26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CERTIFICATUL VERDE SI VACCINAREA OBLIGATORIE, SUSPENDATE – Judecatorul Marc van der Woude, presedintele Tribunalului Uniunii Europene, a pus pe hold interdictia de acces in Parlamentul European a eurodeputatilor nevaccinati: „Pare necesar, in interesul bunei administrari a justitiei, sa se suspende executarea deciziei atacate”. In SUA, o curte federala de apel a suspendat obligativitatea vaccinarii sau a testarii saptamanale pentru firmele cu peste 100 de angajati (Incheierea)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 November 2021 17:23
Vizualizari: 5485

O veste incurajatoare a sosit vineri, 5 noiembrie 2021, de la Luxemburg: eurodeputatii nevaccinati nu mai au interdictie de intrare in Parlamentul European. Cel putin provizoriu, pana la solutionarea pe fond a dosarului in care patru europarlamentari solicita anularea deciziei Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind conditionarea accesului in PE de prezentarea certificatului verde, care sa contina fie dovada vaccinarii, fie cea a trecerii prin COVID-19 sau a unui test negativ.Judecatorul Marc van der Woude (foto), presedintele Tribunalului Uniunii Europene, a suspendat vineri hotararea PE mentionata mai sus. Hotararea a fost luata in dosarul nr. T-710/21 R, deschis la cererea europarlamentarilor Robert Roos (Olanda), Anne-Sophie Pelletier (Belgia), Francesca Donato (Italia), Virginie Joron (Franta), precum si a unei persoane care se semneaza doar cu initialele I.C. Pe lista alesilor europeni din actuala legislatura figureaza urmatoarele persoane cu aceste initiale: Isabel Carvalhais (Portugalia), Ilana Cicurel (Franta) si Ignazio Corrao (Italia).


Iata principalul pasaj din incheierea judecatorului Marc van der Woude (vezi facsimil):


1 Pentru o descriere detaliata a faptelor cauzei, se face trimitere la cererea de masuri provizorii depusa la grefa Tribunalului la 4 noiembrie 2021, in care reclamantii (domnul Robert Roos, doamnele Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron si IC) concluzioneaza ca presedintele Tribunalului ar trebui sa suspende decizia Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind normele exceptionale de sanatate si siguranta care reglementeaza accesul la cladirile Parlamentului European in toate cele trei sedii ale acestuia.

2 In cererea lor de masuri provizorii, reclamantii sustin in special ca decizia atacata le-ar cauza un prejudiciu grav si ireparabil constand, in special, in cazul refuzului de a prezenta certificatul digital COVID al UE sau in cazul in care certificatul lor nu not nu se dovedeste valabil (din motive tehnice sau de alta natura), intr-un atentat la exercitarea deplina si activa a mandatelor lor.

3 Potrivit unei jurisprudente constante, articolul 157 alineatul (2) din Regulamentul de procedura al Tribunalului permite judecatorului sa adopte o masura provizorie atunci cand un astfel de act este necesar pentru ca judecatorul sa poata obtine suficiente informatii pentru a putea sa transeze o situatie de fapt si de drept complexa, ridicata prin cererea de masuri provizorii care ii este adresata, sau atunci cand se dovedeste oportun, in interesul bunei administrari a justitiei, ca starea de fapt sa fie mentinuta pana la adoptarea unei ordonante de incheiere a procedurii provizorii (...). In plus, un ordin emis in temeiul articolului 157 alineatul (2) din Regulamentul de procedura poate fi oricand modificat sau retras, chiar si din oficiu.

4 In aceasta etapa a procedurii, tinand cont de imixtiunea in exercitarea deplina si activa a mandatelor reclamantilor, sustinerile cuprinse in cererea de masuri provizorii, presupunand ca acestea au fost stabilite, justifica adaptarea status quo-ului (n.r. starii de fapt) pana in momentul in care presedintele Tribunalul va examina mai in detaliu argumentele partilor.

5 In aceste imprejurari, pare necesar, in interesul bunei administrari a justitiei, sa se suspende executarea deciziei atacate prin limitarea conditiilor de acces al reclamantilor in sediul Parlamentului European in functie de un autotest negativ. Daca rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. In cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitantilor la sediul sau.

6 In virtutea articolului 158 alineatul (5) din Regulamentul de procedura, cheltuielile de judecata trebuie rezervate (n.r. sa ramana in sarcina Uniunii Europene).

Din aceste motive, presedintele Tribunalului ordona:

1) Suspendarea executarii Hotararii Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind normele exceptionale de sanatate si siguranta care reglementeaza accesul in cladirile Parlamentului European la cele trei puncte de lucru ale acestuia se suspenda pana la data ordinului de incheiere a acestei proceduri provizorii.

2) Domnul Robert Roos, doamnele Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron si IC pot accesa sediul Parlamentului European pe baza unui autotest negativ. Daca rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. In cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitantilor la sediul sau.

3. Costurile sunt rezervate.

Pronuntata la Luxemburg in 5 noiembrie 2021”.

 

 

 

 

Speranta si in SUA


O hotarare judecatoreasca datatoare de speranta vine si din Statele Unite ale Americii. Sambata, 6 noiembrie 2021, Curtea de Apel pentru Al Cincilea Circuit (instanta federala a carei jurisdictie cuprinde statele Louisiana, Mississippi si Texas) a suspendat obligatia de vaccinare introdusa de catre presedintele Joe Biden pentru companiile cu peste 100 de angajati, instanta constatand posibilitatea existentei unor grave probleme de constitutionalitate si de procedura, informeaza Reuters. Masura impusa de catre presedintele democrat a fost contestata de catre mai multe state guvernate de republicani si are in vedere ca pana la 4 ianuarie 2022 zeci de milioane de angajati sa fie vaccinati ori testati saptamanal. Repetam: si in cazul UE, si in cel al SUA este vorba doar despre suspendari pana la solutionarea actiunilor pe fond (in legatura cu anularea obligativitatii vaccinarii).

Comentarii

# Avrămescu Nicusor date 9 November 2021 10:01 +1

Vântul schimbării bate și la noi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva