaria Craiova, ne-am angajat cu toate fortele in acest efort comun de a aduce apa de izvor la robinetele craiovenilor, printr-un traseu de conducte si procese de epurare la standarde europene. Lucrarile au fost si sunt complexe, cuprind subtraversari sau supratraversari de cursuri de apa sau drumuri. Apa de la Isvarna va parcurge, prin acest nou traseu, 14 localitati beneficiare din Gorj si Dolj si va ajunge, in curand, la robinetele craiovenilor”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia-Olguta Vasilescu.


Mai exact, va fi asigurata astfel apa potabila de munte de cea mai buna calitate pentru municipiul Craiova si alte sase localitati din Dolj, respectiv: Bradesti, Cotofenii din Fata, Almaj, Isalnita, Simnicu de Sus si Filiasi, precum si pentru Rovinari, Branesti, Calnic, Godinesti, Plopsoru, Telesti, Tismana si Tantareni din judetul Gorj.


Comentarii

# # ONOR OLGUTA !!! date 12 December 2023 12:42 +2

:P :eek: <img src=ops:' /> :D Stima, dna, cu acest proiect iti faci/ti-ai facut dusmani chiar si in psd... De la vorbe, vorbe la nivel national, LA FAPTE, LA NIVEL LOCAL!!! SARBATORI FRICITE, LA MULTI ANI !!! :zzz

# Cris date 13 December 2023 11:56 0

Felicitari! Este de invidiat orasul cu dna Lia la cirma! La altii este vai de capul nostru!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva