18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CONSOLIDARI IN ECHIPA DE CONDUCERE A ZRVP – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners numeste un nou partener din randul avocatilor seniori. Cosmin Cojocaru se alatura echipei de management si devine al 14-lea partener al societatii

Scris de: L.J. | pdf | print

8 July 2021 17:02
Vizualizari: 6165

Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) isi consolideaza echipa de conducere prin numirea lui Cosmin Cojocaru (foto) ca partener in departamentul de litigii si arbitraj. Promovarea este efectiva de la 1 iulie 2021. Cosmin Cojocaru va avea un rol activ in extinderea portofoliului de mandate in domeniul disputelor in constructii, fiind specializat in litigiile decurgand din contractele de lucrari, inclusiv proiecte de constructii (FIDIC), litigii comerciale arbitrale nationale si internationale.


 

Faptul ca inca un produs al scolii de avocati ZRVP devine partener si se alatura celorlalti pentru a continua povestea si misiunea noastra nu este o surpriza, ci doar un nou episod care materializeaza filosofia noastra. Cosmin Cojocaru nu este doar un avocat exceptional cu o experienta impresionanta in arbitraj, litigii in domenii precum constructii, energie, salubritate, etc. El este un etalon al dedicarii si responsabilitatii avocatiale, un metronom care bate si respira in ritmul profesiei sale. Continuam povestea si nu am niciun dubiu ca noul partener va oferi mai mult clientilor, proiectelor gestionate, colegilor pe care ii coordoneaza,a declarat Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP.


Cosmin Cojocaru a avut in ultimii zece ani un aport valoros la consolidarea practicii de litigii in domeniul constructiilor, atat in fata instantelor de drept comun cat si a tribunalelor arbitrale, concretizata in gestionarea unui numar semnificativ de dispute complexe finalizate cu solutii favorabile clientilor reprezentati in acele proceduri. Experienta sa vasta a fost pusa in valoare in proiecte complexe de peste 900 de milioane de Euro, derulate pentru importante companii din domeniul infrastructurii, utilitatilor, energiei si resurselor naturale. De altfel, Cosmin Cojocaru a coordonat si o serie de dispute de calibru in domeniul energiei, contribuind in mod semnificativ la dezvoltarea practicii in acest domeniu.


Promovarea la pozitia de partener reprezinta o atestare fireasca a activitatii prestate in cadrul firmei si a nivelului de experienta acumulat, concretizata in rezultatele obtinute. In mod cert, o astfel de pozitie vine la pachet cu o serie de provocari generate de responsabilitatile aferente, insa, in momentul in care avocatura este realizata cu pasiune, astfel de provocari nu fac altceva decat sa condimenteze in mod natural evolutia profesionala, ” a declarat Cosmin Cojocaru, partener ZRVP.


Cosmin Cojocaru a fost avocat in peste 50 spete sub auspiciile ICC, CICA, VIAC, PCA si detine Diploma in Arbitraj acordata de Chartered Institute of Arbitrators London, fiind totodata membru al acestei institutii. Are o experienta de peste 17 ani in domeniul litigiilor si arbitrajului, al achizitiilor publice si contenciosului administrativ, dispute civile si comerciale. S-a alaturat echipei ZRVP la inceputul anului 2010 si urcat constant in ierarhia firmei pana la numirea sa ca partener. A fost inclus recent la categoria Rising Stars in domeniul Solutionarii Disputelor de reputata publicatie juridica internationala The Legal 500 EMEA.


ZRVP a anuntat in luna aprilie a acestui an primul val de promovari interne, in urma carora opt avocati au avansat in diverse roluri in cadrul firmei. Societatea deruleaza anual o procedura de evaluare interna, iar criteriile care stau la baza avansarii ierarhice sunt contributia profesionala la succesul firmei si al departamentelor din care fac parte, cunoasterea profunda a industriilor in care activeaza clientii societatii, capacitatea de adaptare si, nu in ultimul rand, abilitatea de a gestiona situatii de criza


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 61 de avocati, dintre care 14 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru si Cosmin Cojocaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 10 July 2021 22:05 +3

Am inteles ca sunteti foarte buni,printre cei mai buni dintre cei buni.Cu asa o armata de avocati,printre cei mai buni dintre cei buni,de ce oare Domniile Voastre ,in "consiliul de coroana"al Casei de Avocatura ce o alcatuiti(61 de avocati)nu aveti determinarea sa produceti normele fundamentale-coduri civil,penal,de proc.civila,de proc.penala- care sa raspunda nevoilor starii de drept(nu stat de drept ca aceasta notiune nu e definita,nu exista)ce-i trebuie acestei tari/natiuni?Va place/convine sa constatati ca la fiecare a doua fraza dintr-un articol(art cum ziceti voi)al codurilor existente se intilnesc cuvintele "poate","si","sau","daca",cind bine se stie ca aceste cuvinte intr-o fraza,oricare ar fi ea,dau sens intrepretativ cind fraza ar trebui sa fie cu caracter imperativ;asta ar face diferenta intre bilci si justitie.Cu aceasta abordare codurile(acte normative fundamentale si obligatorii pe care se sprijina restul legilor)se vor reduce ,ca volum,la jumatate din actualul stufaris .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva