4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDAMNAREA LUI PUIU POPOVICIU A FOST INSCENATA – Bomba la SIIJ: judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu. Acuzatiile privesc modul in care Ion-Tudoran a solutionat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 January 2021 13:03
Vizualizari: 10810

Ce chin, ce jale pe capul judecatorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti la inceput de an! Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) – pe care noul ministru al Justitiei Stelian Ion o vrea desfiintata – l-a citat pentru joi, 7 ianuarie 2021, pe judecatorul pensionat Ion-Tudoran la sediul SIIJ. Surse judiciare au dezvaluit in exclusivitate pentru Lumea Justitiei ca motivul chemarii vestitului judecator Ion-Tudoran la sediul SIIJ a fost acela de a fi instiintat ca a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu in legatura cu modul in care a solutionat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa. Practic, acesta este dosarul de temelie al judecatorului Ion-Tudoran, pe care a tinut mortis sa il judece atat pe parte penala, cat si pe parte civila, pentru a-si justifica condamnarea de 7 ani dispusa fata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu (Puiu Popoviciu) si confiscarea celor peste 220 de hectare de teren care au apartinut Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).


 

Decizia de punere sub acuzare a fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cu atat mai neasteptata cu cat, in urma cu cateva luni, in vara anului 2019, acesta a fost surprins intr-o vizita la sediul SIIJ, unde avem informatii ca s-ar fi intretinut la cafele cu seful Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei, Nicolae Marin. Adica fix procurorul care i-a facut dosarul lui Puiu Popoviciu, dosar pe care apoi Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran l-a solutionat.


Amintim ca judecatorul pensionat Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a intrat in atentia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie de circa un an, fiind cercetat atat pentru modul in care ar fi trecut pe numele acestuia, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat in Sinaia, in valoare de peste 100.000 lire sterline – fiind acuzat de trafic de inluenta, fals in declaratii si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia – cat si pentru solutiile pronuntate in cazul Puiu Popoviciu-Mall Baneasa, in care l-a condamnat pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la 7 ani de inchisoare, dispunand pe latura civila confiscarea de la acesta a terenului de 224 de hectare (care a apartinut USAMV) pe care au fost construite Mall Baneasa, Ikea, dar si Ambasada SUA.


Astfel, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a motivat hotararea privind latura civila a dosarului Popoviciu-Mall Baneasa la aproape un an de la pronuntare, cand nu mai detinea calitatea de judecator (fiind pensionat), si in timp ce se afla internat intr-un sanatoriu. Vorbim despre motivarea care a fost adusa la Curtea de Apel Bucuresti, pe stick, de fiul acestuia, si depusa la grefa Sectiei I penale a CAB (click aici pentru a citi).


Vom reveni cu amanunte

Comentarii

# Neamul lui Bicilis date 7 January 2021 13:20 +33

De apreciat actiunea SIIJ. Sunt curios, cand SIIJ se va apuca si de acele dosare ce nu apartin doar oamenilor politici sau asociatii acestora?!?

# MN date 7 January 2021 15:21 +6

In cazul Tudoran in care motivarea a fost facuta atunci cand el nu mai ierea judecator pentru faptul ca iera pensionat, iar in cazul meu motivarea a fost redactata, sentinta redactata dupa ce judecatoarea a fost exclusa din magistratura, iar in evidentele judecatoriei nu se gaseste numele celui care a redactat atat incheierea de amanare a pronuntari cat si a sentintei. Dintreb, daca nu se regaseste numele celui care lea redactat iar pe sentinta si incheiere scrie numele judecatoarei care a prezidat dar nu a redactat,motivat pentru ca a fost exclusa din magistratura, intreb aceasta sentinta a fost valabila atunci cand am fost executat in baza sentintei? Tudoran este omul Serviciilor, omu facea pe corectul dar in schimb era un pungas corupt,mai facea si pe nebunu te jignea in sala parca tu erai un maimuyoi, foarte bine ca este pus sub acuzare ca poate s

# Gica contra sistemului date 7 January 2021 16:43 +26

Cum Dreptul are la baza logica, raționamentul ar fi următorul, dacă Tudoran va fi condamnat pe baza dosarului SIIJ, condusa de procurorul Marin, care i-a făcut dosar lui Popoviciu, înseamnă că Secu a bătut palma cu Popoviciu, iar maurul (Tudoran) va fi sacrificat pentru reușita planului. Astfel Popoviciu va avea deschisa o cale extraordinara de atac pentru desființarea deciziei de condamnare, iar ce se furase de la stat va rămâne bun furat. Poate scapa și Roșu prin șmecheria asta de doi bani. Prea era multă lume bună implicata și foarte mulți bani la mijloc, cum sa iasă prost afacerea? Justiția e numai pentru amărâții ce fura de foame, nu pentru mafia cu gulere albe. Asa este și în US, pana a ocupat mulțimea Congresul și s-ar putea să-l mai ocupe. Sa vedem ce va fi pe la noi!

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 7 January 2021 18:21 +28

Repet unul dintre comentariile formulate imediat după pronunțarea în dosarul Ferma Băneasa: oare de ce este mai ușor să obții o palmă de pământ pe Marte, Jupiter sau Saturn decât să reușești acest lucru în nordul Capitalei? ”Prins Pol” și-a luat acolo papara, în partea de est a DN1, în gura aeroportului Băneasa și în imediata apropiere a unui proeminent obiectiv al văcarilor: US EMBASSY. Puiu Popoviciu, cu celebrul lui dosar Mall Băneasa, și-a luat porția în partea de est a DN1. Tot de la Puiu Popoviciu au concesionat văcarii cele 4,4 hectare ale ambasadei de pe Dr. Librescu, ceea ce în condițiile condamnării lui Popoviciu dădea Câh! intereselor văcarilor. În asemenea coincidențe circumstanțe, nu ai cum să nu te întrebi: ale cui interese „majore” blochează orice formă de dobândire a unei suprafețe în Nordul Bucureștiului, acolo în buza aeroportului Băneasa și până departe, hăt, în boschetele Pădurenilor cu ochi albaștri și obiale urât mirositoare a neo-securitate?

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 7 January 2021 18:22 +22

Să fie interesele strategice atât de importante încât prietenii americani să fie nevoiți să acționeze chiar și împotriva amicilor israelieni? Căci în ds. Ferma Băneasa, era clar că israelienii se cuibăreau chiar sub pulpana esotericilor „specialiști” de pe Dr: Librescu. Ce e atât de important în acel areal nordic încât să se fi simțit văcarii deranjați chiar și de prezența amicilor de la Mossad? În dosarul Ferma Băneasa, văcarii WON! În dosarul Puiu Popoviciu Mall Băneasa se pare că cel puțin indirect văcarii WILL WIN! Ce-i acolo, bre?

# mitica date 7 January 2021 19:28 +45

SIIJ trebuie de urgenta sa-l ancheteze pe care noul ministru al Justitiei, Stelian Ion carec o vrea desfiintata.Asta are multe pe care vrea sa le ascunda.

# barna dragos date 7 January 2021 20:23 +25

problema e lipsa de personal si incarcarea.mare de peste 1000 dosare pe procuror,ar trebui transformata in directie cu sectii in teritoriu pe langa fiecare Curte de Apel ca asa multe abuzuri se vor prescrie si multi vor scapa iar multi cetateni vor fi in continuare victime

# AVOCAT date 8 January 2021 23:16 +19

Daca il vad pe TUDORAN LA jilava , imi i au o fapta si mmerg dupa el! SUCCES S.I.I.J stelica labele jos de s.i.i.j pune mana si da-le bani sa faca treaba , ,, perversule,,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva