17 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE-L GHIDONEAZA? - Procurorul Catalin Ceort a fost numit ilegal sef la Penitenciare printr-un ordin al ex-ministrului interimar al Justitiei Victor Ponta! Ceort a renuntat la sefia INEC unde fusese numit tot ilegal de ex-ministrul Predoiu. Uluitor, in 2002, avocatul Ceort a devenit intr-o singura zi procuror de judecatorie si procuror in Parchetul General, printr-o dubioasa delegare data de ex-Procurorul General Joita Tanase

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

28 August 2012 16:48
Vizualizari: 14638

 

Procurorul Catalin Nicolae Ceort, numit ilegal la Institutul National de Expertize Criminalistice de catre fostul ministru Catalin Predoiu, a ajuns peste noapte sef peste Administratia Nationala a Penitenciarelor gratie ordinului dat de catre Victor Ponta (foto) in perioada in care a condus, ca interimar, Ministerul Justitiei. Numirea a fost facuta in data de 22 august 2012, la o zi dupa ce Curtea Constitutionala a dat verdictul final asupra rezultatelor referendumului, in pofida prevederilor art. 30, alin.3 din Legea 293/2004, care stipuleaza: ”Functiile de conducere vacante din sistemul Administratiei Penitenciare se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs. Pot participa la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de conducere persoane care au o vechime de cel putin 3 ani in sistemul administratiei penitenciare”.


Detasat in MJ, de la INEC la ANP, fara stiinta CSM si fara concurs

Interesant este ca in urma cu o saptamana-doua, procurorul Ceort ceruse CSM sa-l detaseze la Ministerul Afacerilor Externe, pentru ca ulterior sa renunte la cerere. La o zi dupa numirea sa de catre Victor Ponta in fruntea ANP, Sectia pentru procurori a CSM a luat act de retragerea acordului exprimat de Ceort necesar sustinerii detasarii sale la MAE. Ceort este al doilea procuror pus sa conduca penitenciarele, dupa ce o perioada buna de timp le-a condus Marius Iacob, actual prim adjunct – delegat – al Procurorului General al Romaniei. ANP este un punct strategic de importanta deosebita pentru ca si acum, dupa atatia ani de scandal, arhiva SIPA nu a fost predata la Arhivele Statului, nici nu are pecetea de secret de stat pe ea, asa ca noul director poate sa-si clateasca ochii cand vrea prin documentele politiei politice care a filat, monitorizat si interceptat magistratii pana in urma cu cativa ani.

Motivul pentru care premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, a semnat numirea procurorului Catalin Ceort in functia de director general al ANP este, deocamdata, necunoscuta. Iata ce scrie in ordinul semnat de Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei: ”Incepand cu 22.08.2012, domnul Ceort Catalin Nicolae, procuror la PICCJ, detasat in MJ pe o perioada de trei ani, se numeste pe perioada detasarii in functia de director general al ANP, pana la ocuparea postului prin concurs”. O chestiune extrem de ciudata. In primul rand, asta inseamna ca lui Ceort i-a incetat numirea in functia de director al INEC, i-a continuat detasarea in MJ, si astfel a fost numit la ANP. Ceea ce iar e ciudat pentru ca – afirma Sorin Dumitrascu, lider sindical in ANP – trebuia sa existe imputernicire pe aceasta functie, pentru ca functia respectiva, de director general al ANP se ocupa prin concurs.

Ce ascensiune! Din avocat, direct procuror la PICCJ

Sa ne ocupam, insa, de saltul profesional remarcabil al lui Catalin Ceort. Asa ceva noi nu am mai vazut. Din referatul CSM privind solicitarea de detasare la MJ a lui Catalin Ceort reiese ca acesta are o vechime in magistratura de aproape 15 ani, in primii cinci ani fiind avocat, din 6.01.1997 pana in 7.05.2002, data la care a fost numit in functia de procuror la Parchetul Judecatoriei Ilfov in 2002. Nu a profesat o zi la acest parchet, iar prima sa zi ca procuror a fost direct in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei – Sectia judiciara civila - unde a fost delegat imediat prin semnatura procurorului general de la acea vreme, Joita Tanase - (vezi facsimil). Apoi, a si ramas in PICCJ, la Sectia de urmarire penala si criminalistica, de unde a fost detasat la MJ in timpul ministeriatului lui Catalin Predoiu. Acesta l-a numit ilegal sef la INEC in conditile in care legea interzice ca INEC sa fie condus de un magistrat. Acum, o ilegalitate oarecum asemenatoare a facut-o si premierul Victor Ponta, care in calitate de ministru interimar la Justitie l-a numit pe detasatul Catalin Ceort sef la ANP.

De ce spunem ca este ilegal? Pentru ca Legea nr. 293/2004 stipuleaza ca numai functionarii publici cu statut special pot ocupa astfel de functii. Iata ce spune legea – Art. 30, alin. 3 din Legea 293/2004: ”Functiile de conducere vacante din sistemul Administratiei Penitenciare se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs. Pot participa la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de conducere persoane care au o vechime de cel putin 3 ani in sistemul administratiei penitenciare”. Concluzia: asa cum ex-ministrul Predoiu l-a numit ilegal la INEC pe procurorul Ceort, tot asa, acelasi procuror este numit acum sef la ANP, el neavand nici calitatea si nici vechimea cerute de lege!

Magistratul Ceort nu este functionar public. Si atunci, cum de s-a facut aceasta numire pe perioada detasarii la MJ a unui magistrat intr-o functie care necesita imputernicirea unui functionar public cu statut special?

De la NUP-ul dat Monicai Macovei, la alt salt incredibil in cariera!

In ultimele sale luni de mandat la sefia INEC, Catalin Ceort a facut toate manevrele posibile pentru a elimina din schema institutului pe singurul avertizor de integritate, expertul Camelia Grigore. La ora actuala, Camelia Grigore a dat in judecata INEC pentru desfacerea abuziva si nelegala a contractului sau de munca. Grigore a condus INEC in echipa cu renumitul expert audio-video Catalin Grigoras, care a preferat, din cauza mizeriilor continue la care a fost supus, sa plece din tara in Statele Unite ale Americii.

Amintim ca in CSM a fost un intreg scandal cand cu detasarea procurorului Ceort la INEC. Georgiana Iorgulescu a cerut Consiliului sa isi revoce Hotararea prin care l-a detasat pe Ceort la INEC, pentru ca acesta nu indeplineste toate conditiile legale. Dupa cum si Lumeajustitiei.ro a atras atentia, inca de dinaintea detasarii lui Ceort la INEC, conform legii de functionare si organizare a Institutului National pentru Expertize Criminalistice, directorul acestuia nu poate fi pus in functie decat daca este expert!

Pe mandatul lui Predoiu, CSM si Ministerul Justitiei au ignorat legea, la momentul detasarii lui Ceort in functia de director al INEC, dar nimeni nu a fost tras la raspundere pentru aceasta incalcare a legii, desi Inspectia Judiciara ar fi trebuit sa se sesizeze rapid. N-a facut-o ca, deh, era vorba de ministrul Justitiei. Catalin Ceort s-a miscat destul de bine in cariera, dupa ce, in calitate de procuror anchetator in cauza ”Freedom House” a scos-o basma curata pe Monica Macovei. Adica i-a dat un mare N.U.P. A fost momentul-cheie pentru ca altii, aserviti politicii PDL, sa aiba grija de promovarea sa ceva mai tarziu.

In dosarul de care s-a ocupat Ceort sa-l „capaceasca”, Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, era acuzata de fals intelectual. Potrivit verificarilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului Justitiei si trimise Parchetului General (ministrul Justitiei era atunci Tudor Chiuariu), Monica Macovei a fost cercetata de procurorul Catalin Ceort, de la Sectia de urmarire penala a PICCJ, pentru ca ar fi trucat o licitatie privind acordarea unui contract ministerial Asociatiei „Freedom House“, pentru realizarea unui raport privind evaluarea asupra luptei anticoruptie din 2005. De retinut ca acest raport al „Freedom House“ a fost folosit imediat dupa realizarea sa, pentru care s-au platit circa 40.000 de euro, in vederea eliminarii conducerii fostului PNA, a transformarii lui in actualul DNA, precum si a aducerii in fruntea acestui Parchet a unor persoane obediente.

* Cititi aici referatul de la Directia de resurse umane a CSM din care reiese ascensiunea fulminanta a procurorului Catalin Ceort – intr-o zi a ajuns din avocat procuror la PICCJ

 

 

 

Comentarii

# PONTICA date 28 August 2012 17:03 +12

..incepe sa isi dea arama pe fata...

# Cata date 28 August 2012 17:14 +12

incep sa se adune coincidentele... iar eu nu prea cred in coincidenta... imi mai dau ragaz vreo 2-3 saptamini si spoi ma voi pronunta in ce-l priveste pe ponta...

# ce mizerie! date 28 August 2012 17:15 +9

cine-l ghidoneaza pe Ponta? e intrebarea, nu pe Ceort, ca Ceort nu s-a numit singur.

# Gigi Ghidon date 28 August 2012 18:32 +8

Cum cine il ghidoneaza?!? securistii care au fost ascunsi prin institutii si pe timpul lui Basescu, ca doar s-au impartit frateste, sau va imaginati ca ies acum securistii pe un cal alb si ne arata ce buni sunt ei???

# Liviu date 28 August 2012 18:33 +7

Ceort vad ca are relatii si la PDL si la USL si este numit doar ilegal. Chiar nu se gaseste ac de cojocul lui? Cine este in spate? Si cum arata, ca nu l-am vazut deloc. Este cumva Adonis de are trecere la Stanoiu, Macovei, Bica, Teodoroiu? Este cumva procurorul stie-tot? Si ne mai intrebam de ce exista MCV? Uite din cauza unui astfel de personaj. 

# Av. Catalin Racaceanu date 28 August 2012 18:49 +5

:D E simplu... a fost reevaluat

# justitia date 28 August 2012 19:09 -7

Este perfect legal...mai cititi legea...si nu va mai legati de... ponta...iar domnul ceort e un profesionist...de mult trebuia s puna magistrati la puscarii  sunt praf...numai evadari si coruptie..ar tebui pusi la teaba....puneti magistrati si se va rezolva... felicitari domnule secretar de stat barbu...faceti curat si la penitenciare...din pacate cei ce conduc mafia din puscarii sunt securistii..fostii ofiteri sipa :sad: :sad:

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 13:14 +3

Daca este perfect legal, nu faceti va rog efortul de a cita articolul din lege care permite numirea magistratilor fara concurs in functii publice? Repet numire, nu imputernicirea. Nimeni nu contesta calitatea profesionala a celor 2, pana la proba contrarie desi magistratii ar trebui sa se ocupe de magistratura. Nu de externe, penitenciare sau alte. Si, de acord ca sunt multe de facut la penitenciare. Poate ca magistratii ar trebui sa faca curatenie inainte in magistratura, dupa care sa exporte asa o maiestrie.

# avsen date 28 August 2012 20:14 +12

Alo Justitia !! De acord ca trebuie "facuta curatenie" la penitenciare , dar nu cu metode de detasare la detasare. CONCURS, TRANSPARENTA, PROFESIONALISM, MORALITATE DLE PONTA. Parca asta ati promis?!

# Laurenţiu date 28 August 2012 21:28 +4

Ceort s-a remarcat ca un instrument activ al represiunii băsiste prin intermediul dosarelor DNA, coordonînd şi participînd - concret, mijlocit - la redactarea rapoartelor de expertiză a autenticităţii interceptărilor - ale expertului-unealtă Gheorghe Pop.

# Laurenţiu date 28 August 2012 21:30 +4

Ce misiune o fi îndeplinind la ANP ? La ordinul lui Ponta ? Sau al "superiorului" acestuia, de la Cotro ?! O fi de bine pentru A.Năstase ? :-?

# Cata date 28 August 2012 22:34 +3

e adevarat ca ponta in drum spre africa de sud s-a intilnit la londra cu soros???? daca da, vom avea raspunsul cu privire la coincidente!

# Cata date 28 August 2012 22:42 +3

http://takebackaustralia.aussieblogs.com.au/category/australia/page/2/ ponta in relatie cu soros prin clark? cautati pe pagina cu ctrl f numele lui ponta si ajungeti la articolul cu pricina! cine-i tine in mina pe basescu si ai lui acum au trecut la acapararea celor din guvern si usl! de asta am spus ca imi trebuie vreo 2-3 saptamini sa vad coincidentele...

# wilhelm meister date 29 August 2012 11:42 +3

Interesant articolul.

# Paul date 29 August 2012 08:06 +1

Daca veti citi cu atentie actul de "numire" veti observa si faptul ca numirea lui Ceort este facuta DOAR pana la organizarea concursului de ocupare a acestui post, deci este o situatie de interimat. Sa speram ca acesta nu se va prelungi "sine die" ca si al lui Morar si ale altora.

# goe date 29 August 2012 10:12 +4

inprimul rind incalca Legea 293, ce nu observi clar domnule Paul? inetrimar sau neinterimar, tot ilegal e1 doi la mana, concursul poate avea loc si peste doi ani! e bine? ce cauta procurori acolo?????

# Alex date 29 August 2012 10:55 +3

Interimatul nu certifica legalitatea OMJ. Inca nu s-au estompat abuzurile fostilor magistrati numiti la fel de ilegal directori. Sa nu mai vorbim de salariile fabuloase, adevarate "recompense politice". Se plange madam Kivesi de lipsa procurorilor din parchete dar in schimb ii lasa detasati, delegati, mai mult sau mai putin ilegal, prin te miri ce institutii.

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 13:18 +2

Daca chiar ati fi citit actul de numire dle Paul, repet numire, ati fi observat ca nu scrie nimic despre vreun interimat. Scrie doar ca se numeste, pana la eventualul si improbabilul concurs. O diferenta majora cum bine a observat si un alt comentator.

# lica date 29 August 2012 09:16 +2

PONTA ESTE LA FEL DE CREDIBIL CA SI EMIL BOC. INTRE EI NU EXISTA NICI O DIFERENTA DECAT DOAR IN A LINGE TALPILE LUI TRAIAN BASESCU.

# Alex date 29 August 2012 10:57 +3

Interimatul nu certifica legalitatea OMJ. Inca nu s-au estompat abuzurile fostilor magistrati numiti la fel de ilegal directori. Sa nu mai vorbim de salariile fabuloase, adevarate "recompense politice". Se plange madam Kivesi de lipsa procurorilor din parchete dar in schimb ii lasa detasati, delegati, mai mult sau mai putin ilegal, prin te miri ce institutii.

# florin date 29 August 2012 13:33 -4

Domnule Dumitrascu, Esti total pe langa realitate si lege. Pai de unde deduci tu ca nu se va organiza concurs, daca numirea in functie ce i-a fost atribuita este pana la organizarea concursului. Ti-e teama ca or sa apara la iveala magariile tale pe linie de sindicat si cele ale chestorasului Bala!

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 13:42 +5

Deduc pe baza experienței si a faptului ca recent au fost amanate sine die concursuri in derulare. Iar legea o cunosc, fiind unul dintre cei care o aplica si participant la desele modificari. Daca dumneavoastra stiti cum s-ar justifica normativ aceasta numire ilegala in opinia subsemnatului, va rog sa produceti motivatia. N-ajuta daca doar ma jigniti. Tot subsemnatul este unul dintre cei care nu a permis modificarea parsiva a legii acum cateva saptamani in scopul, iata si motivul, aducerii acestui domn. Nu mi-e teama de ce presupuneti dumneavoastra. Cu Ioan Bala orice pamantean stie ca am avut o relatie dificila. N-are deci procuroru' lu' pește ce descoperi pentru că n-am ce acoperi.

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 13:43 +3

Deduc pe baza experienței si a faptului ca recent au fost amanate sine die concursuri in derulare. Iar legea o cunosc, fiind unul dintre cei care o aplica si participant la desele modificari. Daca dumneavoastra stiti cum s-ar justifica normativ aceasta numire ilegala in opinia subsemnatului, va rog sa produceti motivatia. N-ajuta daca doar ma jigniti. Tot subsemnatul este unul dintre cei care nu a permis modificarea parsiva a legii acum cateva saptamani in scopul, iata si motivul, aducerii acestui domn. Nu mi-e teama de ce presupuneti dumneavoastra. Cu Ioan Bala orice pamantean stie ca am avut o relatie dificila. N-are deci procuroru' lu' pește ce descoperi pentru că n-am ce acoperi.

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 13:34 +3

Lucrurile se leaga. Initial au incercat modificarea legii statutului personalului din penitenciare intr-o vineri seara. Detalii aici http://fsanp.ro/index.php/2012/06/mj-proiect-parsiv-de-modificare-a-statutului/ Modificarea majora privea exact posibilitatea magistratilor de a conduce penitenciare. Motivul este faptul ca-si adauga sporuri de penitenciare la salariu de magistrat si sunt platiti cu salarii de aprox. 20.000 RON (nu nu e greseala i-am mai avut). Numirea procurorului Ceort in aceste conditii nu face decat sa inchida cercul.

# valentin date 29 August 2012 14:18 +3

Eu nu mai inteleg nimic; cine conduce Romania? se pare ca aceeasi indivizi; asta sigur e securist, a fost si cu aia si cu astia, tipic sifoanelor.

# pentru dumitrascu date 29 August 2012 18:29 -2

Saracul procuror ceort...nici nu a aj la anp ca dumitrascu a sarit cu gura pe domnia sa....asa a facut cu toti... iacob.serban spaiuc iosif bala stancovici...eu zic s si vada de lungul nasului si sa spuna lumii cum a fost numit fara concurs de macovei adj la anp....acest lider de sindicat s mi spuna mie ce face cu banii stransi din contributia membrilor de sindicat..sunt mmbru si sunt curios unde merg banii mei...in cate concedii merge dumitrascu pe banii nostri.....si l as intreba in ce calitate apare la diferite televiziuni comentand anumite aspecte...noi stim ca exista purtator d cuvant la anp....poate s sesizeaza domnul barbu si domnul ceort si nu o sa mai accepte s aiba abuziv acest dumitrascu birou in cladirea anp ului..apropo cand sunt alegeri pentru noul lider de sindicat...ar trebui sa lase pe altcineva la conducere intrucat a facut numai rau sistemului penitenciar

# Popa date 29 August 2012 19:54 +1

1. Invata sa scrii corect si romaneste. Este plina tara de prosti. 2. Fiecare federatie sau sindicat are in componenta si o comisie de cenzori care verifica cum sunt cheltuiti banii ce se strang din cotizatii. 3. Vreii lider de sindicat ?, in aprilie sunt alegeri, daca te duce mintea ( ceea ce nu cred) candideaza.

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 21:54 +1

Stimate domn * 1. Săracul procuror Ceort, nu există. Este un oarecare Ceort numit ilegal la ANP, dar nu e deloc sărac. ** 2. Poate că pe dumneavoastră nu vă interesează nici că se încalcă legea nici că personajul nu are minime competențe în domeniu, pe mine da. *** 3. Nu Dumitrascu e subiectul articolui, dar dacă vă interesează am fost numit după vreo 5 examene, 2 cu comisie de experti straini. Nu e cazul magistratilor la care faceti referire. Dansii au fost "recomandati". **** 4. Bugetul sindicatului este cheltuit conform aprobarii Conferintei Nationale si verificat de Comisia de cenzori. Aveti curiozitati, sunteti invitatul meu sa vi le satisfaceti.  ***** 5. N-am mai fost in concediu din 2009, si atunci 5 zile. Nu-mi permit si am treaba. Vorbiti deci prostii din spatele anonimatului. ****** 6. Particip la emisiuni pentru ca sunt invitat, in virtutea experientei pe care o am in domeniu si in exercitarea atributiilor de lider de sindicat. ANP nu are decat sa faca la fel.

# Sorin Dumitrascu date 29 August 2012 21:57 +1

******* 7. Sindicatele beneficiaza prin lege de spatii in care sa-si desfasoare activitatea puse la dispozitie de catre angajator. Nu va place, n-aveti decat. ******** 8. Alegeri la FSANP vor fi in aprilie 2013 cand expira mandatul subsemnatului. Daca simtiti nevoia implicati-va, candidati, faceti ceva. (*)PS. Nu e deajuns atacul la persoana in apararea magistartilor care vin la penitenciare pentru salarii de sute de milioane cu sinecuri politice. Cam greu sa contraziceti realitatea.

# CEORTISTUL date 29 August 2012 22:37 +2

Vreo celula nu aveti pentru Ceort la ANP?

# Sorin Dumitrascu date 30 August 2012 07:35 0

Ne străduim să oferim cele mai bune condiții pentru clienți de toate stările și categoriile. Nu cred însă c-ar fi atât de dornic să vină în condițiile la care faceți referire.

# ceort date 30 August 2012 07:40 +1

Excelenta sa..domnul dumitrascu trebuie sa inteleaga ca ceort sau altul..magistrat sau nu...trebuie sa vina sa schimbe ceva in mai bine...sa se termine cu detasarile si chiriile exagerate

# poarta alba date 30 August 2012 13:46 +3

Sorin dumitrascu se baga mereu unde nu-i fierbe oala. Ce experienta are e greu de inchipuit, va poate spune Chiuariu, va pot spune cei de la PMT Craiova, cand a alarmat puscaria fara delegatie si apoi s-a dus cu Visan in carciuma. Cate si mai cate ilegalitati a facut aceasta progenitura a Monicai macovei, care joaca sub acoperire. El cauta tot timpul sa se bage in manageriatul ministerului si al ANP fara sa aiba atributii conferite de statutul sau de lider de sindicat. Braveaza de multe ori si vorbeste de experienta.Ai sictir liderule. Mananci banii sindicalistilor degeaba si ai salariul de director general de ANP.Oare oamenii stiu asta? Vorbesti ca nu ai luat concediu din 2009! Pai tu te plimbi pe unde vrei, decontezi cheltuieli, nu ai activitatea normata, esti postac de prima clasa pe bloguri. Cati bani iei de la Tv cand te prezinti asa boland?

# craiova date 30 August 2012 19:36 +1

Dumitrascu nu are experienta profesionala in ceea ce priveste sistemul penitenciar....a fost doua zile agent la craiova si apoi a fost dat afara dupa ce a fost prins dormind in post.....mi a fost coleg....il stiu de cand manca cu mine sunca cu ceapa pe sectie

# rahova date 30 August 2012 19:43 +2

Stimate domn dumitrascu....nu ai fost in concediu din anul 2009.....dar  cu putin timp in urma v am zarit pe plaja..undeva departe de romania ..nu ati vrut sa ma vedeti...poate ca nu erati singur......

# florin ceortistul date 3 September 2012 21:38 0

PENTRU JUSTITIA, Pe c lume traiesti tu mai justitiabile? Sti cat castiga un magistrat detasat la conducerea unei puscarii?iti spun eu care lucrez acolo si am avut onor magistrati la conducere, circa 150 milioane vechi, hait te sperie suma?E reala si din cauza asta se bat acesti magistrati de doi lai pe functie dar si pentru dosarele fostei SIPA foarte generoase in date compromitatoare, inca mai sun date necitite va spun eu cunosc foarte bine locuri unde nca nu s-a intrat sunt tot sigilate. iti dai seama justitiabi;le ce e acolo? Lasa-ma cu ceportii tai handicapati, tine-i la ine in ograda

# Dagoul date 17 July 2014 03:12 0

Nu ma mira din partea lui Ceort...mi-a fost profesor la Facultatea de drept din cadrul U.R.S.A Gheorge Cristea...fara ciubuc nu te trecea, puteai sa fi doctor, vroia spagota, si gata terminai sesiunea fara vreo restanta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva