26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CERTIFICATUL VERDE ESTE FOLOSIT ABUZIV IN ROMANIA – Comisarul european pentru Justitie Didier Reynders avertizeaza tarile UE sa nu utilizeze certificatul verde pentru discriminarea nevaccinatilor: „Regulamentul afirma clar ca vaccinarea nu e o conditie prealabila pentru exercitarea dreptului de libera circulatie. Folosirea certificatelor in alte scopuri decat facilitarea liberei circulatii in UE nu intra in domeniul de aplicare a regulamentului”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 October 2021 16:35
Vizualizari: 11812

Regimul Iohannis-Citu-Arafat trebuie sa bage bine la cap ca sensul asa-numitului „certificat verde” (certificat digital) – votat acum cateva luni de Parlamentul European – nu este nicidecum discriminarea nevaccinatilor, ci doar facilitarea liberei circulatii in Uniunea Europeana. Altfel spus: certificatul electronic se aplica doar la deplasarea dintr-un stat-membru UE in altul, nicidecum in interiorul aceleiasi tari.


 

Mesajul a fost transmis miercuri, 20 octombrie 2021, de catre Didier Reynders (foto), comisarul european pentru Justitie, ca raspuns la o intrebare primita in acest sens de la europarlamentarii italieni Sergio Berlato si Vincenzo Sofo. Totusi, pozitia lui Reynders este valabila nu doar pentru Italia, ci si pentru celelalte state-membre UE – deci inclusiv pentru Romania.

Mai exact, Didier Reynders aminteste ca in certificatul digital vaccinarea nu este singura varianta posibila, drept la libera circulatie avand si cetatenii testati, si cei trecti prin COVID-19.


Iata mai intai intrebarea depusa la Parlamentul European de catre Berlato si Sofo la 28 iulie2021:


Avand in vedere considerentul 36 din Regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European si al Consiliului din 14 iunie 2021, care prevede ca este interzisa discriminarea directa sau indirecta impotriva persoanelor nevaccinate:

1. In opinia Comisiei, noul 'certificat verde' italian respecta cerintele prevazute in considerentul 36 mentionat mai sus?

2. Numai persoanele vaccinate, care s-au vindecat de COVID-19 in ultimele 6 luni sau care si-au facut un test rapid (cu tampon) in ultimele 48 de ore au acces la: unitati publice, spectacole, evenimente si competitii sportive, muzee, institutii culturale si locuri de cultura, piscine, sali de sport, centre de wellness, targuri, festivaluri, conferinte si congrese, spa, parcuri tematice si de distractie, centre culturale si de recreere, sali de jocuri si cazinouri si competitii publice. Nu ii discrimineaza acest lucru pe cei care au ales sa nu se vaccineze sau care nu pot face vaccinul, dar respecta toate regulile de sanatate si igiena prescrise, mai ales ca s-a dovedit stiintific ca si persoanele vaccinate pot fi purtatoare de virusul COVID-19 si ca, prin urmare, si ei ar trebui sa faca un test rapid?

3. Faptul ca trebuie sa faci un test rapid la fiecare 48 de ore are un cost semnificativ. Nu este si aceasta o sursa de discriminare?”

 

Redam raspunsul eurocomisarului:


"Regulamentul 2021/953 al Parlamentului European si al Consiliului privind certificatul digital COVID al UE se bazeaza pe articolul 21 alineatul (2) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si urmareste sa faciliteze acest drept la libera circulatie in Uniunea Europeana.

Pentru a se asigura ca persoanele nevaccinate pot beneficia si de libera circulatie, regulamentul stabileste un cadru la nivelul UE pentru eliberarea, verificarea si acceptarea nu numai a certificatelor de vaccinare, ci si a certificatelor de testare si vindecare. Regulamentul afirma in mod clar ca vaccinarea nu este o conditie prealabila pentru exercitarea dreptului de libera circulatie.

Utilizarea pe plan intern a certificatelor COVID-19 in alte scopuri decat facilitarea liberei circulatii in UE nu intra in domeniul de aplicare a regulamentului. Intr-adevar, statele-membre pot utiliza certificatul digital COVID al UE in scopuri interne, dar li se cere sa furnizeze un temei juridic in legislatia nationala care trebuie sa respecte, printre altele, cerintele de protectie a datelor [cu caracter personal].

In cazul in care un stat-membru stabileste un sistem national de certificate COVID-19 in scopuri interne, ar trebui sa se asigure ca certificatul digital COVID al UE poate fi utilizat si in acest context. In acest mod, calatorii care merg intr-un alt stat-membru nu trebuie sa obtina un certificat national COVID-19 suplimentar pentru a avea acces, de exemplu, la baruri sau restaurante.

'Pentru a se asigura ca testele sunt accesibile pentru toti cetatenii, Comisia a pus 100 de milioane de euro la dispozitia statelor-membre, pentru a le oferi cetatenilor teste care se califica pentru eliberarea unui certificat digital COVID UE. Cu toate acestea, este important de mentionat ca deciziile privind pretul testelor sunt de competenta statelor-membre'”.

Comentarii

# Pintea date 26 October 2021 18:48 +37

Jos cu Von der Leyen! Jos cu neoterorismul elitist si radicalismul de tip globalist, practicat de Comisia Europeana si de guvernele afiliate la servilism, de ex cel român! Lor nu le pasa nici de vaccinati, ci se folosesc de ei. Efectele adverse vaccinarii sunt ignorate si ascunse, asa ca oamenii nici nu stiu ce li se intampla. Nevaccinatii sunt pusi in pericol prin cresterea numarului de vaccinati liberi, transmitatori. Spitalele sun lasate de izbeliste pentru a trezi emotie in mase si revolta impotriva celor care nu se vaccineaza. Studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie: Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă. Autorii sunt cercetători la Harvard iar redactorul șef al revistei este președintele Departamentului de Epidemiologie al Universității.

# jurca date 26 October 2021 22:58 +23

Nu cred ca toți judecătorii, procurorii, grefierii, polițiștii, politicienii, securiștii, medicii, asistentele, infirmierii, profesorii,... se vor vaccina cu forța datorita "certificatului verde" impus de AraPharma

# Mihai Voievod Viteazul date 27 October 2021 17:31 +5

Așa este Pintea ! Așa este Jurca ! Aveți mare dreptate !!!

# livia date 28 October 2021 08:18 +5

Ingrijorator este ca au inebunit toti, parca este un concurs de slugi: cine este mai sluga decat altul. Nu numai slugile coloniei participa la concurs, dar si din alte tari (Italia, Franta) de la care aveam pretentii.

# Dorin Matei date 30 October 2021 12:54 +2

Voi nu vedeti ca UE e diabolic? Nu e clar ca ei controlează tot? Nu vedeti ca ei vor certificatele astea? Ii pun pe ai nostri sa ia decizii si ei se spală pe maini.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva