13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIOLOS NE VREA FARA AUR – Iata dovada ca cei care au incercat sa blocheze extractia a 300 tone de aur de la Rosia Montana sunt Dacian Ciolos si Corina Suteu. In dosarul trimis la UNESCO, apare semnatura lui Dacian Ciolos! Fostul premier nu invoca un act guvernamental al Statului roman, ci a semnat un "cuvant inainte" ca pe un roman de calatorii. Cerem parchetului sa verifice de urgenta daca actiunea lui Ciolos reprezinta Statul sau e un act pe persoana fizica

Scris de: Elena DUMITRACHE - Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 July 2021 18:28
Vizualizari: 11767

Bomba! Lumea Justitiei a intrat in posesia dosarului Rosia Montana de la UNESCO si, ce sa vedeti, prima pagina este semnata chiar de fostul premier al Romaniei, Dacian Julien Ciolos! Haluciant este ca Ciolos, desi sub titulatura de premier al Romaniei la acea data, nu semneaza ca reprezentant al Statului roman, in baza unui act oficial adoptat conform legii, ci semneaza un simplu "cuvant inainte", ca si cand si-a spus parerea despre un roman de calatorii. Socul este cu atat mai mare cu cat, asa cum Lumea Justitiei a publicat in editiile anterioare, la nivelul Ministerului Culturii s-a atras atentia, dupa plecarea lui Ciolos de la guvernare, ca dosarul Rosia Montana care a fost depus la UNESCO in scopul blocarii extractiei a 300 de tone de aur (ce valoareaza circa 30 miliarde euro) nu a avut la baza niciun act guvernamental din partea Statului Roman (memorandum, hotarare de guvern, etc.).Se poate astfel aprecia, date fiind precizarile pe care insusi Ministerul Culturii le-a facut cu privire la aceasta speta, dar si continutul dosarului Rosia Montana de la UNESCO, ca demersul de inregistrare a dosarului pentru inscrierea Rosiei Montana in lista patrimoniului mondial este mai degraba unul facut pe persoana fizica, si nu in numele Statului roman.


Neexistand dovezi ca pentru inscrierea dosarului Rosia Montana s-a emis un act guvernamental sau hotarare de guvern ne putem pune legitim intrebarea: cu ce mandat se va prezenta saptamana viitoare la UNESCO ambasadorul Romaniei la UNESCO, Simona Mirela Miculescu, in conditiile in care intregul dosar apare ca fiind introdus pe persoana fizica de Dacian Ciolos, care semneaza un "cuvant inainte", si de fosta ministresa a Culturii Corina Suteu, care la randul sau semneaza, atentie, "in numele Statului parte"?


Dosarul de la UNESCO, asumat pe persoana fizica


Avem astfel urmatoarea situatie:

-In data de 4, respectiv 5 ianuarie 2017 ministresa Culturii, Corina Suteu, aflata la final de mandat, a depus la UNESCO dosarul privind Rosia Montana. Acest dosar, astfel cum reiese din facsimilul de mai jos, are un "cuvant inainte" semnat de Dacian Ciolos, dar si semnatura Corinei Suteu "in numele Statului parte".

Iata ce contine dosarul Rosia Montana:


-La acea data, astfel cum reiese dintr-un punct de vedere exprimat de consilierul de la Directia Relatii Internationale si Afaceri Europene din cadrul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, Catalina Pirvu, dosarul nu fusese aprobat la nivel de prim-ministru, desi Dacian Ciolos a iscalit pe dosar aceasta titulatura.

Atentie, dosarul Rosia Montana a fost depus la UNESCO desi, conform aceluiasi document pe care il prezentam mai jos, nu exista niciun Memorandum aprobat in acest sens de Guvernul Romaniei.

De asemenea, preciza consiliera Catalin Pirvu, "nici ministerele in competenta carora se afla cele mai importante aspecte incluse in dosar (aspecte strategice, juridice, financiare, economice, etc.) nu au avizat depunerea acestuia la UNESCO". Ba mai mult, in clarificarile privind parcursul dosarului Rosia Montana la UNESCO oferite de consiliera MC, apare informatia potrivit careia Ministerul Afacerilor Externe a refuzat sa avizeze depunerea dosarului Rosia Montana la UNESCO.

Pe langa avizul pe care MAE a refuzat sa il dea, pentru depunerea dosarului UNESCO mai erau necesare avizele Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Energiei, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurlae, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Mediului Apelor si Padurilor, dar si avizarea dosarului UNESCO de catre primul ministru al Romaniei.


In ciuda lipsei acestor avize, ori a unui Memorandum adoptat de Guvernul de la acea data, intr-o adresa transmisa directorului Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO si inregistrata la Cabinetul ministrului Culturii cu nr. 15 din 3 ianuarie 2017, se precizeaza "in mod fals ca trimiterea dosarului la UNESCO ar fi fost asumata de Guvernul Romaniei".

Prin ce act si in ce fel a fost asumata trimiterea dosarului Rosia Montana la UNESCO de catre Guvern, altfel decat prin "cuvantul inainte" al fostului premier Ciolos, ori prin semnatura Corinei Suteu "in numele Statului parte" nu stim...


Cert este ca premierul nu este intregul Guvern al Romaniei, ci doar reprezentantul acestuia, or, atat timp cat nu exista un document oficial adoptat de intregul Guvern, astfel cum prevede legislatia, ne intrebam din nou legitim daca Dacian Ciolos si Corina Suteu, inainte de incheierea mandatului la conducerea Ministerului Culturii, nu s-au dus cumva la UNESCO pe persoana fizica, iar sub semnaturile lor si-au pus si functiile detinute efemer.


Parchetul General are obligatia sa afle cum ramane Romania vaduvita de aurul din subteran


Data fiind aceasta situatie, cerem public Parchetului General sa se sesizeze de urgenta pentru a verifica daca Dacian Ciolos si Corina Suteu au in spate un act guvernamental care sa fi abilitat sa actioneze in numele Statului roman atunci cand au inregistrat dosarul Rosia Montana la UNESCO sau au derulat intreaga operatiune de blocare a aurului Romaniei pe persoana fizica!


Caci, repetam, potrivit documentului de la Ministerul Culturii, dosarul Rosia Montana a fost depus la UNESCO fara sa existe un act guvernamental, iar in cuprinsul dosarului nu se face vreo trimitere la documentele oficiale adoptate pentru avizarea trecerii zacamantului aurifer de la Rosia Montana in patrimoniul mondial.


Practic, in prezent, prin dosarul de la UNESCO, pe care actualul Guvern al Romaniei il sustine mai mult prin inactiune, si in lipsa avizelor necesare, astfel cum releva documentele oficiale, risca sa fie blocate definitiv resursele aurifere din subteranul Rosiei Montane. Si totul dupa pofta unor politicieni care si-au stabilit ca tinta, sub pretexte precum "Stop cianurii" sau "Salvati Rosia Montana", interzicerea exploatarii zacamantului aurifer de catre RMGC. Zacamant si exploatare la care culmea, Statul este parte! Pentru cei care nu cunosc, mililarde de euro nu mai ajung in vistieria Statului roman daca iese planul pus in aplicare de Guvernul Ciolos, prin semnatura fostului premier Dacian Ciolos si a ministresei Culturii de la acel moment, Corina Suteu.


Iata documentul care releva modul in care dosarul Rosia Montana a plecat la UNESCO:


Comentarii

# Ion date 16 July 2021 20:48 +65

Stau si ma uit , ma ingrozesc si nu-mi vine sa cred cat de idioti au ajuns romanii; Frate astia ne fura de ne lasa in fundul gol, copiii nu vor mai avea niciun viitor in tara asta, nici mediu nu va mai fi benefic oamenilor:(((( securistii nu au copii, magistratii nu au copii, atatia si atatia romani cu putere inca in tara nu au copii? Le convine starea in care se zbate tara asta? Chiar nimeni nu mai e pt tara asta? Chiar pe nimeni din institutiile de forta nu mai intereseaza nimic? bahhh....la batranete o sa va bata copii obrazul ca nu ati facut nimic pt tara asta desi puteati face....mare rusine...

# Obs date 17 July 2021 12:29 +38

O adevarata inflatie de cozi de topor si tradatori. Cum Dumnezeu sa iesim la liman cu asemenea ticalosi !

# Neanae date 17 July 2021 17:34 +114

Aaaa, nu e Dragnea de vină? Hai ca e liber, mai puneți-i în cârcă. Sa nu pățească, Doamne iarta-ne, o observatie vreun membru de membru de USR în PLUS ȘI TOȚI ÎN #URUL COALIȚIEI DE AFURISIȚI CA NIȘTE DAȚI DRACULUI DUPĂ PUTERE ȘI PUTORI. Toți nevinovați declarați de către jigodiile hashtagiste din justiție. Nea Stelian breee, mai dormi noaptea de când ieșiră Dragnea? Hohanus și șleahta, ați făcut rezerve de Lexotan? Ghinion … Ciolos la puscarie chit ca treaba asta e un fleac in comparație cu ce NU FĂCURĂ DRAGNEA dă luară 3 ani. Cât dă codul pt Cioloș? 30/40 de ani? Il scapă serviciile franceze că cântă mantre Valerica!

# jos dna date 19 July 2021 07:39 +20

:-x :lol: :zzz Bietul, dak el a supt de la tat'su, a iesit UN BUBOS, UN LEPROS, UN PICMEU, UN PRICAJIT!!! Si acum vrea sa APUCE SA NASK SI EL!!! :zzz

# Parandarat date 19 July 2021 15:39 +26

Nu vad un motiv valabil de exploatare acum , in zona cu pricina : daca nu avem tehnologiei , sau nu e destul de ne-toxica , atunci lasati-l dracu` de aur pentru cand ROmania va avea tehnologia corespunzatoare . De ce atata graba ? :-* Va ramane copiilor si nepotilor notri , daca nu-i vor decapita migrantii mulzulmani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva