18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE SE TEME DE IORGA-MORARU? – Sectia pentru procurori a CSM vrea sa o blocheze pe Mihaiela Iorga-Moraru. Procurorii din CSM au dat aviz negativ propunerii de numire a lui Iorga-Moraru la sefia Sectiei I DNA, desi aceasta a avut o prestatie impecabila. Cu intrebari ce nu au avut nicio legatura cu realitatea, procurorii din CSM s-au dat peste cap sa o puna in dificultate pe Iorga-Moraru. Ministra Justitiei Alina Gorghiu ar face cea mai mare greseala daca ar tine cont de avizul CSM (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 December 2023 15:54
Vizualizari: 3905

Ceea ce se zvonea de cateva zile s-a intamplat: procurorii din CSM vor sa blocheze numirea procuroarei PICCJ Mihaiela Iorga-Moraru (foto) la conducerea Sectiei I din DNA, de combatere a infractiunilor de coruptie.


 

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marti, 5 decembrie 2023, propunerii ministrei Justitiei Alina Gorghiu de numire a Mihaielei Iorga-Moraru la sefia Sectiei I DNA. Decizia a fost luata cu cinci voturi pentru aviz negativ si un vot in favoarea numirii.

Verdictul (unul pe placul taberei pro-Kovesi) era usor de intuit avand in vedere modul in care s-a derulat intreaga audiere. Concret, prin intrebarile puse, procurorii din CSM au lasat impresia ca au un singur scop, si anume sabotarea cu orice pret a Mihaielei Iorga-Moraru. Au mers pana acolo incat i-au adresat acesteia intrebari care nu aveau nicio legatura cu realitatea si care au fost demontate extrem de rapid de Iorga-Moraru, aspect care, evident, i-a pus intr-o postura total neplacuta pe membrii Sectiei pentru procurori.

 

Oricum, prestatia Mihaielei Iorga-Moraru a fost una excelenta, cu mult peste cea a membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, din punctul nostru de vedere. Tocmai de aceea, ne intrebam daca decizia luata de procurorii din CSM nu cumva tine de cu totul si cu totul de alte resorturi.

Ca sa nu mai spunem, ca Mihaiela Iorga-Moraru este unul dintre cei mai profesionisti procurori care au activat in DNA si care in prezent lucreaza in PICCJ, cu rezultate notabile, spre deosebire de unii dintre cei care astazi se dau peste cap pentru a o bloca.

La finalul articolului poate fi vazuta inregistrarea sedintei Sectiei pentru procurori a CSM si modul in care s-a derulat audierea Mihaielei Iorga-Moraru.


Gorghiu poate ignora avizul CSM


Avizul dat de Sectia pentru procurori a CSM este unul consultativ, ceea ce inseamna ca ministra Justitiei Alina Gorghiu il poate ignora, si, credem noi, chiar asa ar trebui sa faca. Potrivit legii, ministra Justitiei va realiza un nou interviu cu Mihaiela Iorga-Moraru, in urma caruia fie va renunta la propunere, fie si-o va mentine si o va trimite presedintelui Klaus Iohannis, fara sa mai treaca prin Sectia pentru procurori a CSM.

Amintim ca aceeasi Sectie pentru procurori a CSM a incercat sa blocheze un alt prcuror profesionist. Ne referim la Alina Albu, careia procurorii din CSM i-au dat aviz negativ numirii la sefia DIICOT, insa fostul ministru al Justitei Catalin Predoiu a avut intelepciunea de a nu tine cont de opinia Sectiei pentru procurori a CSM.


Avize pozitive pentru alti doi candidati


In schimb, tot marti, 5 decembrie 2023, Sectia pentru procurori a CSM a avizat pozitiv, cu unanimitate, propunerile de numire a procurorului Ionut Ardelean la sefia Sectiei a II-a din DNA, de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, si de numire a procurorului Adrian Petre Todoran la sefia Sectiei de combatere a criminalitatii organizate din cadrul DIICOT.

 


Comentarii

# Lila date 5 December 2023 17:10 +19

In mod sigur nu CSM.ul dacă a avizat negativ!.. În parchete sunt suficienți procurori care să ocupe funcții de conducere!Și la comuniști se mai roteau cadrele!

# DODI date 5 December 2023 18:08 +5

Știm din ”istorie” că securistul petrov nu a ținut de avizul negativ atunci când a numit slujirea într-o funcție la care nu-i dădea dreptul nici prestația profesională și nici cea morală. De ce s-ar ține cont de votul negativ dat la ordin de acoperiții Noii securități strecurați pe ușa din nos în Coteț?

# Alex date 5 December 2023 19:51 +3

Se tem onea cu portocala , si protectorii lor care ii spala de faptele penale savarsite

# L.J. date 5 December 2023 21:31 0

cine? F.W.

# Av Obirsanu Carmen date 5 December 2023 22:41 +1

Consider ca refuzul CSM este intemeiat. Dna Iorga Morar desi pozeaza in justitiara totusi sa explice de ce a blocat dosarul in care au fost reclamati procurorii care au masluit probele din cazul Caracal. Plingerea familiei Iordache-Melencu este din 30 dec 2019 iar din aprilie 2022 dosarul sta in dulapul dnei Iorga Morar. Se asteapta prescriptia. Unde este Luiza Melencu dna Iorga Morar ? de ce blochezi dosarul si nu efectuezi cercetari?

# Lila date 6 December 2023 00:15 +1

Av Obirsanu Carmen...la ultima intrebare răspunsul e logic..pt ca vrea la DNA...

# santinela date 6 December 2023 07:57 -34

Pai cine credea ca aceasta mizerabila sectie CSM,adica Nufarul,se va comporta altfel ? Dupa componenta ei,adica numai nulitati, sigur ca nu pot admite sa propuna sef pe cineva cu mult peste ei ,profesional vorbind ! Acum sa te vedem doamna ministru ce prevaleaza pentru dvs,profesionalismul procuroarei sau h-stageala nulitatilor csm-iste ? Treceti peste Nufarul si propuneti,asa cum si vroiati, Presedintelui un procuror competent si meserias.

# Ionescu Gh date 6 December 2023 11:23 0

De acord cu opinia colegei Obirsanu (pe care as întreba o cum a aflat ca dosarul clienților menționați e la "distinsa"...) .Doamna în cauză e un veritabil monument de incompetenta și impostura profesională - și am explicat cu alt prilej, tot pe acest site, ca nu deosebește art. 16 alin 1 lit a Cpp, de art 16 alin 1 lit b tz I Cpp!!! De altfel, desemnările/numirile în funcții de conducere sunt, în opinia mea, tot pe baza PCR!!!

# Ionescu Gh date 6 December 2023 12:31 0

De unde atâta competență, Santinela? Sistemul e construit de asemenea natură încât să devii și tu (văzându i pe colegii mai vechi în meserie ) indolent, abuziv, ținând dosarele cu anii, pina la rezolvare-tocmai bun pentru a fi șantajat! "Vrei sa te dam pe mina IJ ului sau faci cum spunem noi în dosarul X?" Faci, ca deja te ai dedulcit la bani mulți și munca puțină....

# TULUS Marin- Olt date 8 December 2023 09:48 -1

Nu se poate sa mentii astfel de persoane in justitie.Recent mi a emis ordonanta in care apără procurorii si judecatorii care m-au trimis in judecata si condamnat la fond după cca7 ani de la data plangerii.Sistemul de justitie din Romania nu raspunde cerintelor societatii democratice si incalcă principiile si valorile democratiei si statului de drept.Pana cand magistratii sunt scoliti de INM(SRL al statului!) si nu de sistemulde invatamant care trebuyie sa le corde si profesia? Pana cand magistratii pot fi si profesori in acelasi timp? Cat timp fizic au ei? pana cand profesiile de avpocati si notari sunt date de SRL uri(private) si nu de sistemulde invatamant? pai, societatea comunistă( nu i aduc laude!!!)din acest punct de vedere era mai evoluata si respecta cel putin principiul echitatii.Sa ma trimita in judecata (si pe aproape toti avocatii din UNBR condus de P.Mota) pentru exercitarea profesiei de avocat eu un absolvent de studii juridice, este o crimă

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva