19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE A PIERDUT LA CAB – Judecatoarea Carmen Andreea Necula de la Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea primaresei Sectorului 1 Clotilde Armand de suspendare a raportului prin care Agentia Nationala de Integritate a declarat-o in stare de incompatibilitate si de conflict de interese. Prin acelasi raport, ANI a sesizat PICCJ, acuzand-o pe Clotilde de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 March 2023 15:51
Vizualizari: 3676

Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand (foto) primeste o noua lovitura in instanta. De data aceasta, este vorba despre un subiect care a facut breaking news la toate televiziunile.Ne referim la raportul pe baza caruia Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Armand se afla in incompatibilitate si conflict de interese. In temeiul aceluiasi raport, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel incat PICCJ s-o ancheteze pe Clotilde cu privire la infractiunea de la art. 301 din Codul penal: folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

Edilul USR a atacat in instanta acel raport al ANI, solicitand nu doar anularea lui, ci si suspendarea actului administrativ, pana la solutionarea definitiva a procesului privind anularea. Luni, 13 martie 2023, judecatoarea Carmen Andreea Necula de la Curtea de Apel Bucuresti i-a respins Clotildei Armand actiunea de suspendare a raportului ANI si a stabilit pentru data de 8 mai 2023 urmatorul termen pentru a fi dezbatuta cererea de anulare a raportului ANI. Este important de precizat este ca magistrata a respins actiunea de suspendare nu pe fond (ca neintemeiata), ci pe procedura (respectiv ca lipsita de interes).


Iata minuta incheierii din dosarul nr. 8199/2/2022:


Respinge cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsita de interes.

Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a caii de atac urmand a fi depusa la Curtea de Apel Bucuresti.

Pronuntata astazi, 13.03.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei”.

 

Constatarile ANI

 

Amintim ca la 7 noiembrie 2022, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General cu acuzatia de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane – fapta pedepsita de art. 301 din Codul penal cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Mai exact, ANI sustine ca din februarie pana in august 2022, Armand a semnat cinci dispozitii care i-au adus bani nemeritati. Este vorba despre dispozitii prin care edilul USR s-a numit pe sine in calitate de manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie”, finantat din fonduri europene. Aceasta numire i-ar fi adus Clotildei Armand foloase de 18.720 de lei, constand in majorarea indemnizatiei lunare cu pana la 30%.

In legatura cu aceeasi fapta, Agentia Nationala de Integritate o acuza pe Clotilde Armand de incompatibilitate si de conflict de interese administrativ.

Nu in ultimul rand, ANI mentioneaza ca l-a sesizat pe prefectul Capitalei Toni Grebla cu privire la legalitatea celor cinci dispozitii: cea de numire a Clotildei in functia de manager de proiect, precum si celelalte patru, prin care Armand si-a suplimentat veniturile (click aici pentru a citi).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva