4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDAMNARILE PE PROTOCOL TREBUIE ANULATE – Ministrul Justitiei Tudorel Toader: “Pe baza acestei 'colaborari' au fost condamnati oameni... Trebuie de vazut daca protocoalele au avut caracter nelegal si pe baza lor s-a dus la condamnari nelegale... E de vazut daca protocoalele au adaugat la lege, daca pe baza acestora au avut loc condamnari nelegale si netemeinice... Raspunderea e strict penala a celor care l-au semnat”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

25 April 2018 12:35
Vizualizari: 13380

Condamnarile dispuse in dosare fabricate in baza protocolului incheeiat intre PICCJ si SRI ar putea fi anulate, pe motiv de nelegalitate. Anuntul a fost facut de ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto dreapta), care a explicat ca desecretizarea protocoalelor ar trebui sa fie doar primul pas, acesta trebuind sa fie urmat de o analiza care sa stabileasca daca exista condamnari dispuse in dosare facute in baza acestor protocoale, condamnari care ar trebui supuse revizuirii. 

Invitat marti seara, 24 aprilie 2018, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, realizata de jurnalistul Mihai Gadea, ministrul Justitiei Tudorel Toader a mai facut un anunt extrem de important. Si anume ca semnatarii protocoalelor secrete, cum ar fi cel dintre PICCJ si SRI, ar putea sa raspunda penal, daca se va dovedi ca aceste documente au adaugat la lege. Iar intr-o asemenea situatie s-ar afla sefa DNA Laura Kovesi (foto a treia din stanga), fostul director SRI George Maior (foto dreapta) si fostul prim-adjunct al SRI generalul Florian Coldea (foto al doilea din stanga).


Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader privind posibilitatea anularii condamnarilor dispuse in dosare facute pe protocol:

Am solicitat public desecretizarea tuturor protocoalelor. 60-70 de protocoale. Sa nu uitam ca pe baza acestei 'colaborari' au fost condamnati oameni. Eu cred ca este doar un inceput desecretizarea, dar trebuie de vazut daca protocoalele au avut caracter nelegal si pe baza lor s-a dus la condamnari nelegale. (...)
Daca semnatarii nu doresc desecretizarea, atunci protocolul acesta este un inscris care se bucura de legalitate si numai instanta de contencions administrativ poate evalua conditiile lui si sa stabileasca legalitatea sau nelegalitatea. Trebuie sa vrem sa se verifice legalitatea. Ce facem in urma cunoasterii continutului? Stam si ne minunam? Pe baza acestei colaborari s-au derulat procese, s-au judecat cauze, au fost condamnati oameni. Intrebarea este daca noi stim ca pe langa lege au fost astfel de instrumente, poate mai sunt, pe baza acestor instrumente juridice care adauga la lege au fost condamnati oameni.
Putem spune noi intr-un stat de drept, atat cat e statul de drept in Romania structurat, asta e condamnare intrata in puterea stabilitatii raportului juridic si atat, sau trebuie sa facem ceva sa scoatem la lumina si eventualul caracter nelegal pe care il are protocolul, iar pe baza de consecinta condamnari nedrepte pe care unii le-au suferit. Este doar un inceput descretizarea, dar e de vazut daca protcoalele au adaugat la lege, daca pe baza acestora au avut loc condamnari nelegale si netemeinice. (…)

Primul pas e sa vrem, al doilea sa ne adresam instantei de contencios sa verifice legalitatea, dupa care avem proceduri fie extraordinare de revizuire a hotararilor pronuntate pe baza procedurilor. Mai exista inca o directie de abordare care nu este in competenta mea, daca nu cumva semnatarii s-au substituit legiutorului, daca nu cumva s-a creat un conflict juridic de natura constitutionala. Daca cumva protocolul este nelegal trebuie sa vedem care este fapta ce a generat nelegalitate. Daca e infractiune, raspunderea e strict penala a celor care l-au semnat”.

Tudorel Toader: “Realitatea este mult, mult mai complicata, mai nedreapta, decat ceea ce am scris in raportul de evaluare al procurorului-sef de la DNA”

Pe de alta parte, in aceeasi emisiune ministrul Justitiei Tudorel Toader a dezvaluit si o discutie pe care a avut-o cu un om din sistem, imediat dupa ce a prezentat raportul prin care a cerut revocarea sefei DNA Laura Kovesi. Toader a explicat ca respectiva persoana i-a transmis ca ceea ce a prezentat in raport este doar o mica parte din ceea ce se intampla in realitate, aspect in legatura cu care ministrul Justitiei avea sa se convinga ulterior:

A doua sau a treia zi dupa ce am prezentat acel raport, dupa 22 februarie cineva, cunoscator in ale dreptului, din interiorul sistemului imi spunea urmatorul lucru: 'Sa nu va suparati, dar ceea ce ati prezentat in cele 20 de puncte sunt corecte, dar reprezinta o mica, mica parte din adevarul pe care nu l-ati scos la suprafata, care poate inca nu este cunoscut'. Atunci m-am uitat lung, nu l-am contrazis, nu l-am aprobat, dar realitatea celor petrecute ulterior confirma ca este adevarat ceea ce imi spunea. Realitatea este mult, mult mai complicata, mai nedreapta, decat ceea ce am scris in raportul de evaluare al procurorului-sef de la DNA”.


Comentarii

# Eugen date 25 April 2018 12:47 +5

Categoric protocoalele nu au fost legale ci doar secrete ca sa se ascunda gravitatea. Legea si constitutia au fost incalcate plus abuzurile probele falsificate incalcarea procedurilor, a drepturilor si libertatilor. Evident ca toate condamnarile si dosarele facute de catre aceasta pseudojustitie sunt lovite de NULITATE.

# Boby date 25 April 2018 13:10 +1

Cum vine asta? Primul pas este sa vrem? Adica aflam( desi se stia) ca s-a facut justitie in mod ilegal timp de 10 ani si asa se pune problema? Ca sa nu mai zic ca treburile se misca extrem extrem de greu? Pai ca ministru al justitiei , dupa toate cele aflate, in mod obligatoriu se impune anularea tuturor dosarelor din Ro din acesti 10 ani , altfel te faci si tu partas la ilegalitatile si abuzurile din justitie. Numai justitie nu e asta! Nu va e rusine voua astora care pronuntati acest cuvant? Ar trebui inlocuit cuvantul justitie cu sleahta de impostori infractori mafioti, grup de crima organizata, pericol pt siguranta nationala. De ce nu se da amnistia si gratierea? Mai conteaza parerile nesimtite ale impostorilor ? In foarte multe tari s-au dat gratieri si amnistii foarte mari doar in Ro( tara cea mai dispretuita din Europa si de pe glob) se evita, desi aflam ca justitia s-a facut ILEGAL.

# Ultimul Charlot date 25 April 2018 14:04 +6

CORECT!!! Toate condamnarile sa fie rejudecate. Mai bine in libertate oameni certati cu legea, decat condamnari prin abuzuri si proceduri viciate intentinat. Iar procurori, ofiterii din servicii ( si ei erau obligati sa stie ca legea nu permite astfel de practici ) si in special judecatorii care au dat condamnarile sa raspunda. Penal si material. Doar asa JUSTITIA poate sa reintre in drepturi. Altfel NU MAI AVEM INCREDERE IN ACTUL DE JUSTITIE.

# Claudia date 25 April 2018 14:46 +1

NU exista un singur procuror cu coloana vertebrala în tara asta, sa se autosesizeze si sa deschida cercetarea penala in rem? ALO CSM sectia de procurori, se AUDE?

# Nutzi date 25 April 2018 15:24 +3

Să înțelegem că: ,, -Dacă şi cu parcă?" Adică Falsa Justiție încă mai vrea să recupereze ceva ,,legal" dintr-un ocean de ilegalități?. În proporții diferite Toti ! sunt vinovați de dictatura justițiară din ultimii 13 ani iar acum încă se mai ,,scarpină'' prefăcându-se că fac justiție ! MĂă !!!...voi nu înțelegeți că dintr-o justiție 100% de Rah@t nu mai ai ce să salvezi şi că trebuie făcută lege şi dreptate cu reabilitare si anulare pt.Toți nu numai cu dedicație pt.VIP-uri şi politicieni !

# Gilu date 25 April 2018 15:31 +3

Vrem judecatori adevarati , procurori adevarati , avocati adevarati , juristi adevarati , cu constiinta , moralitate si cu stiinta de carte ! Vrem indepartarea tuturor leprelor Bashiniste , care in loc de stiinta dreptului s- au adapat din protocoalele piratului Chior ! Sa fi coborat stiinta Dreptului atat de jos ? Mai intarzie mult Palimarul de la gardul Cotrocenilor , cu promulgarea legilor Justitiei ? Va deconta la viitoarele alegeri...

# alin date 25 April 2018 16:31 0

si ce faceti ca sa obtineti ceea ce vreti?

# Vlad date 25 April 2018 16:23 +2

Fiecare zi care trece fără să facem nimic provoacă drame ireversibile pentru cei vizați și familiile lor. 99% dintre dosarele făcute în ultimii ani se bazează pe aceste protocoale oribile și pe interceptări telefonice. Ce-ar mai trebui să aflăm că au făcut acești securiști ordinari pentru a ieși în stradă și a desființa aceste instituții care ne țin cu fruntea în țărână? Nu cred că este om în țara asta care să nu se ferească să vorbească la telefon sau să nu fie atent ce și cu cine discută! De asta l-am omorât pe Ceaușescu în ziua de Crăciun, ca să transformăm România într-o imensă pușcărie?

# csatal2000 date 25 April 2018 16:38 0

m-da...sa întămplat si asta si incă nu este terminată...însă cum rămăne cu protocolul dispersata peste toate instanțele din țara împotriva UNBR legal înfințată..respectiv si al condamnărilor cu acest sens...?

# ana are mere date 25 April 2018 17:01 -2

Tot astept să ne spună cineva din cei care se arată șocați (inclusiv Tudorel Toader) ce e nelegal în protocolul ăla? Pentru ce să anulezi o condamnare că eu, sincer, nu îmi dau seama? Aici postează o seamă de oameni vădit inteligenți...poate ne lămuresc. Concret, ce e nelegal? Gârbovan? Tudorel? Baltag?

# Ionela date 25 April 2018 17:46 +4

Alo Nenea!..nu te mai chinui să înțelegi care-i diferența între stat de drept şi dictatură securistă, că tot nu vei putea nici după 3 biblioteci pline de explicații..bine ar fi să-ți cauți de lucru în altă parte că vremurile se schimbă şi va fi jale mare la toți cei cu "ochelari de cal" precum si pupincuriştii lor :-? ! ;-)

# csatal2000 date 25 April 2018 17:39 +2

ptr.,, ana are mere,, de exemplu...existenta unui protocol in care sunt mentionate expres unele reglementari unele obiectiuni unilaterala sau eventual indicatii prin colaborari, pentru asa zisa bunul mers al justitiei lasa deschis multe interpretari... consider nelegala pot fi dat multe exemple in acest sens...insa cum putem intelege faptul ca UNBR legal infintata prin Hot.Judecatoresti ,respectiv functionare sa cu respectarea Legii 51/1995 contrar toate instantele si parchete refuza sa primeasca avocatii din aceasta uniune...cum pot fi explicate astfel incat sa fie inteles de toate lumea...inclusiv si celor care nu detin acte de infintare...sau existenta unui protocol tacit si gata...degeaba ceri de la judecator sau de la procuror temeinicia nu se explica...parca vorbesc in permanenta pe langa subiect...asta inseamna o intelegere in asa zisa protocol de colaborare... si din pacate sau intamplat si unele condamnari in acest sens...

# Ultimul Charlot date 25 April 2018 19:14 +1

Tudorel e parte din sistemul mafiot la avocaturii fara acte ( fiind si el avocat in baroul fara acte Iasi ) sau e total in afara informatiilor. Recent lauda sleahta lui Florea ca au gestionat bine situatia neclara a avocaturii. Doar si prin faptul ca barourile traditionale nu au acte de înfiintate ar trebui golite puscariile. Condamnatii nu au avut aparare calificata. Hai Tudorel...daca vrei dreptate totală fa-o. Scoate gunoiul barourilor de sub preş

# Klaus-Klaus date 1 May 2018 00:03 +1

8) un link .f.f..f interesant...poate doar putin depasit dar BUN: https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2018/04/24/nemtii-se-calca-pe-picioare-cu-americanii-pentru-conducerea-serviciilor-secrete-romanesti-care-oricum-nu-mai-apartin-romanilor/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva