15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTROLUL PENTRU MITA DE 3 MILIOANE EURO N-A FOST CONTESTAT – Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, ramane sub control judiciar. Dumitrescu nu a mai atacat in instanta prelungirea masurii preventive dispuse de DNA, care ii interzice sa exercite functia de sef al CJ Prahova. Halucinat: Dumitrescu forteaza obtinerea unui nou mandat pe o functie pe care nu are voie sa o ocupe. Iulian Dumitrescu este acuzat de o luare de mita de 16 milioane lei

Scris de: L.J. | pdf | print

3 June 2024 16:31
Vizualizari: 1378

Este oficial: presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu (foto), zis “Baronul Lamborghini” datorita bolidului de lux pe care il conduce, va candida la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru o functie pe care nu are voie sa o exercite. O situatie anormala din punctul nostru de vedere, caci nu poti vota pe cineva care nu are voie sa ocupe functia pentru care candideaza.


 

Concret, Iulian Dumitrescu nu a mai contestat in instanta prelungirea controlului judiciar dispusa de DNA la finele lunii mai. O prelungire de control care a mentinut interdictia impusa prin prima masura de acest gen, interdictie referitoare la exercitarea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. Practic, Iulian Dumitrescu forteaza obtinerea unui nou mandat de sef al CJ Prahova, chiar daca nu are voie sa ocupe aceasta functie.

Amintim ca Iulian Dumitrescu a fost inculpat de procurorul DNA Marian Dragulescu pentru o luare de mita de peste trei milioane euro si fals in declaratii de DNA, la 1 februarie 2024, fiind pus sub control judiciar. Dumitrescu (membru de vaza al PNL ani de zile) a contestat in instanta masura dispusa de DNA, dar demersul sau a fost respins de Tribunalul Bucuresti.


Mita ceruta: 47 milioane lei. Mita primita: 16 milioane lei


Iulian Dumitrescu este acuzat ca ar fi pretins o mita de 47 milioane lei (circa 9 milioane euro), disimulata in vanzarea unei firme detinute de cumnatul sau, din care ar fi primit 16 milioane lei. Cumparatorul controla o alta societate comerciala care avea contract cu Consiliul Judetean Prahova si care apoi a primit un alt contract.

In acelasi dosar, DNA i-a inculpat pe sora si cumnatul lui Dumitrescu, Angelica Marilena Lambrea si Adrian Daniel Lambrea, pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii.

De asemenea, administrator public al judetului Prahova si Presedinte CA la Distributie Energie Electrica Romania SA, Anna-Maria Vasile, este urmarita penal pentru fals in declaratii.


Iata acuzatiile DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 01.02.2024, a inculpatilor:

1. DUMITRESCU IULIAN, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si fals in declaratii,

2. o persoana fizica, ruda cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata,

3. o persoana fizica, afin cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals in declaratii.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 ar fi pretins, in perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achizitionarea in schimbul sumei de 47.500.000 lei a partilor sociale detinute de persoana fizica de la pct. 3 la o societate comerciala, valoare supraevaluata fata de valoarea reala a acestora, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu ca presedinte de Consiliu Judetean (CJ) Prahova si ar fi primit pana in data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totala de 16.210.000 lei. Una dintre societatile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii in derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achizitionarii societatii comerciale de la persoana fizica de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrari cu beneficiar CJ Prahova.

Ulterior pretinderii, persoana fizica de la pct. 2 ar fi intocmit in fals un extras de cont in numele societatii tranzactionate care cuprindea mentiuni nereale privind soldul initial al contului, rulaje si operatiuni efectuate pe acest cont in perioada ianuarie-februarie 2023. Tot ulterior pretinderii, persoana fizica de la pct. 3, in luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situatiilor financiare aferente anului 2022 ale societatii tranzactionate ar fi dat o declaratie necorespunzatoare adevarului.

Cei doi complici, desi nu ar mai fi avut in 2023 nicio calitate oficiala in cadrul societatii tranzactionate, ar fi continuat sa gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns in final la Dumitrescu Iulian, sau dupa caz ar fi fost folosita in beneficiul acestuia.

Totodata, inculpatul Dumitrescu Iulian in declaratiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 si 15.06.2023, dupa caz:

- ar fi mentionat o valoare mai mica a dividendelor incasate de sotia sa de la o societate comerciala in care aceasta era asociat, nefiind declarata o suma totala de 122.400 lei

- nu ar fi mentionat imprumuturi primite direct de la persoana mentionata la pct. 2 in cuantum total de 2.575.000 lei

- nu ar fi mentionat suma totala de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline si 24.000 euro cheltuita in beneficiul sau si al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice mentionata la pct. 2.

Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii in strainatate si bunuri de lux achizitionate din afara tarii, liceu privat, cursuri tenis, chirie intr-un complex rezidential de lux etc.

In cauza procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpati, asupra unui bun imobil apartinand inculpatului Dumitrescu Iulian si asupra a 19 imobile apartinand celor 2 complici.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In dosar se mai efectueaza cercetari si fata de Vasile Anna-Maria, administrator public al judetului Prahova si Presedinte CA la Distributie Energie Electrica Romania SA cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, in forma continuata, constand in esenta in aceea ca nu a mentionat in 29 de declaratii de avere 2 terenuri detinute de sotul sau.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva