23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONGRESUL PRACTICIENILOR IN INSOLVENTA - Arin Stanescu, reales cu unanimitate de voturi presedinte al UNPIR: „Haideti sa colaboram cu creditorii, cu judecatorii, sa fim corecti! UNPIR este hotarata sa ia masuri drastice impotriva celor care incalca legea. Vom avea instante disciplinare care vor sanctiona mai drastic!”

Scris de: Razvan SAVALIUC - Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 September 2012 16:32
Vizualizari: 16361

 

Sute de practicieni in insolventa, delegati din toate judetele tarii au participat sambata 22 septembrie 2012, la Congresul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, organizat la Hotelul Rin Grand din Capitala, pentru a-si alege organele de conducere. Cum era de asteptat, avocatul Arin Octav Stanescu (foto) a fost reales fara niciun vot impotriva in functia de presedinte al UNPIR, pentru care nu a avut contracandidat. Inaintea votului decisiv, presedintele UNPIR Arin Stanescu a tinut o cuvantare si a prezentat raportul de activitate al formatiunii, aratand ca este o mana de fier in uniunea formata din 3400 de membri, din care 1500 practica efectiv profesia: “UNPIR este hotarata sa ia masuri drastice impotriva celor care incalca legea. Vom avea instante disciplinare mai putine, dar care vor sanctiona mai drastic. Eu sunt adeptul separarii graului de neghina!


Arin Stanescu a relevat un paradox actual al profesiei: “Avem din ce in ce mai multe dosare si din ce in ce mai putini bani. Suntem intr-o perioada de criza si trebuie sa gasim mijloace pentru a imbunatati situatia. Avem o profesie recunoscuta si respectata. Haideti sa facem totul sa nu coboram acest nivel de recunoastere! Haideti sa colaboram cu creditorii, cu judecatorii, sa fim corecti! Haideti sa mentinem un standart inalt pentru ca traversam o perioada foarte grea!

Critici constructive din partea Asociatiei Romane a Bancilor

Invitata la Congresul UNPIR, Mirela Iovu, reprezentanta a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a subliniat “dialogul constant si sprijinul d-lui presedinte Arin Stanescu”. Pe langa urarile de bine transmise, Mirela Iovu a vorbit despre problemele care apar in cazul baniclor, in calitate de creditori majoritari, in procesele de insolventa: “Printre dvs, din nefericire, exista si persoane care nu fac cinste profesiei. Avem cazuri cand ramanem perplexi de ceea ce se poate intampla... exemplu: un practician si-a permis sa sechestreze creditorii minoritari, cerandu-le sa stea nemiscati pana pleaca reprezentantii bancii”. Iovu a aratat ca respectivul practician in insolventa tine in continuare sedintele cu creditori minoritari, iar banca creditoare, care are 68% din creante e tinuta pe dinafara, si ca in fata unor asemenea situatii se vor face plangeri penale.

Presedintele Arin Stanescu a confirmat cazul relatat de reprezentanta ARB: “Nota critica moderata este intemeiata. Avem colegi, care sunt o minoritate, care nu respecta legile, care schimba tabelele de creanta cu o zi inaintea adunarilor generale”. Arin Stanescu a aratat ca viitoarele modificari legislative care vor fi aduse legilor insolventei, vor intari disciplina in profesie, prin crearea unor “instante disciplinare locale”, care vor aplica sanctiuni mult mai drastice, mergand pana la suspendarea din profesie pe timp de un an sau excluderea din profesie. Stanescu a adaugat aici ca simpla suspendare a unui practician in insolventa inseamna desfiintarea sa, pentru ca intr-o atare situatie cel suspendat este obligat sa predea toate dosarele de insolventa.

De asemenea, vor fi prevazute abateri disciplinare noi, inclusiv cazurile de incompatibilitate si conflict de interese: “Suntem aspri cu cei care nu respecta codul de etica, dintre profesiile liberale avem cele mai drastice sanctiuni!

Problemele profesiei de practician in insolventa si viitoarele masuri legislative

Presedintele UNPIR a enumerat in continuare problemele cu care se confrunta UNPIR si membrii sai, subliniind faptul ca in ultimii ani masa credala la nivel national reprezinta pentru 112 miliarde ROL, din care anual se recupereaza aproape 1 miliard ROL. Desi recuperarile sunt de maximum 1%, acest procent este insa mult mai mare decat ce se recupereaza de catre celelalte profesii liberale: “Vindem mai putin... daca nu vinzi, nu recuperezi si daca nu recuperezi n-ai ce sa dai la creditori”. De ce se recupereaza atat de putin? Cauzele sunt criza financiara, faptul ca piata imobiliara este inghetata, iar “bancile nu vor sa valorifice activele la pretul de piata”. O problema majora o reprezinta pentru pracxticienii in insolventa si faptul ca peste 70% din dosarele de insolventa sunt ale unor societati comerciale fara bunuri, unde nu se poate recupera nimic, iar fondul de lichidare din care se acopera prestatiile practicienilor pentru inchiderea firmelor falimentare este insuficient, datoriile catre practicienii in insolventa fiind in prezent de peste 91 milioane lei.

Presedintele UNPIR a dezvaluit faptul ca la jumatatea anului viitor se preconizeaza intrarea in vigoare a Codului Insolventei, care va aduce numeroase reglementari noi si ca, pana atunci, UNPIR va lansa in primavara lui 2013 un Portal de Lichidare, destinat membrilor uniunii si nu doar lor, prin care se vor organiza licitatii electronice, procedura de pionierat in Romania si care va permite accesul la licitatii in schimbul unor taxe modice.

Arin Stanescu reales fara niciun vot impotriva!

Dupa discursurile invitatilor si prezentarea raportului tehnic de activitate, delegatii la Congres au trecut la vot. Buletinele de vot au fost introduse in doua urne, una pentru presedinte (unde unic candidat a fost Arin Stanescu) si alta pentru membrii Consiliului national de conducere, ai Comisiei superioare de disciplina si Comisiei de cenzori. La orele 13.00, in mai putin de 10 minute, toata lumea a votat. Dupa care s-a plecat la masa, timp in care comisia speciala a numarat voturile.

Rezultatul: Arin Octav Stanescu a fost reales pentru un nou mandat de presedinte cu unanimitate de voturi, fapt ce i-a reconfirmat autoritatea in Uniunea a carei baze le-a pus incepand cu 1999.

*Cititi aici Raportul de activitate al UNPIR pentru 2011 si situatii statistice 2012

Comentarii

# Jupan Arin date 22 September 2012 19:30 -8

Arin Stanescu continua sa fie jupanul cel mare. Toti l-au votat, fapt ce denota ca omul, cat o fi de contestat, are valoare

# mafiotul Arin date 22 September 2012 21:20 +7

Intr-adevar, are valoare atunci cand devalizeaza banci(B.I.R.), impreuna cu gangsterul Zamfirescu si nu pateste nimic !

# Ela Vizante date 24 September 2012 18:59 +1


Citeza pe mafiotul Arin
Intr-adevar, are valoare atunci cand devalizeaza banci(B.I.R.), impreuna cu gangsterul Zamfirescu si nu pateste nimic !
Stimate domnule „Mafiotul Arin”, Constatarea dvs. este veridica, corecta. Problema care se pune este cum credeti ca ar trebui procedat pentru a se repune pe tapet Dosarul BIR cu scopul de a se face dreptate, de a se recupera uriasele sume insusite ilegal !? Actionarii BIR-ului si multi juristi tineri astepta cu sufletul la gura raspunsul dvs. Va multumim !

# Adi Minune date 22 September 2012 21:50 +2

Valoarea mea,valoarea mea...

# BIBOI date 22 September 2012 22:15 -1

PANA UNA ALTA, E TARE!!!!

# pentru bota date 23 September 2012 10:18 -2

DE CE NU VA FACETI SI UNPIR PARALEL. UAU...CUM AR FI? UNPIR FILIALA BOTA SAU BOTOMEI SAU NIMERINCU...SUNTETI PRAF PARALELILOR

# esti cretin date 23 September 2012 11:06 0

Tu si inteligenta sunteti paraleli, nu va intalniti niciodata...

# coco date 23 September 2012 14:04 +3

Arin sa -si vada de mafia lui din RVA

# Ela Vizante date 24 September 2012 19:23 +1


Citeza pe coco
Arin sa -si vada de mafia lui din RVA
Stimate/a domnule/doamna Coco, Pe culoarele multor tribunale se vorbeste ca firma dlui Arin STANESCU (RVA Insolvency Specialists SPRL) ar actiona ilegal pe taramul insolventei deorece nu ar fi fost inregistrata in conformitate cu prevederile legale. In caz ca dispuneti de elemente concrete in acest sens ar fi de dorit sa le faceti publice pentru a pune capat mafiei la care v-ati referit in comentariul dvs. Aceasta mafie poate actiona doar pentru ca cei care stiu despre ce este vorba nu au curajul necesar sa dezvaluie matrapazlacurile impardonabile despre care se discuta tot mai intens - doar pe la colturi - in ultimul timp atunci cand este vorba despre dl Arin STANESCU si dl Calin ZAMFIRESCU (rude ale dlui ex-ministru Catalin PREDOIU - nas si, respectiv, socru).

# dreptatea date 25 September 2012 17:52 +2

DOMNULE PRIM PROCUROR, Subsemnatul AKNAI STEFAN, domiciliat in mun. Tarnaveni, Car. Soimilor, nr. 98, bl. C , ap. 14, judetul Mures, Impotriva invinuitului TODOR SOO IGNATIE –reprezentant legal lichidator judiciar RVA MURES INSOLVENCY SPECIALISTS SPRL, str. G-ral Gh. Avramescu nr. 4, Tg-Mures, judetul Mures, cod de inregistrare fiscala RO13577109, si a intregii echipe RVA MURES INSOLVENCY SPECIALISTS SPRL Cu Onoare, in temeiul art. 223 C.Pr.Pen, depunem prezentul DENUNT PENAL, Rugandu-va respectuos sa binevoiti a dispune: - Inceperea urmaririi penale impotriva invinuitului pentru infractiunile de furt, trafic de influenta, fals in inscrisuri, uz de fals, spalare a banilor prev. de disp. legii 656/2002, gestiune frauduloasa, abuz de incredere, delapidare, - Efectuarea urmaririi penale in cauza; - Trimiterea in judecata a invinuitului pentru infractiunile de furt, trafic de influenta, fals in inscrisuri, uz de fals, spalare a banilor prev. de disp. legii 656/2002, gestiune frauduloasa, abuz de incredere, delapidare, - Cu cheltuieli judiciare; pentru urmatoarele MOTIVE: Dorim sa va aducem la cunostinta urmatoarele: Referitor la activititile de furt din incinta platformei BICAPA S.A.- reprezentata de invinuitul lichidator judiciar, care s-a derulat pe parcursul anilor cu complicitatea conduceri din teritoriu si a firmei de paza S.C. LEOPARD GUARD SECURITY S.R.L. reprezentat de d-ul Socol OAE Mihai fata de care sa dispuneti confiscarea sumelor pe care le-au incasat lunar pentru asa zisa paza bunurilor societati falimentare. Precizez ca nu am calitatea de creditor, dar sunt multi altii (fosti muncitori) cu salarii restante care beneficiaza prioritar fata de orice terti pentru salariile restante, conform legi insolventei 85/2006, pana in prezent au beneficiat de sume necuvenite cei mai sus aminiti. si atragerea la raspundere penala a vinovatilor ! Pentru aceste motive depun 4 DWD cu documente, filme, inregistrari in format electronic, care dovedeste cele mentionate de mine, Conform notificarii nr.6280.22.09.2011, mi s-a adus la cunostinta conditiile de participare la negociere directa, adica avans 10% (320,000 eur) si imbunatatirea ofertei fata de ceea ofertat anterior de SC AKNAI CONSTRUCT SRL. Dar nu mi s-a adus la cunostinta clauza schimbata in caietul de sarcini, in sensul ca se va redacta un process verbal de primire-predare, ceea ce nici pana in prezent nu s-a incheiat intre Bicapa SA si Wastes Ecotech Srl, chiar se asteapta diminuarea integrala a patrimoniului ca ulterior prin P.V de primire/predare sa se diminueze pretul activului? Prin notificarea nr.6280.22.09.2011 se mai mentioneaza ca transferul de proprietate se realizeaza prin act authentic dupa achitarea integrala a pretului stabilit. Nu s-a intamplat asa deoarece, prin procesul verbal de negociere si adjudecare, oferta câstigătoare a fost stabilită la data de 27.02.2012, s-a intocmit Procesul-verbal de negociere directă si de adjudecare a activelor aparţinând SC Bicapa SA încheiat sub nr.1482/27.02.2012,. a fost consemnat în procesul-verbal modul de esalonare a plăţii sumei de 3.200.000 EUR (TVA neinclus), la care au fost adjudecate activele, si plata diferenta de prêt 2.880.000 euro se va achita in termen de 6 luni intr-o singura transa de la data adjudecarii. La data de 02.04.2012 a fost semnat între părţi – SC Bicapa SA, prin lichidator judiciar, în calitate de vânzătoare, si SC Wastes Ecotech SRL, în calitate de cumpărătoare – Contractul de vânzare-cumpărare a activelor debitoarei SC Bicapa SA situate în Târnăveni, str. Avram Iancu nr.144, judeţul Mures. Sa finalizat in forma autentica la notar in data de 20.04.2012, unde s-au schimbat conditiile de plata total diferit fata de conditiile stabilita in procesul verbal de adjudecare din data de 27,02.2012 in plus se mai stipuleaza si deducerea anumiti cheltuieli din pretul final stabilit. 1. Acest aspect constituie fals in inscrisuri oficiale si abuz de incredere, 2. Despre ce cheltuieli poate fi vorba, avand in vedere ca firma adjudecatoare are doar drept de posesie nu si de proprietate, tinand cont de faptul ca si azi se scot bunuri materiale din platforma cum ar fi caramida si fier vechi (fier beton), ne fiind inca realizat predarea/primirea, ce se urmareste ca ulterior firma adjudecatoare sa pretinda bani inapoi din avansul de 10% pentru ca patrimonial nu o sa aiba valoare ? maia ales ca termenul legal de plata conform actului de adjudecare si modalitatea de plata (6 luni de la data adjudecarii) stabilit de comitetul creditorilor expira in 26.08.2012, si inca nu exista o predare primire! Care in opinia mea este un fel de favorizarea adjudectarului in cauza, fata de ceilalti ofertanti, ( tin sa mentionez ca am avut o convorbire telefonica cu un domn CULACOV, care mi-a afirmat exact aceste lucruri pe care v-am adus la cunostinta, adica ei doresc sa reduca drastic pretul activului! 3. Foarte important este faptul ca se fac cheltuieli fictive (DELAPIDARE) cu asa zisa epurarea apei uzuale care se aduna pe platforma, deoarece canalul colector este astupat km-ii intregi de cel putin doi ani si jumatate. Atunci se naste intrevarea, pentru ce sunt virati sume mari de bani lui S.C.HILACO S.R.L. din loc.Corunca si lichidatorul mereu invoca ca nu sunt bani destui ca sa fie platiti salariatii restantieri ! Nu cumva aceiasi modalitate de bancruta se comite si in acest dosar de lichidare ca ceea ce in care RVA Insolvency este acuzat de procurorii de pe langa Inalta Curte da Casatie si Justitie dosar in care societatea risca chiar dizolvarea ? In loc sa fie impus firmei Poliglot Group Srl sa dezafecteze canalul colector, si azi ei au acces in interior si se scot cantitati mari de materiale la negru asa cum am aratat mai sus! De asemenea s-au incasat sume mari de bani – aproximativ 700.000 lei pe perioada anilor 2009-2011 cu ocazia epurarii apei – pentru SC BICAPA PRIN LICHIDATOR -insa Statia de Epurare a Apei nu este functionala! Si atunci cum s-au virat si incasat acesti bani cu acest titlu? Pentru aceste considerente, domnule Pocuror, solicit respectuos a cerceta sub toate aspectele cauza de fata impotriva invinuitilor si a face toate demersurile legale ce se impun. De asemenea s-au intocmit o serie de acte privind vanzarea de bunuri din patrimoniul si a altor societati - de ex. pentru SC SOCOR S.R.L. aflata in insolventa- a carui lichidator judiciar este acelasi RVA INSOLVENCY SPECIALISTS SPRL, evaluari facute la preturi foarte mici, o serie de actiuni ale acestui lichidator, efectuate in defavoarea acestei societati fiind astfel grav prejudiciata. Astfel, in ceea ce priveste societatea SC SOCOR SRL avem cunostina de faptul ca acest lichidator a inscris pe tabelul creditorilor -ROMEXTERA BANK S.A. aceasta fiind chiar creditorul majoritar!- bineinteles cu un interes anume. Avem cunostinta si de alte aspecte nelegale efectuate de lichidator pentru aceasta societate, pe care le vom relata la cererea organelor de urmarire penala. Solicitam respectuos Organelor de cercetare penala a dispune audierea in cauza a numitul FARKAS IOAN din Tarnaveni str. Republicii, nr. 93 jud. Mures, intrucat are cunostinte directe despre aceste fapte. In drept: disp. art. 208, 209, 213, 214, 215 ind. 1, 288, 290, 291 C.Pen. si disp. Legii nr. 656/2002. Probe: - DWD continand dovezi. - proba testimoniala cu martorul FARKAS IOAN din Tarnaveni, str. Republicii, nr. 93. Orice alte mijloace legale de probatiune daca va fi necesar. Pentru aceste motive va rugam sa dispuneti conform legii. Cu stima, AKNAI STEFAN CATRE, ONOR: PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL MURES

# Ela Vizante date 28 September 2012 09:23 +1

Stimate domnule Aknai Stefan, Cred ca este necesar sa verificati temeinic daca RVA Insolvency Specialists SPRL are calitate procesuala deoarece - potrivit unor zvonuri tot mai insistente -aceasta firma nu ar fi fost inregistrata oficial/legal. Patronii firmei (dl Arin STANESCU si dl Calin ZAMFIRESCU, rude ale dlui Catalin PREDOIU, ex-ministru al Justitiei) s-ar baza activitatea ilegala pe o declaratie verbala facuta la Tribunalul Bucuresti- Sectia a VII-a Civila. Va rog sa verificati aceasta informatie si sa incercati sa intrati in posesia documentelor care ar putea dovedi ilegalitatea activitatii acestei firme pe taramul insolventei, ceea ce ar presupune ca toate operatiunile acesteia sunt lovite de nulitate absoluta. Va doresc mult succes !

# botist catre prosti date 23 September 2012 14:40 -1

Numele tau e frustrare, ba pui de dac ... :lol:

# klahnhjdhdh date 23 September 2012 17:07 +3

la vremuri noi ... tot bosorogi invechiti. furati hotomanilor poate o  sa va saturati pe cealalta lume.

# Cata date 23 September 2012 20:17 +5

era evident ca MAFIA isi va implanta oamenii peste tot pe unde are interesul. ce putoare infecta de servicii secrete straine... iti muta nasul!

# Herbre date 23 September 2012 20:41 +5

Arin Octav Stanescu si Monica Macovei, un cuplu de vis si infractiune ;-)

# damian adrian date 2 October 2012 18:10 -1

sunt damian adrian din galati,am avut pe rolul judecatoriei galati un dosar penal si asi dori sa il repun din nou pe rol .cum trebuie procedat si daca se mai poate face acest lucru

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva