24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIOLOS SI-A PUS AVOCATII IN CAP – UNBR reactioneaza dupa atacul liderului USR Dacian Ciolos impotriva avocatei si deputatei Laura Vicol: “Blamarea activitatii profesionale a unui avocat ales intr-o pozitie publica in cadrul Parlamentului este extrem de periculoasa pentru societate si nociva in ceea ce priveste perceptia publica a profesiei de avocat... Avocatul nu poate fi niciodata identificat cu clientul sau cu cauza clientului sau”

Scris de: G.T. | pdf | print

6 December 2021 13:29
Vizualizari: 5020

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de Traian Briciu (foto), condamna atacul cu iz securistic impotriva avocatei si deputatei PSD Laura Vicol din partea liderului USR Dacian Ciolos, care, de noaptea mintii, i-a reprosat ca a aparat interlopi si ca din acest motiv nu ar trebui sa ocupe functia de presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Un atac sustinut de propaganda si presa #rezist, care la randul lor au lansat atacuri impotriva lui Vicol.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii duminica, 5 decembrie 2021, UNBR ii transmite lui Dacian Ciolos, chiar daca nu mentioneaza numele acestuia, ca orice om are dreptul la avocat, iar un avocat nu poate fi niciodata identificat cu clientul sau ori cu cauza clientului sau. Si asa trebuie sa stea lucrurile, arata UNBR, oricat de tentant si aparent folositor ar fi un atac la adresa avocatului din partea adversarilor profesionali sau politici, cu atat mai mult in situatia in care avocatul in cauza ocupa o functie politica importanta.

 

Redam reactia UNBR dupa atacul presedintelui USR Dacian Ciolos impotriva avocatei si deputatei PSD Laura Vicol:


UNBR condamna orice declaratie prin care avocatul numit intr-o functie publica este identificat cu clientii sau cu cauza acestora

La Congresul O.N.U. de la Havana din 1990 s-a stabilit, ca principiu de baza, ca avocatii, in exercitarea profesiei, nu trebuie asimilati clientilor sau cauzelor clientilor lor. Comisia Permanenta a U.N.B.R. considera ca blamarea activitatii profesionale a unui avocat ales intr-o pozitie publica in cadrul Parlamentului Romaniei este extrem de periculoasa pentru societate si nociva in ceea ce priveste perceptia publica a profesiei de avocat.

Ca in orice stat democratic, ocuparea functiilor publice in interiorul structurilor politice ale statului se realizeaza in baza unor negocieri politice si a criteriilor interne ale grupurilor politice. U.N.B.R. saluta implicarea avocatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu convingerea ca experienta lor profesionala poate fi utila demersului legislativ.

U.N.B.R. constata ca, uneori, lupta politica se duce si pe alte fronturi – din pacate – din afara doctrinei sau intereselor politice. Astfel, se ajunge la situatia in care un avocat sa fie blamat in plan profesional ca efect colateral al unei contestari politice.

Comisia Permanenta a U.N.B.R. a monitorizat si a analizat constant abuzurile asupra profesiei de avocat si condamna orice mesaj care poate crea perceptia, fundamental gresita, a identificarii avocatului cu clientul sau. Dreptul la avocat beneficiaza de protectie constitutionala; prin urmare, oricare cetatean are dreptul la aparare pe intregul parcurs al unui proces. Avocatul nu poate fi niciodata identificat cu clientul sau cu cauza clientului sau, orica de tentant si aparent folositor ar fi un astfel de atac la adresa avocatului din partea adversarilor profesionali sau politici – cu ata mai mult in situatia in care avocatul in cauza ocupa o functie politica importanta.

U.N.B.R. se asigura in permanenta ca nu se fac derogari de la principiile neidentificarii avocatilor cu clientii sai sau cu cauzele acestora si reafirma, ori de cae ori este nevoie, ca acestea reprezinta principii fundamentale, prevazute in cel mai cuprinzator cadru normativ international care protejeaza dreptul de acces la asistenta judiciara si functionarea independenta a profesiei de avocat: Principiile de baza privind rolul avocatilor, adoptate la cel de-al 8-lea Congres al Natiunilor Unite pentru Prevenirea Crimelor si Tratamentul Detinutilor,1990, Havana.

Alaturi de organizatiile nationale si internationale ale avocatilor, U.N.B.R. semnaleaza importanta deplinei integrari de catre stat, ata in legislatie, ca si in procesul decizional politic, a promovarii si protectiei drepturilor, indatoririlor si prerogativelor avocatilor, precum si a recunoasterii, sustinerii si protectiei rolului vital pe care il au avocatii si profesia de avocat in sustinerea statului de drept, in promovarea si protejarea drepturilor omului, in conformitate cu Principiile de baza privind rolul avocatilor”.

Comentarii

# DODI date 6 December 2021 16:10 +173

Prostul de ciolOS nu dorește decât să fie băgat în seamă. Pentru că, luând exemplul lui ciolaniSS, și ajungând în funcția de președinte (la un așa zis partid al serviciilor) el chiar crede că are valoare și că acesta este meritul său personal. În consecință ajungând așa de... MARE prostul nici nu a realizat cât este de MIC.

# mitica date 6 December 2021 18:22 +83

Asa mai este luat in seama bubosul de ciolos.

# Băran Gheorghe date 7 December 2021 15:53 0

Si diavolul are dreptul la avocat...Daca un avocat penalist reuseste sa scape " bazma curata" un infractpr, ori legea nu-i buna si nu se muleaza pe caz, procurorul a facut un rechizitoriu nesustinut, ori judecatorul e complice. Nu vorbim de cazurile cand cel aparat chiar nu e un infractor. Da, Ciolos , un agronom care nu stie sa lucreze pamantul. Asta chiar a dormit pe aratura si s-a acoperit cu Scanteia, cultura a crescut in si din el mai ceva ca politica .

# judecare adevăruri date 8 December 2021 10:08 0

Principiul conform căruia unii avocați în exercitarea profesiei nu trebuie asimilați clienților sau cauzelor e unul corect, deși nu e greșit nici Corolarul ce condamnă la închisoare cu executare pe aceeia ce depun cu rea credință probe false mincinoase cu scopul de a obține avantaje pentru clienți, ori obstrucționează cu intenție justiția, inclusiv prin tertipuri nelegale de tergiversare numite des infracțiuni, deoarece exercitarea profesiei nu e ... executarea profesiei ?

# Botomei Vasile, doctor in drept, tel:0744191717 date 16 December 2021 21:30 0

,,Curat muredar,coane Fanica"vorba luiI.L. Caragiale.Ziceti dstra:Dreptul la avocat beneficiaza de protectie constitutionala; prin urmare,oricare cetatean are dreptul la aparare pe intregul parcurs al unui proces.Asta deoarece art.14 lit. d) din legea 51/1995(r) prevede ca este nedemn de a fi avocat prin fapta de fi exercitat sau sprijinit sub orice forma exercitarea fara drept de catre o persoana a profesiei de avocat.Asadar,pentru a nu fi incalcat dreptul la avocat pentru ca orice om beneficiaza de protectie constitutionala trebuie abrogat art. 14 lit.d) din lege,asemenea ca si art.69 alin(6) din lege se condamna cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta de folosire a denumirii de barou, Uniunea Avocatilor din Romania,Uniunea Nationala a Barourilor din Romnania,in conditiile in care ce sa vezi: nici barourile,nici Uniunea Avocatilor din Romanaia,nici UNBR nu au fost reinfiintate prin lege si nici de avocati.Vezi Comunicat din 28-02-1990,emis de Biroul Executiv al CPUN.

# Botomei Vasile doctor in drept date 16 December 2021 21:36 0

Dr.Botomei Vasile:,,Curat murdar,coane Fanica".Ziceti dstra:Dreptul la avocat beneficiaza de protectie constitutionala; prin urmare,oricare cetatean are dreptul la aparare pe intregul parcurs al unui proces.Dar art.14 lit. d) din legea 51/1995(r) prevede ca este nedemn de a fi avocat cel care prin fapta de fi exercitat sau sprijinit sub orice forma exercitarea fara drept de catre o persoana a profesiei de avocat.Asadar,pentru a nu fi incalcat dreptul la avocat pentru ca orice om beneficiaza de protectie constitutionala trebuie abrogat art. 14 lit.d) din lege,asemenea ca si art.59 alin(6) din lege care condamna cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta de folosire a denumirii de barou, Uniunea Avocatilor din Romania,Uniunea Nationala a Barourilor din Romnania,in conditiile in care ce sa vezi: nici barourile,nici Uniunea Avocatilor din Romanaia,nici UNBR nu au fost reinfiintate prin lege si nici de avocati.Vezi Comunicat din 28-02-1990,emis de Biroul Executiv al CPUN.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva