27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Cer Guvernului roman

Scris de: prof. dr. Adrian SEVERIN | pdf | print

7 March 2022 16:32
Vizualizari: 5991

In conditiile actuale, in care pericolul unui razboi mondial cu dimensiune nucleara, susceptibil sa implice Romania, creste de la zi la zi si de la ora la ora,

cer Guvernului roman:1. Sa declare si respecte neutralitate absoluta in conflictul militar ruso-ucrainean. Teritoriul Romaniei nu poate fi folosit nici ca punct de plecare pentru atacuri ale unui stat beligerant impotriva unui alt stat beligerant, nici ca loc de refugiu pentru fortele armate ale unuia sau altuia dintre beligeranti, nici ca sursa de aprovizionare ori spatiu de tranzit pentru inarmarea beligerantilor.

2. Sa acorde asistenta umanitara victimelor razboiului din Ucraina, in conditiile apararii securitatii medicale (persoanele bolnave trebuie izolate in spatii adecvate pentru ingrijirea medicala si evitarea raspandirii bolilor contagioase), sociale (infractorii si persoanele violente trebuie izolate in institutii apte a preveni cresterea fenomenului infractional) si politice (agentii de informatii si persoanele cu agende politice ascunsi printre refugiati trebuie reintorsi in locurile din care au venit) a natiunii romane.

3. Sa suspende exportul de alimente din Romania.

4. Sa suspende exportul de energie si materii prime necesare industriei energetice din Romania.

5. Sa plafoneze pretul de vanzare a energiei la producator, la nevoie nationalizand capacitatile industriei energetice.

6. Sa urmareasca aplicarea stricta a dispozitiilor legale privind interzicerea raspandirii de stiri false si a propagandei de razboi.

7. Sa solicite aliatilor si partenerilor din cadrul NATO si UE incetarea retoricii razboinice si initierea urgenta a negocierilor de pace cu partile din conflictul ruso-ucrainean.

8. Sa solicite Secretarului general ONU initierea unei conferinte internationale de pace avand ca obiect solutionarea conflictului din Ucraina, cu participarea membrilor permanenti ai Consiliului de Securitate si a statelor vecine Ucrainei.

9. Sa solicite aliatilor si partenerilor din cadrul NATO si UE identificarea urgenta si oferirea de garantii care sa permita Ucrainei o existenta sigura si libera, in conditiile ramanerii ei in afara oricaror aliante militare.

10. Sa intruneasca de urgenta Consiliul consultativ al fostilor ministri de externe pentru a contura, in spiritul consensului national, un proiect de politica externa optim apt a reflecta interesul national al Romaniei.

Comentarii

# Dinita Gabriel date 8 March 2022 10:10 +3

România nu trebuie sa se amestece în problemele interne ale altei țări, indiferent despre ce tara este vorba.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva