27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CHIAR SI UDREA MERITA O JUDECATA DREAPTA – Condamnata de doua complete ICCJ nelegale si de o judecatoare fara juramant, Elena Udrea acuza: “Nu exista niciun text referitor la speta mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penala, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care sa nu fi fost incalcate. Ce se intampla cu Justitia din Romania?”

Scris de: G.T. | pdf | print

23 May 2022 11:22
Vizualizari: 3623

Ca ne place sau nu, ca este sau nu vinovata de comiterea unor acte de coruptie, chiar si Elena Udrea merita sa fie judecata drept, in cadrul unui proces echitabil, cu respectarea tuturor normelor de procedura, legilor si Constitutiei Romaniei, precum si cu garantarea drepturilor fundamentale. Or, pana in prezent nimic din toate acestea nu s-a intamplat.


 

Aflata in detentie in Bulgaria, Elena Udrea a dat publicitatii duminica, 22 mai 2022, pe pagina sa de Facebook, un mesaj in care, cat se poate de corect, acuza ca a fost condamnata in mod nelegal. Concret, Udrea se refera la faptul ca a fost condamnata la fond in dosarul “Gala Bute” de un complet ICCJ nelegal compus, nespecializat in materia coruptiei, asa cum cere Legea 78/2000. De asemenea, din respectivul complet a facut parte si o judecatoare care nu avea juramantul depus la investirea in functie, si anume Florentina Dragomir, ceea ce face ca toate hotararile pronuntate de aceasta sunt nule.

Nu in ultimul ran, Elena Udrea a fost condamnata in apel, in acelasi dosar “Gala Bute”, de un Complet de 5 judecatori ICCJ nelegal constitutit, in conditiile in care presedintele de complet nu fusese tras la sorti. Iar in final, contestatia in anulare i-a fost respinsa de Inalta Curte (mai exact de judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu si Dan Andrei Enescu - foto) cu nesocotirea grava a Deciziei CCR 685/2018 care impunea trimiterea cauzei la rejudecare in apel.


Prezentam mesajul Elenei Udrea:


“Sunt 46 de zile de cand sunt arestata ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestatia in anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), si mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal in dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecatori au decis in cazul meu sa incalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestatii, si sa se contrazica cu ceea ce ei insisi au spus in celelalte cazuri, care toate sunt acum in rejudecare, iar cei implicati sunt toti evident in libertate. Si daca ar vrea sa isi justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede ca judecatorii pot sa nu tina cont de deciziile CCR, daca 'exista un risc sistemic de impunitate (nepedepsire) prin prescriptie'. Trec peste toate argumentele constitutionale prezentate de specialisti, de ce aceasta decizie nu poate fi aplicata, si ma rezum la analiza raportata la cazul meu. Evident ca nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, cand este in discutie un singur dosar in care decizia CCR mai putea fi aplicata in Romania in dosarul Gala Bute. Sistemic inseamna categorii intregi de persoane sau fapte, iar despre prescriptie nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzata, peste cel putin 4 ani. Cum au luat acesti judecatori o decizie atat de ilegala? Ramane sa aflam ce s-a intamplat de fapt pe 7 aprilie.

In concluzie, am fost condamnata ilegal la fond pentru ca:

a) completul de 3 judecatori era nespecializat.

b) din complet a facut parte Florentina Dragomir, care NU indeplinea conditiile legale pentru a fi judecator, sigur… in Romania nu conteaza daca un judecator nu a depus juramantul de credinta, in schimb in Grecia si Italia hotararile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre aceasta judecatoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnata in apel de un complet de 5 judecatori nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 ca cel putin unul dintre judecatori, Presedintele Completului, a fost numit cu incalcarea grava a legii, adica pus cu mana si nu tras aleatoriu la sorti. Cum acesta era si Presedintele Sectiei Penale, adica seful celorlalti 4, este evident ca ceea ce decidea el, asa ramanea, iar el “zicea” ce era scris in plicurile galbene care ajungeau la Inalta Curte.

d) mi s-a respins in mod halucinant contestatia in anulare, luandu-mi-se dreptul de a fi rejudecata legal. Nu exista niciun text referitor la speta mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penala, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care sa nu fi fost incalcate. Daca asta se intampla in cel mai vizibil si cunoscut dosar din Romania 'Gala Bute', ce o fi in celelalte? Ce se intampla cu Justitia din Romania? Specialistii in drept, procurorii si judecatorii de buna credinta, avocatii si profesionistii adevarati din conducerea Ministerului Justitiei, CSM, ICCJ, sunt multumiti si linistiti cu situatia asta?

Comentarii

# Da. Chiar asa. Adica un fost ministru nu stie=buba mare! date 23 May 2022 11:39 +100

Democratia e valabila cat timp demos nu e in majoritate covarsitoare prosti. In anul 2022 sa crezi tot ce auzi, sa accepti ce ti se spune si sa participi fara cracnire ( "ce sa-i faci" sau "asta este" nu se pun) la orice activitate de prigonire a unui seaman...este cel putin ingrijorator. Dar nu e stres: vom merge mai des la biserica eventual mai dam noaptea ocol in genunchi la cladirea cadastrata de BOR si totul e ok.

# Cetatean date 23 May 2022 12:28 +165

Justiția din România a murit demultttttt Bine ca vor pensii speciale,dobânzi favorabile,salarii cat mai uriașe .Merita la câte se străduiesc sa scrie in motivări noi SF-URI.Sunt rupți de realitate,vremuri si lipsiți de pregătire profesională.Codurile si legile pentru ei sunt o MARe ENigma!

# Moromete date 23 May 2022 13:10 +203

Intreaba-l pe Petrov cine a adus justitia in halul asta , ca stie el si cu betiva aia a lui , cel mai bine !

# "TOBA DE CARTE DORESTE RESPECT" date 24 May 2022 10:32 +54

" DEMOS" in majoritatea covarsitoare NU SUNT PROSTI ! Dar, ei si nici VOTUL lor - NU MAI REPREZINTA NIMIC ! Nu au ce sa faca deoarece "SISTEMUL" sa ingradit cu legi in spiritul "DEMOCRATIEI SPECIFICE POSTREVOLUTIE ROMANEASCA" si astfel CEI care doresc, asista zilnic (NEPUTINCIOSI ! ) la discutii despre salarii , pensii ,VILE si AVERI(peste noapte) SI CONCEDII si modernizarea JUSTITIEI, 'INTRU SFIDA DEMOSULUI CU CREDINTA, IN LEGILE NESCRISE SI CELE 10 PORUNCI, SI NU IN LEGILE(?) LOR! In "SISTEM" altii sunt cei ce voteaza, DAR, VAD CA ACESTIA SUNT "FARA STRES"( normal si "structurile adiacente" sunt incluse ca beneficiare "indirecte"). Deci " DEMOS" POATE FI LUAT " LA MISTO" DE CEI "RUPTI DE REALITATE". Exemplu' - "PETROF"! si a lui "ceata" ,e fara stres pt ca nu il judeca "DEMOS"! ci cei(l) creati de el. Se publica pct de vedere al cetateanului beneficiar(25 de ANI) al " propriilor constiinte si ale maretelor pregatiri profesionale " ai membrilor si "colaboratorilor" sistemului ?.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva