24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONSORTIU STRATEGIC - Bostina & Asociatii si Zamfirescu, Racoti & Asociatii asigura consultanta pentru atragerea de investitori strategici la Cuprumin

Scris de: L.J. | pdf | print

22 May 2013 16:34
Vizualizari: 9487

 

Ministerul Economiei demareaza procedura de atragere a investitorilor la Cuprumin, urmand sa fie publicat in cursul zilei de joi, 23 mai, pe site-ul institutiei, un anunt de intentie, a declarat ministrul Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, a fost selectat in calitate de consultant juridic, tehnic si financiar un consortiu format din Bostina & Asociatii si Zamfirescu, Racoti & Asociatii care va pregati pana pe 17 iunie o strategie de atragere a investitiilor. Investitorii interesati "ne dau o suma de bani si in contul acelor bani le dam productia pe o anumita perioada de timp", a precizat Vosganian explicand formula de parteneriat cu viitorul investitor. Practic, Cuprumin nu va fi privatizata, iar statul va ramane in continuare actionar.


Consultantul va stabili suma necesara investitiilor si "cine are are suma asta va putea beneficia de productia de la Cuprumin", a mai spus Vosganian. Selectia investitorului va fi facuta prin procedura negocierii.

Potrivit ministrului, exista 7 companii interesate de Cuprumin, insa si-au manifestat interesul pentru privatizare. Vosganian a precizat ca nu sunt la curent cu noua decizie a ministerului de a merge pe formula atragerii de investitii si nu de privatizare.

Dupa ce va fi selectat investitorul, va fi incheiat un contract de parteneriat pe o perioada de timp care va depinde de evolutia pretului la cupru pe pietele internationale. Contractul va putea avea o durata de 3,4 sau 5 ani. Practic, perioada de parteneriat va fi stabilita in functie de evolutia preturilor. Vosganian a spus ca in ultima perioada piata cuprului a ajuns intr-o situatie delicata, deorece preturilor au scazut foarte mult, cu peste 25%.

Cu doar cateva zile inainte de publicarea anuntului de intentie, directorul general al Cuprumin a fost schimbat. Potrivit presei locale, pe 20 mai 2013 a fost numit un apropiat al ministrului Relu Fenechiu, si anume Nicolae Iordache, fost director la MinBucovina SA Vatra Dornei. Intrebat de aceasta numire, Vosganian neaga faptul ca noul director general ar fi un apropiat al ministrului Fenechiu.

Comentarii

# strategia lu\' peste! date 22 May 2013 19:15 +2

P-astia nu-i mai ia nimeni?Banuiesc ca a fost secretizat si contractul de asa-zisa consultanta, nu?Sau o fi fara bani? astia nu mai au microfoane cate prin birouri, masini, nu mai sunt urmariti pe la carciumi, ca nu e cazu\'!!!

# infractorii date 22 May 2013 23:52 +2

Iarasi condamnatul boshtina este abonat la banul public ?? Traiasca mafia uselista ! S-a schimbat o mafie cu alta....

# adevarul absolut date 23 May 2013 12:23 +1

mai rau,nu s-a schimbat o mafie cu alta,ci au ajuns sa se uneasca in cartel mafia sobolanilor portocalii cu cea a sobolanilor rosii.

# ME date 23 May 2013 10:59 0

La vremuri noi, tot ei! Ca doar strategia de privatizare era problema, nu chestiunile de fond si de mediu...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva