21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMEDIE LA INSPECTIA JUDICIARA – Jumatate dintre candidatii pentru IJ s-au retras. Dintre cei opt judecatori si procurori care au indeplinit conditiile de participare la concursul pentru ocuparea a patru posturi de inspector judiciar, doar patru au mai ajuns la interviu. Dintre acestia, doi au fost respinsi, iar al treilea nu s-a mai prezentat. Un singur candidat a ajuns la proba scrisa (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 May 2022 14:03
Vizualizari: 7037

Inspectia Judiciara nu va reusi sa acopere cele patru posturi pentru care a declansat ultimul concurs. Asta intrucat nu mai exista candidati care sa le ocupe, jumatate dintre ei retragandu-se, doi fiind respinsi la interviu, iar altul neprezentandu-se.


 

La inceputul acestui an, Inspectia Judiciara, condusa inca de Lucian Netejoru (foto), a organizat concursul pentru ocuparea a patru posturi de inspector judiciar, trei la Directia de inspectie pentru judecatori si unul la Directia de inspectie pentru procurori. Initial in concurs s-au inscris zece candidati. Dintre acestia, fata de unul dintre ei (judecatoarea Codreanu Petronela, aflata deja la IJ) s-a stabilit ca nu indeplineste conditiile de participare (vezi facsimil 1), iar judecatoarea Georgiana Silvia Ignat (inspectoare deja la IJ) s-a retras din concurs.

 Drept urmare, in concurs au ramas opt candidati care au indeplinit conditiile de participare (vezi facsimil 2). Este vorba despre:

-judecatoarea Alina Andrescu (Curtea de Apel Galati);

-judecatoarea Mihaela Rodica Dobrin (Tribunalul Dolj);

-judecatoarea Denisa Murariu (deja inspector la Inspectia Judiciara);

-judecatorul Narcis Violin Stoica (Tribunalul Iasi);

-judecatoarea Georgiana Gianina Palici (Curtea de Apel Bucuresti);

-procurorul Florin Stelian Bobin (Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti);

-procuroarea Elena Aurora Dogaru (DIICOT);

-procuroarea Ana Daniela Ostin (DIICOT).

 


Toti cei opt candidati au fost programati la proba interviului, pentru 27 si 28 aprilie 2022 (vezi facsimil 3).

 


Patru candidati s-au retras inainte de interviu


Totusi, inainte de interviu patru dintre candidati s-au retras din concurs. Ne referim la judecatoarele Alina Andrescu, Denisa Murariu, Narcis Violin Stoica (acesta si-a depus candidatura si pentru CSM) si Georgiana Gianina Palici. Numele celor retrasi din concurs nu a fost indicat de Inspectia Judiciara, dar identitatea lor e simplu de aflat avand in vedere cine a mai ramas in procedura.

Astfel, la proba interviului, organizata in 27 aprilie 2022, au ramas urmatorii (vezi facsimil 3):

-judecatoarea Mihaela Rodica Dobrin;

-procurorul Florin Stelian Bobin;

-procuroarea Elena Aurora Dogaru;

-procuroarea Ana Daniela Ostin.

 


Un singur admis, doi respinsi, un absent


Comedia a continuat. Nici macar toti cei patru candidati ramasi in concurs nu s-au prezentat la interviu. Mai precis, unul dintre ei a lipsit, astfel ca proba a fost sustinuta doar de trei candidati. Iar dintre acestia din urma, doi au fost respinsi, unul singur trecand la proba scrisa, care a avut loc in 30 aprilie 2022.

Asadar, dintre cei zece candidati inscrisi initial la concurs, la final a ajuns unul singur, acesta sustinand proba scrisa. Ceilalti fie au fost respinsi pe motiv ca nu indeplineau conditiile de participare, fie s-au retras, fie nu s-au prezentat la interviu, fie au picat la interviu.

Cine este candidatul care a reusit performanta de a ajunge la proba scrisa, Inspectia Judiciara nu spune. In tabelul cu rezultatele de la interviu sunt indicate doar niste indicative (vezi facsimil 4). Cert este vorbim despre unul dintre judecatoarea Mihaela Rodica Dobrin, procurorul Florin Stelian Bobin, procuroarea Elena Aurora Dogaru, procuroarea Ana Daniela Ostin, adica cei care au fost inscrisi pentru proba interviului (repetam, doi dintre ei au picat, unul a absentat). Ramane de vazut daca magistratul care a sustinut proba scrisa va trece sau nu, existand posibilitatea ca acesta sa o pice, astfel ca s-ar ajunge in situatia in care niciunul dintre cele opt posturi scoase la concurs sa nu poata fi ocupate. Rezultatul probei scrise inca nu a fost afisat de Inspectia Judiciara.

 


Comentarii

# Dansand cu inspectorii date 8 May 2022 15:40 -2

In roluri principale bata lucitoare 1, bata lucitoare 2, etc. Regizor: cooperativa de aliati in proportii diferite ce infransera trupele axei in plan mental si inzestrare. Da, e piese ce se joaca din 44. 1944.

# M date 8 May 2022 15:53 +2

Este doar parerea mea: acest personaj este si a fost hotul hotilor, pungasul pungasilor. Greu sa inteleg cum si de ce a fost pus, uns acesta la Inspectia Judiciara el a facut si desfacut sforile in aceasta Sectie...

# bobi date 9 May 2022 08:09 +2

Netejoru cu facultatea la apelul bocancilor, este sluga lui slugărete de la CSM, menținut ilegal pe post ca președinte interimar, pe lângă lege și constituție.

# bogulin date 9 May 2022 08:17 +2

Netejoru are facultatea la privat (apelul bocancilor) fiind sluga lui slugărete de la CSM.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva