18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CHINTA ROIALA – Judecatoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost exclusa a cincea oara din magistratura. Panioglu a fost sanctionata pentru atitudini nedemne si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta: “S-a retinut un comportament nedemn fata de doamna procuror Florentina Lupu”. Daniela Panioglu a fost data afara din sistem de alte patru ori, dar de fiecare data a fost scapata de Inalta Curte

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 March 2024 16:21
Vizualizari: 4809

Judecatoarea Daniela Panioglu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti isi consolideaza recordul in materie de excluderi din magistratura. Panioglu a fost data afara din sistem pentru a cincea oara.


Solutia a fost dispusa luni, 4 martie 2024, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Panioglu a fost sanctionata pentru comiterea abaterilor judiciare constand in “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit. b din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta” (art. 271 lit. s teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Cazul priveste comportamentul pe care l-ar fi avut de Panioglu intr-o sedinta de judecata din 24 martie 2022, in ceea ce priveste modul in care a interactionat cu procuroarea de sedinta a DIICOT, Florentina Lupu. Concret, Panioglu este acuzata ca prin modul imperativ prin care s-a adresat procuroarei, prin corectarea si intreruperea acesteia in permanenta a plasat-o intr-o stare de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata. In plus, Daniela Panioglu nu i-ar fi acordat cuvantul procuroarei in sustinerea cererii introduse in instanta

Totodata, conform Inspectiei Judiciare, Panioglu a facut aprecieri de natura sa creeze procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja.

 

Amintim ca judecatoarea Daniela Panioglu a mai fost exclusa din magistratura de alte patru ori de CSM, dar de fiecare data Inalta Curte a scapat-o de sanctiunea disciplinara.


 

Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 17/J/2023):


“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Panioglu Daniela -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art.273 alin.(1) lit.f) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 271 lit. b) si lit. s) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul admiterii in parte a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara si aplicarii paratei judecator Panioglu Daniela a sanctiunii disciplinare constand in 'excluderea din magistratura' doar pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit. b) si lit. s) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor”.

 

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar in care judecatoarea Daniela Panioglu a fost exlcusa din magistratura:


“Actiune disciplinara PANIOGLU DANIELA, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru nerespectarea art.271 lit.b) si s) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Inspectorii judiciari au constatat ca, din audierea inregistrarii sedintei de judecata, de la termenul din data de 24.03.2022, s-a retinut un comportament nedemn al presedintelui de complet fata de reprezentantul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, doamna procuror Florentina Lupu.

Astfel, doamna judecator prin modalitatea imperativa in care s-a adresat procurorului, prin corectarea si intreruperea permanenta a acestuia l-a plasat intr-o situatie de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata, atitudine lipsita de respect si neconforma statutului de magistrat.

De asemenea, a facut aprecieri de natura a crea procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja. Presedintele completului de judecata, doamna judecator Daniela Panioglu, a corectat permanent procurorul, nu i-a acordat cuvantul in sustinerea cererii introduse la instanta si a indus ideea ca acesta nu cunoaste dispozitiile legale.

Dialogul purtat cu reprezentantul Ministerului Public reflecta in mod evident nemultumirea fata de imprejurarea ca pentru aceleasi motive a fost adusa din nou in sala de judecata”.

 


Comentarii

# basicuta date 4 March 2024 17:47 +2

La CAB avea un nimic de 7500 euro pe lună, asa că după ce revine in magistratură, prin grija ICCJ, o să primească retroactiv o mică avere...pt care n-a muncit un minut! asta e rețeta...

# cârcotaș date 4 March 2024 18:32 -2

Lasă că-i reperează onoarea coana Joițica de la recepție, aia unde se primesc plicurile galbene!

# Raymond Reddigton date 4 March 2024 19:32 -3

O scapa baietii. Pana la urma, a servit Patria,nu ? Merita si ea o pensie puternica !

# Pazvante Chioru' date 4 March 2024 19:39 -2

Urmează Gulutanu care are 4 excluderi și 4 spoiri. Urmeaza excluderea 5 probabil. Vedem dacă mai există vinarom să o albească și acum desi e greu pentru că există înregistrări audio ale ședințelor se judecată, unele deja ajunse în presă. Dar ... A zis orbu' sa vedem.

# DODI date 4 March 2024 20:31 -7

Fiind o slugă prea aplecată Noii securități Danielei Panioglu de la Curtea de Apel București rolul de suveică îi vine ca o mănușă și nu o deranjează chiar dacă le mai dă de lucru încă o dată Coop. Nufărul (a se citi ICCJ = filiala mascată a SRI).

# Tomescu date 4 March 2024 21:08 +6

Felicitari! Sa vina si pe la sectia penala de la Olt., sa ii ia la rind ca este cazul!

# Numita Gulutanu nu doamna. Paca asa e cu justitiabilii date 5 March 2024 05:17 -2

Se intoarce roata? Bagati doamna. E om normal, obisnuit cu siluiri juridice? Bagati numitul/numita. Sictir!

# santinela date 5 March 2024 08:30 -3

Asta-i floare la ureche, daca s-au gasit 5 papagali de la ICCJ care i-au albit pe Portocala si Onea, in acest caz va fi la fel a cincea oara. S-au format si la Instanta Suprema sectii NUFARUL ca la CSM !

# Ioana M. date 5 March 2024 11:59 -1

"A gresi e omeneste.A persevera in greseala e diabolic". Pana si minorii pot fi sanctionati de scoala cand gresesc. Mai putin unii magistrati. Va persevera in "greseli" cu intentie, pentru ca i se permite.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva