psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

CLAUDIA S-A FACUT CU 17 ACHITARI DEFINITIVE – Dezastru de proportii pentru procuroarea Claudia Rosu. Vicepresedintele CJ Prahova Dumitru Tudone si alti 15 inculpati trimisi in judecata de Rosu pe vremea in care presta la DNA au fost achitati de Curtea de Apel Bucuresti. Cel de-al 17-lea inculpat a fost achitat post-mortem. Facatura Claudiei Rosu, confirmata de Gheoghe Popovici, avusese aceeasi soarta si la Tribunalul Calarasi (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 August 2021 16:46
Vizualizari: 7750

Vestita procuroare Claudia Rosu (foto) a plecat de cativa ani din DNA, dar efectele activitatii acesteia se resimt si in prezent. Rosu a produs un dezastru de proportii pentru DNA din cauza modului in care a instrumentat un dosar soldat cu achitarea definitiva a tuturor inculpatilor. Si nu vorbim despre cativa inculpati, ci de 17 persoane.


 

Curtea de Apel Bucuresti a dispus in 29 iulie 2021 achitarea definitiva a celor 17 inculpati trimisi in judecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in legatura cu modul in care au fost facute o serie de improprietariri in judetul Calarasi. Printre inculpatii achitati se numara actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Dumitru Tudone (la vremea comiterii pretinselor fapte secretar general, Consiliul Judetean Calarasi) si fostul prefect al judetului Calarasi, Jenel Serban.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut practic sentinta pronuntata in 26 februarie 2020 de Tribunalul Calarasi. Prin aceasta 16 inculpati fusesera achitati in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”, iar fata de cel de-al 17-lea inculpat se dispusese incetarea procesului penal ca urmare a decesului. Singura diferenta este ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au modificat temeiurile achitarii, in sensul ca 11 dintre ei au fost achitati in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza a II-a din Codul de procedura penala - “fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”, iar ceilalti 6 inculpati au fost achitati in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”. De asemenea, spre deosebire de Tribunalul Calarasi, Curtea de Apel Bucuresti a dispus achitare si fata de inculpatul decedat in timpul procesului.


Gheorghe Popovici a confirmat facatura Claudiei Rosu


Cei 17 inculpati au fost trimisi in judecata in 16 septembrie 2016 printr-un rechizitoriu (vezi facsimil) intocmit de procuroarea Claudia Rosu si confirmat seful de la acea data al Sectiei I din DNA, de combatere a coruptiei, procurorul Gheorghe Popovici.

Trebuie precizat ca dosarul a fost trimis in instanta de DNA la doua luni dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata decizia Curtii Constitutionale nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu, prin care s-a constatat ca aceasta fapta se refera doar la incalcarea legii. Practic, Rosu a considerat ca faptele retinute in rechizitoriu intrunesc elementele constitutive ale acestei infractiuni si ca nu intra sub incidenta deciziei pronuntate de Curtea Constitutionala. Ceea ce inseamna ca achitarile pe linie pronuntate nu au nicio legatura cu Decizia CCR privind abuzul in serviciu.


Prezentam minuta Curtii de Apel Bucuresti din 29 iulie 2021 (dosar 1309/116/2016):


“Solutia pe scurt: DP.936/A/In temeiul dispozitiilor art. 421 alin.1 pct.2 lit.a C.pr.pen., admite apelurile declarate de apelantii inculpatii Dobre Aurelian, Dorobantu Dorel, Eneschi Toma, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Stan Aurel, Serban Jenel si Tudone Dumitru impotriva sentintei penale nr. 26 din 26.02.2020 pronuntata de Tribunalul Calarasi, in dosarul nr. 1309/116/2016. In temeiul art. 419 C.pr.pen. extinde efectele apelului cu privire la intimatii inculpati Chirica Constantin, Coman Cornel, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Jarul Eugeniu, Manea Victor, Marcu Niculae, Tudor Lucian. Extinde efectele apelului si cu privire la inculpatul Cora Gheorghe, fata de care s-a dispus prin sentinta penala apelata, in temeiul art. 396 alin.6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin.1 lit.f C.pr.pen., incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si rejudecand, in fond: in temeiul art. 396 alin.5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin.1 lit.b teza a II-a C.pr.pen. achita pe inculpatii Serban Jenel, Coman Cornel, Jarul Eugeniu, Ifrim Elena, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Eneschi Toma, Nabirgeac Ion, Cora Gheorghe, Dorobantu Dorel si Stan Aurel pentru infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 al. 1 C.pen. si la art. 309 C.pen., cu aplicarea art.5 C.pen. In temeiul art. 396 alin.5 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin.1 lit.a C.pr.pen. achita pe inculpatii Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae si Chirica Constantin pentru infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 al. 1 C.pen. si la art. 309 C.pen., cu aplicarea art.5 C.pen.

Respinge ca neintemeiate actiunile civile exercitate de partile civile Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Agricola Fundulea. Inlatura dispozitia instantei de fond privind mentinerea masurilor asiguratorii luate cu privire la bunurile inculpatilor, astfel:

I. Indisponibilizarea, prin 1. instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani (lei si valuta), existente in conturile inc. Serban Jenel, Jarul Eugeniu, Coman Cornel, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae, Chirica Constantin, Dorobantu Dorel, Stan Aurel si Cora Gheorghe, pana la concurenta sumei de 1.486.905 euro (echivalentul a 6.681.407,61 lei la cursul B.N.R. din data de 15.01.2015); 2. Instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea inc. Jarul Eugeniu, Chirica Constantin, Giurea Constantin, Manea Victor, Stan Aurel, Culea Dumitru, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru si Dorobantu Dorel, pana la concurenta sumei de 1.486.905 euro (echivalentul a 6.681.407 lei al cursul B.N.R. din data de 15.01.2015 de 1 euro/4,4935 lei), masuri instituite prin Ordonanta nr. 216/P/2014 a Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei din 29.01.2015 si aplicate prin procesele-verbale din data de 02.02.2015 si 03.02.2015 (doar pentru inc. Nabirgeac Ion).

II. Indisponibilizarea, prin 1. instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani (lei si valuta), existente in conturile inc. Serban Jenel, Jarul Eugeniu, Coman Cornel, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae, Chirica Constantin, Dorobantu Dorel, Stan Aurel, Cora Gheorghe si Eneschi Toma, pana la concurenta sumei de 25.468.621 lei si 2. Instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea inc. Eneschi Toma, pana la concurenta sumei totale de 25.468.621 lei, masuri instituite prin Ordonanta nr. 216/P/2014 a Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei din 18.05.2015 si aplicate prin procesele-verbale din data de 26.05.2015. Inlatura dispozitia instantei de fond privind incetarea de drept a masurilor asiguratorii daca partile civile nu introduc actiuni, in fata instantelor civile, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sentintei. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate care nu contravin prezentei.

In temeiul art. 421 pct.1 alin.1 lit.b C.pr.pen. respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Nationala Anticoruptie si partile civile Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Agricola Fundulea.

In temeiul art. 275 alin.2 si 4 C.pr.pen. obliga partile civile Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Agricola Fundulea la cate 100 lei fiecare cheltuieli judiciare catre stat. In temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen. in apelul Parchetului, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. In temeiul art. 275 alin.6 C.pr.pen., onorariile avocatilor din oficiu pentru inculpatii Cora Gheorghe si Culea Dumitru, in cuantum de cate 1253 lei fiecare, raman in sarcina statului.

In temeiul art. 29 alin.1 din Legea nr. 47/1992, admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei, formulata de inculpatul Tudone Dumitru prin aparator, cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 155 alin.1 C.pen., cu referire la sintagma 'cursul prescriptiei se intrerupe'. Dispune inaintarea prezentei decizii Curtii Constitutionale a Romaniei in vederea solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate invocata. Definitiva. Pronuntata prin punerea deciziei la dispozitia partilor si a Parchetului prin mijlocirea grefei instantei, azi 29.07.2021.
Document: Hotarare 936/2021 29.07.2021”.


Iata minuta Tribunalului Calarasi din 26 februarie 2020 (dosar 1309/116/2016):


“Constata ca legea penala mai favorabila, in prezenta cauza, este actualul cod penal, respectiv legea nr. 286/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

I. Respinge cererile formulate de catre inculpatii Serban Jenel, Coman Cornel, Jarul Eugeniu, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Eneschi Toma, Dorobantiu Dorel, Stan Aurel, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae si Chirica Constantin de incetare a procesului penal pornit impotriva acestora in baza art. 16 al. 1 lit. f c.pr.pen., respectiv de constatare a intervenirii prescriptiei raspunderii lor penale si in baza art. 16 al. 1 lit. i c.pr.pen., respectiv de constatare a existentei autoritatii de lucru judecat.

II. Respinge cererile de achitare formulate de catre inculpati, astfel: Serban Jenel – in baza art. 16 al. 1 lit. a c.pr.pen.; Coman Cornel, in baza art. 16 al. 1 lit. c si lit. b teza a II-a c.pr.pen.; Jarul Eugeniu, in baza art. 16 al. 1 lit. a si lit. b teza a II-a c.pr.pen.; Ifrim Elena, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Nabirgeac Ion, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Dobre Aurelian, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Tudone Dumitru, in baza art. 16 al. 1 lit. a si lit. b teza a II-a c.pr.pen.; Eneschi Toma, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Dorobantiu Dorel, in baza art. 16 al. 1 lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Stan Aurel, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen.; Tudor Lucian, in baza art. 16 al. 1 lit. b teza a II-a c c.pr.pen.; Culea Dumitru, in baza art. 16 al. 1 lit. a si lit. c c.pr.pen.; Giurea Constantin, in baza art. 16 al. 1 lit. b teza a II-a c.pr.pen.; Manea Victor, in baza art. 16 al. 1 lit. a si lit. c c.pr.pen.; Marcu Niculae, in baza art. 16 al. 1 lit. a, lit. b teza a II-a si lit. c c.pr.pen. si Chirica Constantin, in baza art. 16 al. 1 lit. b teza a II-a c c.pr.pen.

III. In baza art. 396 al. 6 c.pr.pen., rap. La art. 16 al. 1 lit. f c.pr.pen., dispune incetarea procesului penal pornit impotriva inc. CORA GHEORGHE, acesta fiind decedat.

IV. In baza art. 396 al. 5 c.pr.pen., rap. La art. 16 al. 1 lit. b teza I c.pr.pen., dispune achitarea inculpatilor: 1. SERBAN JENEL ; 2. COMAN CORNEL ; 3. JARUL EUGENIU 4. IFRIM ELENA; 5. NABIRGEAC ION; 6. DOBRE AURELIAN; 7. TUDONE DUMITRU; 8. ENESCHI TOMA; 9. DOROBANTU DOREL ; 10. STAN AUREL; 11. TUDOR LUCIAN ;12. CULEA DUMITRU; 13. GIUREA CONSTANTIN ; 14. MANEA VICTOR ; 15. MARCU NICULAE si 16. CHIRICA CONSTANTIN, trimisi in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa ICCJ – DNA - Sectia de Combatere a Coruptiei, emis la data de 16.09.2016, in dos. nr. 216/P/2014, completat prin Ordonanta din data de 08.03.2017 din acelasi dosar al Parchetului de pe langa ICCJ – DNA - Sectia de Combatere a Coruptiei, pentru comiterea, de catre fiecare dintre inculpati, a unei infractiuni de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 alin. 1 C.p. si la art. 309 C.p., cu apl. art. 5 c.pen.

V. In baza art. 397 c.pr.pen., rap. la art. 25 al. 5 c.pr.pen., lasa nesolutionata actiunea civila formulata de catre Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice (cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5) si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Agricola Fundulea (cu sediul in or. Fundulea, str. Nicolae Titulescu, nr. 1, jud. Calarasi). In baza art. 397 al. 5 c.pr.pen., mentine masurile asiguratorii luate cu privire la bunurile inculpatilor, astfel: I. indisponibilizarea, prin 1. instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani (lei si valuta), existente in conturile inc. Serban Jenel, Jarul Eugeniu, Coman Cornel, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae, Chirica Constantin, Dorobantu Dorel, Stan Aurel si Cora Gheorghe, pana la concurenta sumei de 1.486.905 euro (echivalentul a 6.681.407,61 lei la cursul B.N.R. din data de 15.01.2015);

2. Instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea inc. Jarul Eugeniu, Chirica Constantin, Giurea Constantin, Manea Victor, Stan Aurel, Culea Dumitru, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru si Dorobantu Dorel, pana la concurenta sumei de 1.486.905 euro (echivalentul a 6.681.407 lei al cursul B.N.R. din data de 15.01.2015 de 1 euro/4,4935 lei), masuri instituite prin Ordonanta nr. 216/P/2014 a Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei din 29.01.2015 si aplicate prin procesele-verbale din data de 02.02.2015 si 03.02.2015 (doar pentru inc. Nabirgeac Ion).

II. Indisponibilizarea, prin 1. instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani (lei si valuta), existente in conturile inc. Serban Jenel, Jarul Eugeniu, Coman Cornel, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor, Marcu Niculae, Chirica Constantin, Dorobantu Dorel, Stan Aurel, Cora Gheorghe si Eneschi Toma, pana la concurenta sumei de 25.468.621 lei si 2. Instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea inc. Eneschi Toma, pana la concurenta sumei totale de 25.468.621 lei, masuri instituite prin Ordonanta nr. 216/P/2014 a Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei din 18.05.2015 si aplicate prin procesele-verbale din data de 26.05.2015.

Masurile instituite, mentionate anterior, inceteaza de drept daca partile civile nu introduc actiuni, in fata instantelor civile, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a prezentei hotarari. Respinge cererea Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei de anulare a procesului-verbal din 12.07.2007 de delimitare a suprafetei de 1.982,54 ha de la I.N.C.D.A. Fundulea pe teritoriul administrativ al or. Fundulea, precum si a Hotararii nr. 1604/13.07.2007 a Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Calarasi. In baza art. 275 al. 3 c.pr.pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare”.


Iata comunicatul DNA din 21 septembrie 2016 prin care s-a anuntat trimiterea in judecata a celor 17 inculpti achitati definitiv:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor care, la data faptelor, aveau functiile aratate, dupa cum urmeaza:

SERBAN JENEL, prefect al judetului Calarasi (presedinte comisie),

COMAN CORNEL, subprefect al judetului Calarasi,

JARUL EUGENIU, sef al Administratiei Domeniilor Statului - sucursala Calarasi,

IFRIM ELENA, sef serviciu - Institutia Prefectului Judetului Calarasi,

NABIRGEAC ION, director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi,

DOBRE AURELIAN, director executiv in Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi,

TUDONE DUMITRU, secretar general, Consiliul Judetean Calarasi,

CORA GHEORGHE, reprezentant Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare,

ENESCHI TOMA, reprezentant al Directiei Silvice Calarasi (l-a substituit pe director)

toti in calitate de presedinte, respectiv membri ai Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Calarasi si

TUDOR LUCIAN, MARCU NICULAE, CULEA DUMITRU, GIUREA CONSTANTIN, MANEA VICTOR, CHIRICA CONSTANTIN si DOROBANTU DOREL, primari ai localitatilor Gurbanesti, Sarulesti, Valea Argovei, Nicolae Balcescu, Lupsanu, Tamadau, Fundulea si presedinti ai Comisiilor locale de fond funciar si

STAN AUREL, in calitate de reprezentant al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi.

in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Dorobantu Dorel, primar al orasului Fundulea, a incheiat, la data de 12 iulie 2007 impreuna cu inculpatul Stan Aurel (reprezentant O.C.P.I. Calarasi) un proces-verbal de delimitare a unei suprafete de 1.982,54 ha, aflata in domeniul public al statului si in administrarea Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Agricola Fundulea (I.N.C.D.A. Fundulea), in vederea punerii in posesie a persoanelor al caror drept de proprietate a fost reconstituit de catre comisiile locale Fundulea, Tamadau, Gurbanesti, Sarulesti, Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, Lupsanu. Pentru aceasta, inculpatii au invocat prevederi din legislatia privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, fara a dispune de documente care sa reflecte modul de calcul al acestor suprafete.
Aceste prevederi, insa, nu erau aplicabile terenurilor aflate in administrarea institutelor de cercetare agricola.

In data de 13 iulie 2007, membrii Comisiei judetene de fond funciar Calarasi, compusa din inculpatii Serban Jenel, Coman Cornel, Jarul Eugeniu, Ifrim Elena, Nabirgeac Ion, Dobre Aurelian, Tudone Dumitru, Cora Gheorghe si Eneschi Toma, au aprobat procesul-verbal de delimitare a suprafetei de 1.982,54 ha aflat in administrarea I.N.C.D.A. Fundulea si trecerea acestuia din domeniul public al statului in domeniul privat al orasului Fundulea.

Acest lucru s-a realizat cu incalcarea competentelor prevazute de lege si fara a verifica si clarifica situatia juridica a terenului ce a facut obiectul trecerii din domeniul public in domeniul privat, respectiv daca acesta era indispensabil activitatii de cercetare, cu atat mai mult, cu cat, la data respectiva, nu exista o justificare a delimitarii suprafetei de teren respective.

In aceeasi perioada de referinta (anul 2007) si in acelasi context, inculpatii Tudor Lucian, Marcu Niculae, Culea Dumitru, Giurea Constantin, Manea Victor si Chirica Constantin, in calitate de primari ai comunelor anterior mentionate, au intocmit propuneri catre Comisia judeteana de fond funciar Calarasi, pentru solicitarea unor suprafete de teren, in conditiile in care localitatile respective aveau teren in rezerva. In aceste conditii, propunerile formulate catre Comisia judeteana de fond funciar Calarasi nu erau indreptatite.

Prin acest demers, s-a produs o paguba in dauna patrimoniului statului, constand in diminuarea acestuia cu terenul dezafectat din domeniul public, in cuantum de 3.771.012 euro, concomitent cu prejudicierea I.N.C.D.A. Fundulea cu suma de 8.632.940 lei, reprezentand lipsa de folosinta a terenului.

In aceasta modalitate au fost obtinute foloase necuvenite pentru persoanele care au fost puse in posesie cu suprafetele de teren respective, avand o valoare mult mai mare decat cele la care erau indreptatite, daca reglementarile legale ar fi fost respectate.

Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila in cauza, solicitand plata sumei reprezentand contravaloarea bunurilor imobile si acordarea despagubirilor banesti pentru folosul de care a fost lipsit statul roman, iar I.N.C.D.A. Fundulea s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 8.632.940 lei constand in lipsa de folosinta a terenului.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra conturilor bancare si a bunurilor imobile detinute in proprietate de cei 17 inculpati pana la concurenta sumei de totale de 25.468.621 lei (compusa din suma de 16.835.681 lei – valoarea de piata a terenului si suma de 8.632.940 lei – lipsa de folosinta a acestuia).

Fata de numitii Clabescu Doru Eduard, Psanu Stelian, Marinescu Badea, Titu Ana si Buruiana Costel care au avut calitatea de suspecti in cauza, procurorii anticoruptie au dispus solutia clasarii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Calarasi, cu propunerea de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# MN date 1 August 2021 17:09 +68

Femeia asta nu are nici un dumnezeu, femeia asta este o pagana, eu am cunoscut o personal vroia sa ma foloseasca, este o mare ticaloasa . Eu nu inteleg de ce nu este la puscarie, tot ia la bagat si pe primarul Snagovului acolo unde si locuieste, saracu om a si murit la bagat atat pe el cat si pe primarul Mladin dupa care au fost achitati dar fara folos ca primarul Musat murise deja. Mai oameni buni faceti o lege cu acesti procurori si dupa fiecare achitare sa fie exclusi din magistratura. Niste ticalosi ordinari atat ea cat si barbatasu proc.Tulus

# Mariana date 2 August 2021 19:01 +20

Vedeti de ce trebuie legea magistratiilor ? Unul din motive ar fi ca la peste 3 achitari pe an sa zboare dinpostul ala caldutz ! :eek:

# JOS DNA date 3 August 2021 13:21 +11

:lol: :eek: Aceasta are vreo picatura de singe??? curge doar venin!!! :zzz

# maxtor date 5 August 2021 00:34 0

numai cine nu munceshte nu se razbeshte-n viatza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva