16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CHIAR SI TU, CORINA? – Sefa Inaltei Curti Corina Corbu a fost vizata de trei sesizari de plagiat. Corbu este suspectata ca ar fi copiat sute de randuri din alte lucrari, inclusiv din articole scrise de fosta membra CSM Ana Cristina Labus si avocatul Corneliu-Liviu Popescu. Doua sesizari privind posibilul plagiat al Corinei Corbu au fost inchise pe motiv de procedura, iar a treia nu a mai fost analizata. Nicio sesizare nu a fost discutata pe fond

Scris de: L.J. | pdf | print

16 February 2022 14:51
Vizualizari: 5388

Dupa fosta judecatoare Mariana Ghena si procurorul Codrut Olaru, un nou membru al Consiliului Superior al Magistraturii este implicat intr-un scandal de plagiat. Si nu orice membru, ci insasi presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu (foto), membru de drept in CSM.


 

Corina Corbu este suspectata ca ar fi plagiat in lucrarea de doctorat, intitulata ”Subiectele colective in Conventia Europeana a Drepturilor Omului”, sustinuta, in 2010, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, si publicata tot in 2010, la Editura Institutului Roman pentru Drepturile Omului, cu titlul schimbat in ”Persoanele juridice si grupurile de particulari in jurisprudenta CEDO”. Concret sefa ICCJ ar fi copiat sute de randuri din alte lucrari. Dezvaluirea a fost facuta miercuri, 16 februarie 2022, de site-ul g4media.ro, dupa ce in 2019 posibilul plagiat al Corinei Corbu fusese analizat intr-un material publicat de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).


Clasari in serie


Potrivit G4media, presedinta Inaltei Curti a fost vizata de trei sesizari de plagiat, insa toate au fost inchise in perioada 2019-2021 de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti. Important este insa ca solutiile de clasare nu au fost date pe fond, ci pe procedura. Mai exact, doua sesizari au fost clasate pe motiv ca ar fi fost depasit termenul de 30 de zile in care membrii Comisiei de Etica trebuiau sa dispuna o solutie, iar cea de-a treia sesizare, depusa dupa ce termenul de 30 de zile a fost eliminat din regulamentul de functionare al comisiei, nu a mai fost analizata, membrii Comisiei de Etica invocand faptul ca posibilul plagiat al Corinei Corbu l-au mai avut deja pe rol.

In ceea ce priveste autorii de unde ar fi copiat judecatoarea Corina Corbu in teza sa de doctorat, conform g4media.ro ar fi vorba despre:

-articolul “Cererea individuala in sistemul Conventiei europene a drepturilor omului. Titulari, calitatea de victima, conditii de admisibilitate”, publicat de fosta membra CSM Ana Cristina Labus in revista “Drepturile Omului”;

-o lucrare publicata in 2009 de profesoara Roxana Topor, cadru didactic la Universitatea Spiru Haret din Constanta;

-”Tratat de drept european al drepturilor omului”, publicat la Editura Hamangiu, in 2009, de Jean François Renucci, unul dintre cei mai renumiti specialisti in domeniul analizelor despre CEDO;

-articolul “Legalitatea, continuitatea si unicitatea ordinului profesional al avocatilor din Romania”, publicat de avocatul si prof.univ.dr. Corneliu-Liviu Popescu, publicat in 2007, in revista “Curierul Judiciar”.


* Cititi aici integral dezvaluirile G4media despre posibilul plagiat comis de sefa ICCJ Corina Corbu

Comentarii

# maxtor date 16 February 2022 14:53 +59

mausul suporta orice.

# M date 16 February 2022 15:30 +300

Doamne ajuta! Tare bucuros as fi daca ar gasi o ca a plagiat. Asta nu merita nici un pic de respect am crezut ca este un magistrat serios si trecut prin necazuri dar este cu totul alta femeie. Dumnezeu ii va plati pentru nerecunostinta de care a dat nevoie

# CARCOTAS date 16 February 2022 20:46 +79

Nu e singura cu doctorat de la ICCJ

# Connaisseur date 18 February 2022 10:02 +290

Daca nu se cocota in functia de presedinte nu o intreba nimeni de doctorat, valabil si pentru Ciuca, Ponta, si altii. Daca stateau in linia a doua ramaneau negustori cinstiti ! Cum e aia, sarpelui cand i se uraste cu binele iese la drumul mare. Ar trebui sa fie verificate toate doctoratele ,peste 90% sunt plagiate, nu doar cele ale persoanelor ajunse in functii importante eventuale pentru platirea unor polite sau razbunari politice. Ma rog, o masura care se poate elimina imediat este eliminarea sporului de 15% la leafa si implicit la calcularea pensiei. Asa s-au facut doctori majoritatea conform dictonului "cartile din carti se scriu" ! Cine mai era fraier sa studieze cand toti copiau ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva