29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIORDEALA LA PARCHET – SIIJ l-a trimis in judecata pe procurorul Adrian Flavius Cristea de la Parchetul Judecatoriei Craiova pentru abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri: “Si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile, cauzand o paguba persoanelor din patrimoniul carora au fost ridicate sume de bani si bijuterii, pentru a obtine pentru sine un folos necuvenit, constand in sumele si obiectele de podoaba”

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 January 2021 10:31
Vizualizari: 7595

Aflata sub asaltul coalitiei USR-PNL, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a finalizat joi, 14 ianuarie 2021, un nou dosar. De data aceasta nu vorbim despre o vedeta a DNA, de genul celor de la Ploiesti, ci despre un procuror de parchet de judecatorie. Cazul este insa unul de noaptea mintii.


 

Procurorul Adrian Flavius Cristea (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri. Concret, procurorul este acuzat ca, pe cand activa la DIICOT, ar fi facut pierdute sume de bani si bijuterii ridicate in cadrul anchetelor derulate in mai multe dosare penale. De asemenea, acelasi procuror ar fi sustras si distrus o fila a unui proces verbal de perchezitie domiciliara, in care se precizeaza ca in camera persoanei cercetate a fost gasita suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat in vederea cercetarilor.


Prezentam comunicatul PICCJ:


“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 14 ianuarie 2021 procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CRISTEA ADRIAN FLAVIUS, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

-abuz in serviciu, prev. de art. 297 Cod penal in cond. art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;

-sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, prev. de art. 259 alin. 1 si 2 Cod penal.

In fapt, in urma probatoriului administrat s-a constatat ca inculpatul, in calitate de procuror de caz la DIICOT - ST Craiova, cu ocazia instrumentarii unui numar de 7 dosare si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu prevazute de Codul de procedura penala, prin aceasta cauzand o paguba persoanelor din patrimoniul carora au fost ridicate sume de bani si bijuterii, precum si o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane si ale DIICOT, pentru a obtine pentru sine un folos necuvenit, constand in sumele si obiectele de podoaba care nu s-au mai regasit ca mijloace materiale de proba, bunuri ori sume asupra carora s-ar fi aplicat masuri asiguratorii in contextul urmaririi penale efectuate si in insusirea unui inel depus ca mijloc de proba de catre un martor.

Totodata, inculpatul ar fi sustras si distrus o fila a unui proces verbal de perchezitie domiciliara, in care se precizeaza ca in camera persoanei cercetate a fost gasita suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat in vederea cercetarilor.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Psychiatrist date 15 January 2021 12:20 +3

Ministerul Public = Ospiciul Public :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Damaged by the Prosecutor date 15 January 2021 12:33 +2

„cauzând o paguba persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate” :-? Opss! :-? Booon! Mie, în 2014 mi s-a ridicat prin proces-verbal de percheziție unitatea PC. În PV se menționează exact starea și identitatea obiectelor. La percheziția informatică, unitatea arăta de parcă cineva jucase fotbal cu ea: carcasa apăsată, îndoită și cu lovituri iar unitatea nefuncțională, prin comprimarea și îndoirea motherboardului. Loviturile de pe carcasă și deformarea sunt menționate în PV de percheziție informatică. Am luat înapoi unitatea distrusă și l-am întrebat pe procuror CINE ÎMI PLĂTEȘTE PAGUBA? Mi-a răspuns cu tupeu să mă adresez cu plângere către poliție. Așadar este sancționabilă paguba produsă unei persoane subiect al unei proceduri penale, recte în timpul perchezițiilor și ridicării de obiecte? Numele celui care mi-a distrus unitatea și n-a vrut să răspundă? bucsa andrei-sebastian – la acea dată la PJ Rădăuți.

# Edelweiss - Ivory Tower Damaged by the Prosecutor date 15 January 2021 12:35 +2

p.s. în toate procedurile judecății dosarului, CP, fond, Apel, în mod expres am învederat instanțele asupra pagubei produse. NIMENI, nici un jude nu s-a aplecat și NU A REȚINUT NICI UN CUVÂNT DESPRE ACEASTĂ NEREGULARITATE. I-a durut fix în kur, de parcă ar fi fost de o banală normalitate distrugerea unui obiect ridicat din casa omului prin PV de percheziție.

# Lechi date 15 January 2021 18:00 +1

Salut Edelweiss Felicitari, ca te-ai oprit la timp cu obiectiile, ca poate, iti indoiau si propria carcasa !!!! Sper ca ai invatat ceva din propria intamplare , desi , clasicii spun ca, mai bine este sa inveti din pataniilor altora ! ....La Timisoara, cu ani in urma, a disparut un plic cu multi euro (se scrie cu cinci cifre), din camera cu corpuri delicte! Nu s-au mai gasit niciodata ! Se zice ca, s-a actionat fara sa lezeze independenta justitiei . Amin !!!

# mitica date 15 January 2021 19:04 +2

Daca ii verifici pe procurori peste 50% din ei nu respecta legea,si culmea pe banii celor care ii platesc. Trebuie de urgenta dati afara,recuperati banii de la ei si trimisi la munca in agricultura sau lasati sa munceasca la cules de sparanghel.Ei nu au nimic comun cu justitia.

# Edelweiss - Ivory Tower Garrulous date 15 January 2021 19:12 +1

Păi tot cam dintr-un asemenea motiv au făcut clacă porcușorii cu milițienii și bijnițarii de duhan (în anul 2014 la restaurantul ”Orso Bruno” din Rădăuți) ca să-mi pritocească o poveste funcție de care să scornească un dosar penal. În dec. 2013, toți gazetarii din județ știau că din camera de corpuri delicte a miliției Rădăuți au dispărut țigări confiscate în valoare de 50.000 de euro, dar s-a dat consemn de „MUCLES!”. Io* n-am ce face și detonez știrea prin comentariu pe Monitorul de Suceava! :eek: ACOLO MI-AM SEMNAT SINGUR DOSARUL PENAL MANUFACTURĂ, JUDECATA MĂSLUITĂ ȘI ÎNCHISOAREA. Am deranjat cârdășia dintre traficanții de rang înalt, milițienii protectori și procurorii Mecene ale celei mai profitabile afaceri zonale. (povestea asta cu judecăcătoarea V.G. care „s-a speriat” de comentariile mele, a simulat starea de temere și a formulat plângere penală e DOAR NODUL ÎN PAPURĂ, CÂRLIGUL CE A PERMIS SĂ FIU EXTRAS DIN BALTA VIRTUALĂ ȘI DEPUS FRUMUȘEL LA BOTOȘANI!)

# Edelweiss - Ivory Tower Garrulous date 15 January 2021 19:14 0

vrei să vezi postarea aia, din 3 dec. 2013? E și acuma pe site! (comm userului Mjollnir)link: https://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-03/Transelectrica-a-lasat-700000-de-suceveni-fara-energie-electrica

# CIPRIAN date 16 April 2021 17:55 0

Un nimic ,sa ia 15 ani de la colegi...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva