24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CNA A ACTIONAT LA COMANDA – Clubul de Presa someaza Consiliul National al Audiovizualului sa-si recunoasca abuzurile comise prin hartuirea si amendarea jurnalistilor care au dezvaluit neregulile din pandemie si vaccinarea anti-Covid ce se dovedesc a fi reale: “Din ce in ce mai multe documente oficiale emise de autoritatile UE, dar si de autoritatile statului, demonstreaza ca, sub pretextul combaterii COVID-ului, au fost savarsite multe greseli, erori intentionate si neintentionate”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 November 2023 13:08
Vizualizari: 2247

Clubul de Presa someaza Consilul National al Audiovizualului sa recunoasca abuzurile comise impotriva jurnalistilor care au dezvaluit neregulile din pandemie si din campania de vaccinare anti-Covid. Solicitarea este facuta in contextul in care, arata Clubul de Presa, din ce in ce mai multe documente oficiale emise de autoritatile Uniunii Europene, dar si de autoritatile statului roman, demonstreaza ca, sub pretextul combaterii COVID-ului, au fost savarsite multe greseli, erori intentionate si neintentionate.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitati miercuri, 29 noiembrie 2023, Clubul de Presa aminteste despre sanctiunile dispuse de CNA in timpul pandemiei fata de ziaristii, televiziunile si publicatiile care nu recitatu linia oficiala impusa de UE si Guvernul Romaniei. Iar aceste sanctiuni au provocat inclusiv falimentarea sau inchiderea unor institutii de presa.


Iata comunicatul Clubului de Presa:


Solicitam CNA sa faca pasul inapoi


In intreaga perioada scursa de la declansarea pandemiei COVID, reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului au monitorizat la sange posturile de radio si de televiziune, sanctionandu-le, uneori cu o duritate maxima, pentru abateri de la linia oficiala dictata de Uniunea Europeana si de autoritati ale statului roman.

Redactiile au fost nu numai sanctionate, ci si obligate sa plateasca amenzi extrem de mari si, din acest motiv, aduse in stare de faliment, au fost inchise posturi de radio si de televiziune. Mai mult decat atat, prin decizii CNA, au fost retrase licente de emisie sau, in alte situatii, s-a refuzat prelungirea acestora. Sub aceasta formidabila presiune, multi jurnalisti si uneori redactii intregi s-au aflat in situatia de a se autocenzura. Cetatenii au primit mai putina informatie de buna calitate.

Acum din ce in ce mai multe documente oficiale emise de autoritatile Uniunii Europene, dar si de autoritatile statului roman, demonstreaza ca, sub pretextul combaterii COVID-ului, au fost savarsite multe greseli, erori intentionate si neintentionate, dar asumate o vreme de catre guvernele statelor membre, inclusiv de catre guvernul roman. Rezulta ca CNA a actionat la comanda, iar efectul a fost ingradire accesului cetateanului la informatie.

In consecinta, Clubul de Presa solicita ca, de indata, CNA sa-si recunoasca partea de vina, sa-si asume in mod public greselile si sa demonstreze ca este capabil sa repare ce a stricat acolo unde mai e ceva de reparat.

Membrii Consiliului de Onoare”

Comentarii

# Io date 29 November 2023 13:17 +2

Aparare neinspirata a lui Catu.Zice ca el s-a imprumutat mai putin decat Guvernele ulterioare.Pai, Catu a gasit o pusculita mai plina decat Ciuca si Ciolqcu, care s-au imprumutat de doua ori ca sa o umple ! Acum ne dam seama cat a cheltuit Catu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva