13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTROL IN DNA – Seful DNA Marius Voineag a dispus efectuarea unui control tematic al dosarelor aflate in lucru la serviciile teritoriale ale parchetului anticoruptie. Procurorii DNA vor trebui sa informeze conducerea parchetului despre cererile privind masurile de surpaveghere si sa raporteze lunar situatia masurilor asiguratorii (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 August 2023 14:53
Vizualizari: 4582

Seful DNA Marius Voineag (foto) a declansat un amplu control la nivelul serviciilor teritoriale ale parchetului anticoruptie. Mai exact, este vorba despre un control tematic al dosarelor aflate in instrumentarea serviciilor teritoriale ale DNA.


 

Controlul a fost dispus printr-un ordin al lui Voineag din 9 august 2023, urmand sa se desfasoare in perioada 4 septembrie 2023-16 octombrie 2023 (vezi facsimil 1):

Art. 1. Efectuarea, in perioada 04 septembrie 2023 – 16 octombrie 2023, a unui control tematic al dosarelor aflate in lucru la procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Structura teritoriala”.

Potrivit site-ului G4 Media, care a prezentat ordinul lui Voineag, controlul va viza ritmicitatea actelor de urmarire penala efectuate, examinarea masurilor dispuse si a actelor efectuate de procurori, in raport cu dispozitiile procedurale incidente, precum si verificarea respectarii dispozitiilor legale de catre procurori cu privire la cererile formulate in cursul urmaririi penale de subiectii procesuali principali, parti sau avocatii acestora.

Controlul vine, adaugam noi, in contextul in care este cunoscut ca activitatea multora dintre serviciile teritoriale ale DNA este una defectuoasa, cu grave incalcari ale normelor de procedura penala, asa cum au aratat cazurile dezvaluite de presa in ultimii ani.

 Sefii DNA vor fi informati “de indata” despre masurile de supraveghere


De asemenea, printr-un alt ordin din 10 august 2023 (prezentat tot de G4 Media), Marius Voineag a dispus ca cererile formulate de procurorii DNA privind emiterea unor masuri de supraveghere tehnica sa fie transmise de indata procurorului sef al parchetului anticoruptie si adjunctilor acestuia, Tatiana Toader si Paul Silviu Dumitriu:

Cererile formulate de procurori in procedura de emitere a masurilor de supraveghere tehnica reglementata in art. 140 C.p.p., precum si ordonantele emise, conform art. 141 C.p.p., cu privire la aceleasi masuri autorizate de catre procurori, se comunica, de indata (anterior expedierii catre instanta/organ judiciar de punere in executare), prin e-mail, la cabinetul procurorului-sef directie si la cabinetele procurorilor-sefi adjuncti, fara a intrerupe sau afecta circuitul legal si regulamentar de sesizare a judecatorului de drepturi si libertati de la instanta competenta si, respectiv punerea in executare masurilor autorizate” (vezi facsimil 2).

 Nu in ultimul rand, seful DNA Marius Voineag a dispus ca procurorii DNA sa raporteze lunar situatia masurilor asiguratorii in dosarele aflate in instrumentarea parchetului anticoruptie.

 

Sursa foto: Cotidianul

Comentarii

# Cârcotaș date 14 August 2023 16:28 +1

Șmecherie ieftină: le-a dat o luna de zile răgaz să facă ce cosmetizari se impun. Decizi control în august și îl începi în septembrie?!

# DODI date 14 August 2023 16:41 +1

Pe vremea slujirii ”indicațiile” pentru PORCurori era ”să stea cu kurul pe dosare”. În timpul în care ”s-a lucrat” pe dosare vă dați seama pe miros pestilențios au primit acele dosare, făcute cu celeritate, pe bază de comandă politică. Este și motivul pentru care judecătorii... retrimit dosarele (care miros de la o poștă ca fiind făcături) pentru... fezandare.

# Manuel Ferrara date 14 August 2023 16:50 +1

Ia vedeți și la Galați că e cumetria mai mare decât Casa Poporului. Lumea tot vorbește despre lucrările supraevaluate făcute de către Primărie și CJG. Domnule Procuror șef intrați un pic în forță și în județul Galati

# Ioana M. date 14 August 2023 17:39 +1

:@Manuel Ferarra: Gurile rele spun ca e o caracatita in Galati de ani de zile.

# Manuel Ferrara date 14 August 2023 18:12 0

@ Ioana M. E mai ceva ca la București. Zici că Galațiul e capitala țării. Da nu face nimeni nimic. Dna Galați

# Ionel G date 14 August 2023 18:14 +13

Nu asa facea si kovesi? Mi se pare ca de la decizia CJUE si-au luat-o in cap desi aia nici nu se aplica asa larg, va fi vestul salbatic la curtile de apel.

# Piticul date 15 August 2023 11:56 0

Cred. A mai important e sa se vadă cate rechizitorii au fost făcute la fiecare unitate in ultimii ani. Si cate resurse s-au alocat pt asta

# dulapul securelii , pelticiunii si pierzaniei nationale date 15 August 2023 14:44 0

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI ! Respectarea legalitatii asa cum spunea domnul procuror sef al parchetului presupune respectarea principiilor legalitatii incriminarii si principiul aplicarii legii penale mai favorabile. Sau exista o facultate pentru procurori si alta pentru judecatori si inca una pentru neosecurici, hastagisti, rezisti,lulutzi

# Gica date 15 August 2023 17:28 +3

Sa intrati si la Craiova ca este acolo rau de tot! Aresteaza doar pe unii , la comuna Dibrosloveni nu au facut nimic, constructor smeker cu Bentley !Verificati domnul procuror cum angajatii Afir Cariova au platit o lucrare fals! Staicut este sef acolo si este pe bune , stat in stat!

# Răspopitul date 15 August 2023 23:19 +8

Mare șmecherie! Pot să pun pariu că Voineag a scurs ordinul către presă, ca să arate ce intransigent e el și să se dea victima procurorilor nemulțumiți de măsurile lui ,,forte”. Altul care se crede deștept sufocând activitatea și așa încărcată cu balast inutil a procurorilor cu raportări stufoase și fără rost. Asta a învățat el la PICCJ, unde o armată de procurori fără activitate impune tot felul de raportări, informări și analize procurorilor de la parchetele din teritoriu, cocoșate de dosare.

# cetatean de moda veche date 16 August 2023 08:18 +1

Se acopera faptele cat si faptasii "de la STAT" (unii dintr-e ei urcand in ierarhii -majoritatea ONOR. pensionati!) cu rolul esential in DEVALIZAREA TARII. TOATA ACEASTA "ACTIUNE" O CONSIDER "PRAF IN OCHII CETATEANULUI" si UE."Democratia" tarii presupune reducerea la "0" a dosarelor comandate "POLITIC". Dar DEMOCRATIE fara ca valorile de baza ale democratiei sa fie repuse la locul lor " NU SE POATE". Acum se "INCEARCA AUTENTIFICAREA " furturilor de dupa anul 2000, cu concursul reprezentantilor AUTORITATILOR STATULUI SI ADMINISTRATIILOR LOCALE SI JUDETENE. Se acopera SCHEMELE (inactiunea si deturnarea actiunilor penale de la faptasi, probe si plangerile penale in sine) de "CAPATUIRE"( ex. - "banalul" caz NADAS - nu este singular "IN VEST"- acestea se pot dovedi cu actele semnate de "EI"- plimbare si ascundere dosare, masluire acte proprietate ,cadastrale, cf - si care se CONFIRMA PRIN NERECUPERAREA ATAT A BUNURILOR CAT SI A Pagubelor -ACTE EXECUTORII OK EXISTENTE!)

# cetatean de moda veche -continuare date 16 August 2023 10:31 0

Recuperarea "GAURILOR NEGRE" din bugetul de stat? In "opinia" ADMINISTRATIEI NATIONALE SE REALIZEAZA PRIN IMPOZITARI SI INTRODUCERI DE NOI TAXE. Cu alte cuvinte cetatenii sunt obligati sa suporte NERECUPERAREA PREJUDICIILOR DOVEDITE PRIN DECIZII JUDECATORESTI DEFINITIVE! "MINORELE OMISIUNI"- pot stabili concret persoana fizica responsabila -care duc la aceste fapte pot sau nu sa fie incadrate juridic? De ce NU se recupereaza prejudiciile SI de la cei ce le "FACILITEAZA"( SUNT "HOTARATORII GARANTI" RESPONABILI CIVILMENTE CU SAU FARA VOIE -daca NU DESCHID OCHII!? Chiar mai mult SUNT PROMOVATI!. Si atunci ma intreb: exista sau nu o "CARDASIE" intre POLITIC ,AUTORITATI si ADMINISTRATIE? O data cu DATORIA PUBLICA ESTE VAZUTA SAU NU SI CRESTEREA ABUZULUI IMPOTRIVA CETATEANULUI SI DREPTURILOR SALE? ACESTA ESTE SATATUL DE DREPT PROGNOZAT INTERN pt ROMANIA? Spatiul Schengen NU reprezinta doar o zona de libertate de miscare ci incumba si niste "valori" democratice "uitate" ,si "spoite" acum.

# Am avut legi si Constitutie ! date 20 August 2023 06:25 0

"Statul suntem NOI". Resetarea Romaniei a inceput o data cu NOI si ceea ce ne dorim NOI". Cetatenii votanti sunt "CEILALTI" CU OBLIGATIILE LOR. SA TRAIM NOI ,CU LEGILE SI CONSTITUTIA PT NOI. TRAIASCA SUPREMATIA CONSTITUTIEI , LEGILOR , A CURTII CONSTITUTIONALE.tRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI, INDEPENDENTI , PROFESIONISTI. TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI NESUPUSI COERCITIEI DE ORI CE FEL!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva