2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CELE MAI INOVATOARE FIRME DE AVOCATURA - “Tuca Zbarcea & Asociatii” a fost singura casa de avocatura din Europa de Est care a acces in Topul 50 al inovatiei, realizat de Financial Times. “Tuca Zbarcea & Asociatii” a fost nominalizata pentru premiul “Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala”, ocupand locul 6 printre firmele de pe batranul continent

Scris de: L.J. | pdf | print

13 October 2014 13:06
Vizualizari: 9351

Tuca Zbarcea & Asociatii” este singura casa de avocatura din Eurpa de Est care a fost inclusa in clasamentul celor mai inovatoare 50 de firme de avocatura. La Muzeul de Istorie Naturala din Londra (Natural History Museum) a fost lansat miercuri, 8 octombrie 2014, Raportul Financial Times Innovative Lawyers 2014, in cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat 400 de reprezentanti ai mediului juridic si de business din Europa. Gazdele serii au fost Michael Skapinker, Assistant Editor al Financial Times si Reena SenGupta, fondatoarea companiei de consultanta RSG Consulting, unul dintre partenerii Financial Times pentru acest proiect. Cu acelasi prilej, au fost decernate 15 premii in recunoasterea performantelor inregistrate la capitolul inovatie de catre elitele mediului juridic european, dintre care 3 premii au mers catre corporatii europene.


Aflat la editia a 9-a, clasamentul celor mai inovatoare 50 firme de avocatura (Top 50) este dominat, si in acest an, de gigantii internationali Freshfields, Linklaters, Baker and McKenzie, Eversheds, Skadden Arps, Slaughter and May etc, alaturi de care avocati din Spania, Elvetia, Irlanda, Portugalia, Olanda, Austria si Romania s-au aliniat la startul cursei dedicate inovatiei. Din Europa de Est, singura firma de avocatura care a acces in Top 50 ramane Tuca Zbarcea & Asociatii.

Firma din tara noastra a punctat la capitolul inovatie in trei domenii de expertiza, si anume Financiar, Litigii si Drept societar/corporatist, consolidandu-si astfel reputatia internationala in aceste arii de practica. Cumuland 61 de puncte, romanii au intrat direct pe locul 28, la egalitate cu spaniolii de la Gomez-Acebo & Pombo, si devansand nume precum Shearman & Sterling, Hogan Lovells, Simmons & Simmons, Cuatrecasas etc.

De asemenea, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost nominalizata la unul dintre cele trei mari premii ale serii, si anume ”Cea mai inovatoare firma din Europa Continentala”, asigurandu-si astfel locul 6 printre firmele de pe batranul continent, alaturi de A&L Goodbody, Garrigues, Uria Menendez, NautaDutilh, Vieira de Almeida e Associados, si la egalitate cu spaniolii de la Gómez-Acebo & Pombo. Castigatorul in aceasta categorie a fost tot o firma spaniola, si anume Garrigues.

Potrivit reprezentantilor Financial Times, raportul Financial Times Innovative Lawyers reprezinta singura analiza la nivelul firmelor de avocatura din intreaga Europa asupra inovaţiei in afaceri. Anul acesta, studiul a inclus 188 case de avocatura si furnizori de servicii juridice, inclusiv consilieri in-house din marile corporatii europene, sondajul presupunand colectarea de date si informatii pertinente de la 550 de clienti ai firmelor de avocatura, avocati si experti.

Raportul Financial Times Innovative Lawyers editia 2014 a fost lansat la Londra, in seara zilei de 8 octombrie, la la Muzeul de Istorie Naturala/Natural History Museum.

Informaţii despre raportul Financial Times Innovative Lawyers sunt disponibile pe site-ul publicatiei, dupa cum urmeaza:

http://rankings.ft.com/innovativelawyers/ft-law-50-law-firm-innovators-2014 (clasament Top 50),

http://rankings.ft.com/innovativelawyers/tuca-zbarcea--asociatii/most-innovative-law-firms-in-finance-2014#most-innovative-law-firms-in-finance-2014 (clasamentul in domeniul Financiar),

http://rankings.ft.com/innovativelawyers/tuca-zbarcea--asociatii/most-innovative-law-firms-in-dispute-resolution-2014#most-innovative-law-firms-in-dispute-resolution-2014 (clasamentul in domeniul Litigiilor),

http://rankings.ft.com/innovativelawyers/tuca-zbarcea--asociatii/most-innovative-law-firms-in-corporate-and-commercial-2014#most-innovative-law-firms-in-corporate-and-commercial-2014 (clasamentul in Drept societar/corporatist)

Foto: Credit Financial Times

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva