20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CIRC LA DNA CA PE VREMEA LUI KOVESI – Tinut o noapte in arest si lasat apoi in libertate, Victor Piturca a fost chemat la DNA chiar in timp ce fiul sau era incatusat. Alexandru Piturca a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore pentru cumparare de influenta. Spre deosebire de tatal sau, Piturca Jr. va fi dus la Tribunalul Bucuresti pentru mandat de arestare preventiva. Cazul aminteste de cel al lui Dorin Cocos, care a acceptat sa faca denunturi dupa arestarea fiului sau

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 January 2023 17:04
Vizualizari: 5909

UPDATE - 1.02.2023, ora 04.45 - Judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare a lui Alexandru Piturca si a directorului ROMARM Gabriel Tutu.

Circ dezgustator la Directia Nationala Anticoruptie in cazul privind productia si distribuirea mastilor de protectie in care sunt vizati directorul ROMARM, Gabriel Tutu, antrenorul Victor Piturca si fiul acestuia Alexandru Piturca. In plina procedura de numire a procurorului sef al DNA, functie pentru care ar urma sa isi depuna candidatura chiar actualul sef al parchetului Crin Nicu Bologa, DNA a organizat un spectacol cu catuse ca pe vremea Laurei Kovesi, cand acuzatii erau defilati in catuse, iar cei care intrau in sediul Directiei abia puteau sa se strecoare printre ziaristii stransi la fata locului.


 

Dupa ce a fost retinut 24 de ore de procurorul Gheorghe Emil Mota (foto), plasat in arestul central pentru o noapte, si apoi lasat sa plece liber, Victor Piturca a fost rechemat la DNA. A ajuns la sediul parchetului in jurul orei 14, plecand dupa aproximativ o ora. Prezenta lui Victor Piturca la sediul DNA a coincis insa cu retinerea fiului sau, Alexandru Piturca. Mai exact, in timp ce Victor Piturca se afla la DNA, fiul acestuia tocmai ce era retinut de procurorul Gheorghe Mota pentru acuzatia de cumparare de influenta.


Presiune pe Victor Piturca?


Interesant este ca spre deosebire de tatal sau, Alexandru Piturca nu va fi lasat in libertate dupa expirarea retinerii de 24 de ore, ci va fi dus la Tribunalul Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile. Aspect care ne face sa ne intrebam daca nu cumva prin aceasta strategie procurorii DNA nu urmaresc de fapt sa puna presiune asupra lui Victor Piturca, astfel incat acesta sa dea declaratiile dorite de parchet pentru a-si salva copilul, stiut fiind ca pana acum atat acesta cat si fiul sau au refuzat s-au prevalat de dreptul la tacere. Pe reteta Dorin Cocos – Alin Cocos, caz in care primul a acceptat sa faca denunturi la DNA dupa ce i-a fost arestat fiul, asa cum a scris presa la vremea respectiva.

In ceea ce-l priveste pe directorul general ROMARM, Gabriel Tutus, si acesta va fi dus in instanta, la Tribunalul Bucuresti, pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. Anterior, Tutu fusese retinut 24 de ore, fiind lasat apoi sa plece acasa.


Prezentam comunicatul DNA privind retinerea lui Alexandru Piturca:


“In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 108/VIII/3 din 30 ianuarie 2023, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 31 ianuarie 2023, a unui inculpat, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de cumparare de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta urmatoarea stare de fapt:

Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, in perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, in mod direct, conditiile impuse de inculpatul Tutu Gabriel (descrise in comunicatul anterior) in schimbul carora acesta din urma ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor functionari din cadrul M.Ap.N. si ca ii va determina pe acestia sa incredinteze direct si fara proceduri publice contracte de furnizare produse de protectie impotriva coronavirusului asocierii din care facea parte si societatea administrata de inculpat.

De asemenea, inculpatul Tutu Gabriel ar mai fi promis ca ii va determina pe aceeasi functionari sa efectueze receptia produselor respective, chiar daca acestea erau neconforme si sa achite la timp facturile emise in acest sens.
Asa cum am precizat si anterior, in contextul mentionat mai sus, inculpatul tutu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentand pretul traficului de influenta.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Dosarul cauzei privind pe inculpatul fata de care a fost dispusa masura preventiva a retinerii si pe inculpatul Tutu Gabriel va fi inaintat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# DODI date 31 January 2023 18:09 -2

Se vede treaba că la DNA prostia, nesimțirea și neamul prost sunt același chiar dacă fraierii au crezut că prin schimbarea șefului năravurile au dispărut. Chiar dacă în locul slujirii este un altul, ni se demonstrează că mințile odihnite ale PORCurorilor DNA patinează în continuare prin lipsa circumvoluțiunilor, iar metodele, scopurile și râvna de a mulțumi șefii sunt neschimbate, indiferent dacă trebuie călcate în picioare principiile de drept, libertatea unora români și literele legilor în vigoare.

# santinela date 1 February 2023 07:23 -2

Se astepta cineva ca astia de la DNA sa-si schimbe naravurile ? Nu o vor face fiindca trebuie sa-si justifice existenta mizerabila,slugarnicia si acoperirea neprofesionalismului prin "spectacole si comunicate " de acest gen ! Cretinul de Predoiu prin legile "injustitiei" promovate, si votate de circarii penelisti si pedesisti, le-a dat un impuls si mai mare parchetarilor sa se comporte asa.Vor veni vremuri grele !

# Razvan date 1 February 2023 19:06 0

Guvernul a împrumutat în ianuarie 2 miliarde de euro și 4 miliarde de dolari, la dobânzi mai mari decât media europeană. Totalul împrumuturilor guvernamentale ar urma să ajungă în 2023 la 160 de miliarde de lei (peste 32 de miliarde de euro). Din această sumă, circa 92 miliarde de lei (aproape 18 miliarde de euro) ar urma să fie cheltuiți pentru refinanțarea datoriilor guvernametale scadente. Restul de 68 de miliarde de lei (peste 12 miliarde de euro) e necesar pentru acoperirea deficitului bugetar. Chiar dacă în ianuarie 2023 tendința e de scădere, nivelul dobânzii plătite de România în decembrie 2022 a fost de 7,7%. Numai Ungaria se împrumuta mai scump la același moment, cu 8,63%.; dobânzile plătite de statul român anul trecut au fost de aproape 30 de miliarde de lei, în creștere puternică, peste 60%, față de 2021. România nu a reușit să convingă prin performanța guvernamentală, tradusă în limitarea cheltuielilor din administrație și a pierderilor generate de companiile de stat

# Florin date 1 February 2023 19:27 +1

Ancheta a fost deschisă de procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București în anul 2020. Pe 5 iunie 2020, dosarul a fost declinat către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru urmăriri penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, pentru că în dosar era implicat și colonelul farmacist Constantin Cristian Popescu. Dosarul a fost înregistrat la DNA sub numărul 47/P/2020. Doi ani mai târziu, în aprilie 2022, dosarul a fost disjuns și s-a format un nou dosar, cu numărul 25/P/2022. Apoi, prin Ordonanța 25/P/2022, s-a dispus disjungerea și declinarea competenței în favoarea secției de combatere a corupției cu privire la Gabriel Țuțu. De data aceasta, dosarul a fost înregistrat cu numărul 98/P/2022.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva