5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COLDEA ESTE CAVALER - Prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, a fost decorat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului: „Ati facut posibil ca SRI sa ofere asistenta necesara DIICOT sau DNA... Actiunea dumneavoastra a permis acestui serviciu sa se afirme ca fiind unul dintre actorii majori ai consolidarii statului in Romania”

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 September 2015 14:24
Vizualizari: 8445

Prim-adjunctul Serviciului Roman de Informatii, generalul Florian Coldea, se bucura mai nou si de aprecierea deosebita a Ambasadei Frantei la Bucuresti. Florian Coldea (foto dreapta) a fost decorat, joi 10 septembrie 2015, de ambasadorul Frantei, Francois Saint-Paul, cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului, distinctie oferita de Presedintele Frantei pentru merite deosebite ale personalitatilor din mediul public, militar, academic.

Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Ambasadei Frantei. Potrivit unui comunicat de presa al SRI, este prima decoratie a statului francez oferiota unui ofiter SRI:


Joi, 10 septembrie, domnul general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost decorat cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului, distinctie oferita de Presedintele Frantei pentru merite deosebite ale personalitatilor din mediul public, militar, academic.

Aceasta este prima decoratie a statului francez, in istoria colaborarii profesionale dintre serviciile romanesti si cele franceze, oferita unui ofiter al Serviciului Roman de Informatii.

Distinctia a fost inmanata de Excelenta Sa dl. Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Ambasadei Frantei, in prezenta unor distinsi invitati, parteneri din institutiile sistemului national de prevenire si combatere a terorismului, a directorului SRI, a membrilor de familie si ai reprezentantilor mediului academic si societatii civile, ai colegilor si colaboratorilor”.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul: „Ati facut posibil ca Serviciul Roman de Informatii sa ofere asistenta necesara institutiilor responsabile de respectarea legii si de lupta impotriva fenomenelor infractionale, fie ca este vorba de serviciile din cadrul ministerului de interne sau de institutii judiciare precum DIICOT sau Directia nationala Anticoruptie”

Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a explicat ca decizia presedintelui Frantei, Francois Hollande, de a-i acorda aceasta distinctie generalului Coldea reprezinta o recompensa pentru parcursul prim-adjunctului SRI. Ambasadorul Frantei a amintit etapele importante din cariera lui Coldea, vorbind despre „calitatile profesionale de exceptie” si scotand in evidenta sprijinul pe care SRI il acorda DNA si DIICOT. Nu in ultimul rand, in opinia ambasadorului Frantei, actiunile lui Florian Coldea au facut posibil ca SRI sa devina unul dintre „actorii majori ai consolidarii statului in Romania”.

Prezentam discursul ambasadorului Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul:

Domnule general,

Decizia Presedintelui Frantei de a va acorda aceasta distinctie recompenseaza parcursul dumneavoastra marcat de o puternica implicare personala in cooperarea in materie de securitate impreuna cu partenerii dumneavoastra francezi si euro-atlantici.

V-ati inceput cariera profesionala in 1996 in cadrul Serviciului Roman de Informatii, dupa ce ati terminat studiile la facultatea de psihosociologie, din cadrul Serviciului Roman de Informatii, care va fi apoi integrata Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul'.

Dupa ce ati intrat in Serviciul Roman de Informatii, urmati cursuri de pregatire pe profil antiterorist, devenind un specialist in acest domeniu si ocupand diverse functii in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii, inclusiv functii de conducere.

Veti participa asadar la o serie de misiuni si operatiuni cu profil antiterorist, in special in cooperare cu parteneri straini ai Serviciului Roman de Informatii. Va veti implica activ in anul 2005 in eforturile de eliberare a trei jurnalisti romani rapiti in Irak. In aceste circumstante, veti avea ocazia de a colabora cu serviciile franceze de resort, care erau confruntate de asemenea cu o provocare similara, cauzata de rapirea, tot in Irak si tot in acelasi an a unui cetatean francez.

La 27 iulie 2005, in momentul in care erati locotenent-colonel, Presedintele Romaniei va numeste, la varsta de 33 ani, prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii (si inlocuitor legal al directorului), responsabil de coordonarea actiunilor Serviciului Roman de Informatii in materie de contraterorism, de contraspionaj, de lupta impotriva amenintarilor transfrontaliere, de aparare a institutiilor si de securitate economica.

Pe langa recunoasterea calitatilor dumneavoastra profesionale de exceptie, aceasta decizie, demonstreaza totodata intentia autoritatilor romane de a se gandi la viitor, prin promovarea unui tanar ofiter format in cadrul Serviciului Roman de Informatii si de a se implica in cooperarea euro-atlantica, gest semnificativ pentru ruptura de trecutul bantuit de 'fantomele Securitatii'.

La data de 24 martie 2006, veti fi avansat la gradul de colonel. in perioada 20 iulie - 4 octombrie 2006, veti indeplini, pentru prima data, functia de director interimar al Serviciului Roman de Informatii, ca urmare a demisiei domnului Timofte din aceasta functie, pana la numirea domnului George Cristian Maior ca director al Serviciului Roman de Informatii. La data de 18 aprilie 2008, sunteti inaintat la gradul de general de brigada (cu o stea), si apoi la data de 23 martie 2012 general maior (cu 2 stele), pentru a deveni la data de 24 martie 2014 general-locotenent (cu 3 stele).

La 27 ianuarie 2015, veti indeplini, pentru a doua oara, ca urmare a demisiei Domnului Maior, functia de director interimar al Serviciului Roman de Informatii, pana la numirea de catre Presedintele Klaus Iohannis, a Domnului Eduard Hellvig in calitate de director al Serviciului Roman de Informatii si pana la validarea sa de catre Parlamentul Romaniei la data de 2 martie 2015.

In virtutea functiilor dumneavoastra de prim adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, v-ati implicat in dezvoltarea unei colaborari intense cu serviciile de informatii – franceze si euroatlantice – care au permis Serviciului Roman de Informatii sa dobandeasca statutul de partener respectat, fiabil si eficient, angajat pe deplin alaturi de partenerii sai in lupta impotriva amenintarilor transnationale cu care se confrunta Europa. Unul dintre simbolurile recunoasterii profesionalismului Serviciului Roman de Informatii de catre partenerii sai straini, va fi admiterea sa, in calitate de membru cu drepturi depline, in Clubul de la Berna, structura informala de schimb de informatii care reuneste serviciile europene de securitate interna.

Nu voi inceta sa insist, in calitate de ambasador al Frantei, tara care a fost tragic lovita de atacuri teroriste in luna ianuarie a acestui an, asupra importantei acestei cooperari intre servicii pentru a lupta impotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate si de drept, valori pe care le impartasim toti.

Asa cum a subliniat Presedintele Frantei, François Hollande in interventia sa televizata cu ocazia zilei nationale de 14 iulie, este vorba de o mobilizare constanta si de adaptarea sistemului pentru a face fata acestor noi amenintari. Acest lucru implica de asemenea, pe langa o colaborare sporita intre serviciile de informatii, furnizarea catre serviciile implicate de mijloace eficiente de lupta contra terorismului, respectand in acelasi timp statul de drept, adica garantand respectarea libertatilor publice si a vietii private.

In virtutea functiilor dumneavoastra de prim adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, ati facut posibil ca Serviciul Roman de Informatii sa ofere asistenta necesara institutiilor responsabile de respectarea legii si de lupta impotriva fenomenelor infractionale, fie ca este vorba de serviciile din cadrul ministerului de interne sau de institutii judiciare precum DIICOT sau Directia nationala Anticoruptie (DNA).

Aceasta actiune derulata in parteneriat cu institutiile responsabile de lupta impotriva fenomenelor infractionale – cum sunt retelele de trafic (droguri sau imigranti clandestini), spalarea de bani, evaziunea fiscala sau coruptia – justifica fara urma de indoiala faptul ca SRI este astazi una dintre institutiile publice care beneficiaza de o cota de incredere ridicata in randul populatiei romane.

Actiunea dumneavoastra, alaturi de directorul Serviciului Roman de Informatii, a permis acestui serviciu sa se afirme ca fiind unul dintre actorii majori ai consolidarii statului in Romania.

Domnule general, in numele Presedintelui Republicii Franceze si in virtutea atributiilor care mi-au fost conferite, va numesc cavaler al Ordinului National al Meritului”.

Comentarii

# remember date 11 September 2015 15:06 +20

Franta imi parea la un moment dat ca fiind unul din ultimele bastioane ale democratie dar gestul ambasadorului m-a convins ca Franta actuala, prin conducatorii sai, nu este altceva decat lustrangiul bocancilor unchilui Sam. Stiu ce veti zice!! Diplomatia,politica globala ne obliga sa fim cutre!!!.Dar chiar asa cutre??? Americanii, se pare ca au cam inceput sa priceapa cu ce se confrunta in Romania dar voi,primii revolutionari ai batranei Europe nu aveti inca retea de NET???Daca-l decorati pe Ungureanu mai intelegeam cate ceva, in sensul ca multi agenti platiti de noi lucreaza pentru voi si aliatii pe gratis, dar asa???SRI si seful sau Coldea se lupta din greu cu democratia si poporul sau.Va distreaza faptul ca ne haituiesc pe noi contribuabilii, pe banii nostri, pentru simplul motiv ca ne dorim si noi o tara eliberata de securism si mafioti???Sa intelegem din gestul dumneavoastra ca actualii conducatori ai Frantei sunt dusmanii declarati ai poporului roman si prieteni ai dictaturii???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 11 September 2015 16:57 +15

,,COLDEA ESTE CAVALER ,, poate al mesei rotunde din beciurile de la cotroceni

# POȘTA VESELĂ date 12 September 2015 07:52 +11

 „Generali cărora să le curgă balele pe la ambasade nu am întâlnit. NU mi-a placut. Pentru generalii români sunt decoraţiile şi gradele Armatei Române”, a spus Traian Băsescu, la B1

# mulder, agentul mulder date 13 September 2015 23:01 +5

Sa mor daca mai inteleg ceva. Din ce am citit gheneralul asta a fost repetent la prima facultate,  a luat din a doua incercare licenta, pe scurt era un mediocru, ca sa nu folosesc cuvinte dure. Dupa un timp s-a descoperit ca este cel mai bun din sri pt a-i scoate pe ziariștii aia din mâinile teroriștilor.  Apoi este cel mai mare si mai bun prim adjunct, un fel de "unicul". Dupa un timp, acelasi specimen devine dr, cu profesor de profesor, generalul copypaste oprea (cand se va dovedi ca ala nu putea fi profesor,  toate lucrarile studentilor sai vor fi anulate!) caci nu a fost in stare sa obtina dr la jn prof adevarat. Atunci ma intreb: daca tot trecutul ne indica mediocritate, nu cumva d-aia a ajuns general si este primul pros....medaliat de francezi pt asta? :eek:

# Unu date 11 September 2015 15:14 +16

Este inadmisibil un asemenea discurs.As vrea sa vad cum francezii vor fi arestati in acelasi mod cum sunt romanii batjocoriti!!!!Evident ca le convine ca doar ai nostrii omoara pe ai nostrii!!!Asa a fost intotdeauna in istoria poprului roman ,probabil ca se amuza pe la spate cat de umil se comporta acest general cerand aprobabre strainilor pentru abuzurile lor!!!DE CEEA TINERII SA EMIGREZE!!!!

# r date 13 September 2015 22:13 +3

''La 27 iulie 2005, in momentul in care erati locotenent-colonel, Presedintele Romaniei va numeste, la varsta de 33 ani, prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii (si inlocuitor legal al directorului), responsabil de coordonarea actiunilor Serviciului Roman de Informatii in materie de contraterorism, de contraspionaj, de lupta impotriva amenintarilor transfrontaliere, de aparare a institutiilor si de securitate economica.''- si toata munca asta doar cu salariul care il are din declaratia de avere?

# adi date 11 September 2015 15:16 +21

Acum ramine sa depistam ce afaceri si ce companii franceze vor prospera de acum incolo pentru a intelege cum si de ce s-a luat decoratia asta....de catre juma de binom .Cam asta este reteta care se aplica si tarilor din lumea a treia ...

# r date 13 September 2015 22:09 +3

@adi: correct: companiile autohtone sunt eliminate, SRI nu este catusi de putin loial tarii, el este loial cercurilor de interese europen. cLUBUL de las Berna? de ce nu Clubul Bilderberg?

# Lulu si Coco date 11 September 2015 16:04 +18

Dupa Kovesi a venit si randul lui Coldea sa fie decorat de Ambasada Frantei. Ce servicii au facut cei doi pentru Franta?

# Lulu date 11 September 2015 16:42 +13

Parca Carrefour e companie Franceza daca nu ma insel . . Au distrus magazinele PIC ca aveau aceeasi structura . . Niste golani nenorociti . . Distrug tot ce inseamna capital romanesc . . Cred ca e timpul sa ne trezim si sa iesim in strada

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 September 2015 19:53 +9

PTR LULU// tu te-ai zarghit???(este in gluma) ii vezi tu pe romani ,urmasii lui traian.....traian basescu sa IASA IN STRADA? SAU MACAR SA BOICOTEZE ,,CAREFURA,,(nu ai idee ce tare i-ar durea daca ,,urmasii lui traian,, ar BOICOTA O LUNA CARREFOUR). SI DA!!!!!!!! AI MARE DREPTATE!!!!!! ASTA S-A URMARIT DISTRUGEREA CAPITALULUI AUTOHTON!!!!!!!! din nefericire urmasii lui traian...traian basescu sint niste moluste necuvintatoare si induratoare!!!!!!!(imi asum tot rosul care o sa urmeze)

# Camp tactic date 11 September 2015 17:02 +16

Imi aminteste de atmosfera coloniala din Guyana Franceza sau Martinica la inceputul sec XX. Recomand Papillon, un film exceptional. De aia nu are ursul coada si proiectul european este mort din nastere si este o forma mascata a imperialismului german. 

# unul din lumea cea mare date 11 September 2015 20:24 +6

ptr cimp tactic// AI TOTALA DREPTATE!!!!!!!!!!! si pactul ribentrop /molotov s-a refacut intre putin si merkel inca din 2009 si daca te uiti ATENT o sa observi cum sint la INDIGO(SAU XEROX) aceleasi conditii cu izbucnirea celui de al 2 lea razboi mondial la 1 sept 1939(inca nu a fost atacata nici o statie de radio glenwitz de ,,ostasi imbracati in uniforme poloneze,,)dar a inceput EXODUL po******tiei ,,evreiesti,,(arabesti).europa ACUM ca si ATUNCI (la 1 sept 1939) o sa iasa din CRIZA DOAR CIND O SA INCEAPA RAZBOIUL!!!!!!!!!!!!

# dan date 11 September 2015 17:05 +14

stapanii isi rasplatesc slugile,intr-o colonie bunul simt nu mai exista

# TITULESCU date 11 September 2015 20:47 +9

DE UNDE A PRIMIT MEDALIA DE LA FRANCEZI SAU DE LA RUSI SAU IN ULTIMUL TIMP POLITICA FRANTEI E CA A RUSIEI DINAINTE DE CADEREA COMUNISMULUI.CE BINE AM INTUIT CEEA CE SE STIA CA ISTORIA SE REPETA. SE DUC CLIENTI DE-AI MEI SI RECLAMA ABUZURI DE ABUZURI DIN JUSTITIE SI NIMENI DE LA DIICOT SI DE LA DNA NU-I BAGA IN SEAMA SI DACA I-AR ASCULTA PE MAGISTRATII RECLAMATI 2 ORE SI AR FI SUFICIENT SA-I ARESTEZE. ASA CA NU PREA INTELEG CE A FELICITAT FRANTA,EXECUTIA CUI?

# unul din lumea cea mare date 11 September 2015 23:21 +7

ptr titulescu//,,ASA CA NU PREA INTELEG CE A FELICITAT FRANTA,EXECUTIA CUI?,, ............executia justitiabilului roman,care tace ca molusca!!!!!!

# franc date 11 September 2015 23:03 +11

E stupid si mai ales umilitor. Nu se sfiesc sa ne dovedeasca faptul ca seful contraspionajului din Romania le face jocurile. Probabil ca urmeaza sa il decoreze si nemtii si americanii, ca sa nu mai fie dubii. Pentru meritele fata de Basescu a primit stelele de general. Acum are alti stapani, mai puternici. Oricum, in acest moment, dl. Coldea face in Romania ce vrea muschii lui si ai stapanilor lui. Sincere felicitari pentru el! Condolente pentru natie!

# kfk date 11 September 2015 23:09 +3

Si fostul rege Mihai a fost decorat de Stalin. Pentru ca a facut ceva spre binele Romaniei? Nu!!! Pentru ca a fost sluga rusilor.

# Clubul de la Berna date 12 September 2015 10:23 +5

Am remarcat eleganta discursului tinut de excelenta sa Francois Saint-Paul(Sfantul Paul) .Un mic detaliu, tinand de timpurile verbelor , m-a facut sa citesc si varianta in limba franceza a discursului, pe site-ul Ambasadei Frantei. Dl George Maior, fostul Director al SRI, intr-un articol publicat in Foreign Policy România 2013 a folosit timpul trecut referitor la primirea SRI in Club, ca membru cu drepturi depline(pag.3) http://www.sri.ro/fisiere/discursuriinterviuri/Foreign_Policy.pdf Intotdeauna am recunoscut ca francezii sunt priceputi la poezie, incepand de la denumirile mancarurilor de citit in meniurile de la restaurante. Exista bucatari francezi care nici impuscati nu-ti spun ingredientele bagate in poezia din farfurie, poezie aleasa din meniu dupa titlul ei cat mai pompieristic. :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva