2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COADA A SCAPAT CU SUSPENDARE – Cinci judecatori de la Curtea de Apel Constanta au fost sanctionati disciplinar. Ciprian Coada a fost suspendat din functie, Valentina Boboc si Georgiana Anghel Tudor au fost retrogradati la Tribunalul Constanta, iar Iulia Cezara Suciu si Marius Virgil Ungureanu au primit reducere salariala. Cei cinci judecatori au fost acuzati de nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2021 19:10
Vizualizari: 10644

Cinci judecatori de la Curtea de Apel Constanta au fost sanctionati disciplinar luni, 13 decembrie 2021, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Este vorba despre magistratii Ciprian Coada (foto), Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu si Marius Virgil Ungureanu.


 

CSM a admis actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara si a dispus urmatoarele sanctiuni:


Ciprian Coada – suspendare din functie pe o perioada de patru luni;

Valentina Boboc si Georgiana Anghel Tudor – retrogradare profesionala la Tribunalul Constanta;

Iulia Cezara Suciu si Marius Virgil Ungureanu – reducerea indemnizatiei.


Cei cinci judecatori au fost trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.m) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”. Concret, asa cum Lumea Justitiei a scris, dosarul disciplinar a vizat contestarea de catre cei cinci magistrati a unor hotarari ale Colegiului de conducere al Curtii de Apel Constanta privind formarea completelor de judecata.


Prezentam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar nr. 13/J/2021):

 

Cu majoritate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare invocata de parati, ca neintemeiata.

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratilor Coada Ciprian, Boboc Valentina, Anghel Tudor Georgiana, Suciu Iulia-Cezara si Ungureanu Marius Virgil – judecatori in cadrul Curtii de Apel Constanta.

In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Coada Ciprian – judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta – sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pentru o perioada de 4 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. m) teza a II-a din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit.d^1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Boboc Valentina – judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta – sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de curte de apel in gradul profesional de tribunal' si continuarea activitatii in cadrul Tribunalului Constanta pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. m) teza a II a si t) teza I din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit.d^1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Anghel Tudor Georgiana – judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta – sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de curte de apel in gradul profesional de tribunal' si continuarea activitatii in cadrul Tribunalului Constanta, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. m) teza a II a si t) teza I din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit. b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Suciu Iulia-Cezara – judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. m) teza a II-a din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit. b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnului Ungureanu Marius Virgil – judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. m) teza a II a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul admiterii exceptiei nulitatii absolute a actiunii disciplinare motivata de depasirea termenului de efectuare a verificarilor prealabile, de incalcarea repartizarii aleatorii, de realizarea cercetarii disciplinare pe baza unor reguli stabilite de Regulamentul privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie si nu in baza legii si de incalcarea dreptului la aparare prin efectuarea cercetarii disciplinare fara comunicarea in mod legal a corespondentei.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratilor Coada Ciprian, Boboc Valentina, Anghel Tudor Georgiana, Suciu Iulia-Cezara si Ungureanu Marius Virgil – judecatori in cadrul Curtii de Apel Constanta.

Cu opinie separata in sensul admiterii exceptiei nulitatii absolute a actiunii disciplinare prin prisma efectelor Hotararii Marii Camere a Curtii de Justitie a Uniunii Europene pronuntate la data de 18.05.2021”.

Comentarii

# MN date 13 December 2021 19:41 -36

pur si simplu nu imi vine sa cred ce aud si vad ca se intampla in prezent la CSM, in sfarsi lucreaza si ei, corect fara sa tina cont si fara comenzi si obligatii. in legatura cu acesti nemernici nu trebue sa la plangem noi de mila ca au ,,rezolvat" ei atate procese ca nu isi fac probleme cu ce traesc. felicitari CSM

# Edelweiss - Speța nr. 3 din cartea lui Coadă și Călin date 13 December 2021 20:15 -20

Ră_pănoșul ăsta de coadă n-are timp să respecte „dispozițiile ori deciziile cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”, dar are timp berechet să alcătuiască, pentru uzul „Mafiei Judiciare SNR”, manuale naziste de represiune, intimidare și teroare, denumite „Ultrajul Judiciar”. :sigh: „Orice lucru îşi are vremea lui Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” (Eclesiastul 3.1) :sigh: Îți vine și timpul tău, coadă! Suspendarea asta este doar începutul!

# Quetzalcoatl date 13 December 2021 21:39 +20

Să am pardon.De când exercitarea unei căi de atac sau a unei proceduri prevăzută de lege ,in mod exclusiv,ste abatere disciplinară.Bineinteles dacă contestarea nu e însoțită de alte manifestări.Ca doar suntem într-un stat de drept.

# Truevio date 13 December 2021 21:58 +27

O mizerie de hotărâre. Oamenii aia sunt nevinovați . Sunt sigur ca Înaltă Curte va desființa aberația aia.

# Adelina date 14 December 2021 13:53 +1

De ce nu da un comunicat CSM in legatura cu situatia de fapt din acest dosar? Chiar asa? Jumătate din secție sanctionata?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva