23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CERBU, LA DNA – CSM a dispus incetarea activitatii procurorului Viorel Cerbu la DIICOT. Cerbu a fost numit in functia de consilier al sefului DNA Marius Voineag. Procurorul Viorel Cerbu este cel care a inceput dosarul in care vizate au fost judecatoarele ICCJ Gabriela Birsan si Corina Corbu, cauza preluata apoi de procurorul DNA Lucian Papici si soldata cu achitari definitive

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 July 2023 17:50
Vizualizari: 5228

Mutare surpriza facuta de seful DNA Marius Voineag. Acesta si-a adus un nou consilier in persoana cunoscutului procuror Viorel Cerbu (foto).


 

Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a decis marti, 25 iulie 2023, incetarea activitatii procurorului Viorel Cerbu la DIICOT, si continuarea activitatii la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, incepand cu de 24 iulie 2023. De asemenea, tot de la aceeasi data, Viorel Cerbu a fost numit in functia de consilier al procurorului sef al DNA Marius Voineag (vezi facsimil).


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat incetarea activitatii domnului procuror IOAN VIOREL CERBU la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – structura centrala, incepand cu data numirii in functia de consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, respectiv 24.07.2023 si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, incepand cu aceeasi data. (unanimitate)”.


 

 

Viorel Cerbu este unul dintre cei mai vechi procurori din sistem. Nu mai putin cu un an in urma, pe cand era seful Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Cerbu a candidat pentru un loc in Consiliul Superior al Magistraturii, dar a pierdut in fata procuroarei Emilia Ion de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.

Pe de alta parte, in urma cu mai multi ani, Viorel Cerbu a fost implicat intr-un urias scandal judiciar, cauzat de abuzurile comise in dosarul in care vizate au fost, printre altii, fosta judecatoare ICCJ Gabriela Birsan si actuala presedinta a instantei supreme Corina Corbu. Viorel Cerbu este cel care a inceput respectivul dosar, cauza fiind apoi preluata si trimisa in judecata de procurorul DNA Lucian Papici, in final Inalta Curte dispunand atat la fond, cat si in apel achitari pe linie.

Comentarii

# Cetateanul date 25 July 2023 18:27 +13

Întreb pentru un prieten: de ce un șef de parchet are dreptul la cabinet cu consilieri iar un președinte de instanță nu?

# DODI date 25 July 2023 19:08 +9

Pupincuriștii au avut parte întotdeaua parte de ”recunoștința” stăpânilor. Vezi cazul ciolANUSS-coliva stanciu, gunoaiele de la DNA cu slujirea și sinecurile primite ”pe merit profesional” la UE. Așa și cu acest ”adjunct” pentru făcătura (pentru care pe vremea lui Ceașcă ar fi fost exclus din magistratură), primește o sinecură. RIMA contează în fața Noii securități, lipsa de coloană vertebrală și mai ales de profesionalism.

# maxtor date 25 July 2023 22:24 0

dom'le: sint 15 c.a nemilitare,de ce la cap bucuresti?

# avocatul date 25 July 2023 22:37 +30

Normal, incep abuzurile , se doreste un profesor in abuzuri . Un om care a distrus destine , vieti omenesti etc este normal sa se intoarca acolo une se simte cofortabil , si veti vedea pensionare de aici vine , bani frumosi. ce Consiler , procuror prin interpusi, este profesor in asa ceva ,zeci de dosare au fost facute de el si au semnat alti.

# Dank date 25 July 2023 23:59 +9

Simplu..presedintele de instanta nu are competenta pe dosarele altor judecatori,procurorul sef are!deci di ar lua consilieri degeaba...sa l sfatuiasca cate maturi sa cumpere la instanta?sau cum.sa si judece dosarele proprii?

# Raymond Reddigton date 26 July 2023 03:57 +18

E clar ca dl Cerbu e o valoare indispensabila DNA. Cred ca tinuta sa vestimentara e decisiva ! Apropo...poate spune cineva ce Facultate de Drept a absolvit ?? Ca nu e cunoscut de nici o generatie de la vreo facultate cumsecade....

# santinela date 26 July 2023 07:21 +10

Am crezut ca Voineag asta va face ceva la DNA dar sa accepti sa fi inconjurat de asa oameni ,adica de teapa Cerbului,Papiciului, inseamna ca si el va face un mare rahat la locul de asa zisa munca !

# jUSTie date 26 July 2023 07:46 +12

La viitoarele numiri, ministrul justitiei in functie la acel moment/pardon comisia ar trebui sa intrebe candidatii cum si de unde anume vor recruta resursa umana. Va fi un indiciu cu privire la capacitatea si reprezentativitatea candidatului in sistem! Daca nu o are pana la acel moment, nu o va avea nici dupa. Functia nu te face ceea ce nu esti. Plimbarile unora de la o structura la alta sugereaza un traseu profesional motivat de functii si mai putin sau deloc de dorinta de a performa in activitatea de urmarire penala. Toate-s vechi si noua toate! Vreme trece, vreme vine. Vine si prescriptia, vine si pensia la unii .. ca la teatru ..

# Ion date 7 October 2023 21:00 0

Asta e unul dintre cei mai abjecti procurori...un comunist nenorocit...mi a distrus dosarul, m.a furat efectiv! Asta trebuie sa înfunde pușcăria doua vieți, nu sa îi ia consilier cineva! Ce sa consilieze? Șmecheriile, golaniile, nenorocirile cu care este el obișnuit? Un procuror care este împotriva statului de drept, împotriva legilor în vigoare, împotriva poporul roman! Un nenorocit! Asta nu poate fi numit nici pe departe, nici în gluma om...Asta este o specie cu care nu vrei sa te întâlnești în viata ta ca îți distruge viata! CEL MAI NENOROCIT DINTRE NENOROCITI!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva