8 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CELE MAI NOI FAPTE ALE LUI PANIOGLU SI GULUTANU – Judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu, acuzate ca au amendat nelegal un procuror: “Nu s-au pronuntat asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive si au sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare, fara ca acesta sa se incadreze in categoria persoanelor pentru a caror conduita procesuala neconforma legiuitorul a prevazut respectiva sanctiune”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 January 2023 14:27
Vizualizari: 4441

La Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a inceput miercuri, 18 ianuarie 2023, cel mai nou dosar in care sunt vizate celebrele judecatoare Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti. Excluse deja din magistratura in alte trei dosare disciplinare (click aici si aici pentru a citi), dar suspendate din functie pana cand ICCJ va solutiona recursurile impotriva hotararii CSM de excludere, Panioglu si Gulutanu au fost timise in judecata disciplinara, in noiembrie 2022, intr-o noua cauza.


 

Asa cum Lumea Justitiei a prezentat in urma cu cateva zile, Panioglu si Gulutanu sunt acuzate de Inspectia Judiciara de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor, constand “exercitarea functiei cu rea-credinta” (dosarul a fost inceput pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor). In ceea ce priveste faptele concrete retinute in sarcina celor doua judecatoare, Inspectia Judiciara dezvaluie, intr-o informare postata pe site-ul institutiei, ca Panioglu si Gulutanu ar fi omis sa se pronunte asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive intr-un dosar aflat in faza de apel.

De asemenea, cele doua ar fi sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare, in conditiile in care acesta nu se incadreaza in categoria persoanelor impotriva carora se poate dispune o asemenea masura.


Iata precizarile Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar disciplinar al judecatoarelor Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu:


“La data de 22 noiembrie 2022, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamnele PANIOGLU DANIELA Si GULUTANU ALINA, judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta, abatere disciplinara prevazuta de art.99 lit.t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

Inspectorii judiciari au retinut ca judecatoarele, investite cu solutionarea unui apel, nu s-au pronuntat asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive si au sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare ce a facut obiectul dosarului, fara ca acesta sa se incadreze in categoria persoanelor pentru a caror conduita procesuala neconforma legiuitorul a prevazut respectiva sanctiune.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii judecatorilor in cauza.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia judecatorului sau procurorului cercetat disciplinar”.

Comentarii

# Halipa date 18 January 2023 18:05 +112

Așteptăm momentul când Panioglu-Gulutanu isi vor da drumul la gură,...și nu se vor mai opri. Intarata-i drace !

# M date 18 January 2023 19:10 -74

Sa lucreze si ele acum cu norma si la program la privat. Spor la treaba

# LuciParizianul date 19 January 2023 00:01 -73

Isterica aia care urla în sala de şedință merită săgeamă la Tirgsor

# maxtor date 19 January 2023 07:52 +103

bravo,la urma urmei tine de "egalitatea in fatza legii"

# SVF date 20 January 2023 08:24 -81

19.12.2022 a aparut PUBLIC mesajul transmis presei de Panioglu si Gulutanu. Il gasiti la orice cautare pe Google. Cei care i-au trecut cu vederea derapajele GRAVE ani de zile trebuie sa raspunda la niste intrebari. Ce le spuneti acum celor care va avertizau in scris despre Gulutanu? Dar celor care au fost condamnati de aceasta vadit sustinatoare a DNA? Era oare o "intamplare" ca ajungeau "aleator" cam toate dosarele DNA la Gulutanu? Cat de impartiala putem crede ca a fost? E retorica ultima intrebare, se vede in condamnari raspunsul.

# Gabriel Scutu date 20 January 2023 08:31 -120

Zgabitza Scutecel nu te sesizezi din oficiu cu privire la faptele celor doua dive? De ani de zile tolerati procurori si judecatori corupti, abuzivi, fara cea mai mica urma de impartialitate. In schimb apareti cu tupeu in mass media sa vorbiti despre corupti si coruptie. Le dorim sa beneficieze de "magistrati" dupa chipul si asemanarea lor, sa guste din plin de "modul propriu" de interpretare si aplicare a CPP. La multi ani Gulutanu! La foarte multi ani!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.02.2023 – Nicusor bantuie din nou prin instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva