23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTURILE ANRP IN PERICOL - Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor dezvaluie manevre murdare intr-un caz "special" in care un cesionar din Cluj s-a folosit de o dispozitie din 2007 a primarului Emil Boc si incearca sa primeasca dublul sumei din grila notariala!

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

22 November 2013 13:23
Vizualizari: 13168

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) se afla la aceasta ora intr-o situatie foarte dificila, din cauza unor executari silite, parte dintre ele justitificate, alta parte, insa, fara suport legal sau in contra legii. ANRP atentioneaza opinia publica asupra unui caz flagrant de executare silita demarata la cererea unui cesionar din Cluj-Napoca, care a obtinut incuviintarea executarii de la Judecatoria Sectorului 5, pentru aproape 2 milioane de lei, intr-un dosar in care nici fosta Comisie Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (C.C.S.D.), nici Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor nu au finalizat procedura administrativa de solutionare si nu au emis un titlu de despagubire.


Intr-un comunicat transmis redactiei Lumeajustitiei.ro, institutia care se ocupa de problema retrocedarilor si care are in solutionare peste 80.000 de dosare, subliniaza ca titularul acestui dosar a solicitat in justitie obligarea A.N.R.P. si a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor sa ii emita titlu de despagubire, dar instanta i-a respins actiunea, atat in fond (2012), cat si in recursul din 18 aprilie 2013, Hotararea nr. 4387/2013 fiind urmatoarea: Mentine hotararea atacata. Respinge recursul declarat de Horea Pojaru impotriva sentintei civile nr.5 din 10.01.2013 pronuntata in dosarul nr.1488/33/2011 al Curti de Apel Cluj, pe care o mentine in totalitate. Decizia este irevocabila".

Pentru incuviintarea executarii silite, cesionarul a folosit o dispozitie a primarului Emil Boc (foto) din 2007 si un raport de evaluare intocmit in 2011, cand Boc era prim-ministru. Conform datelor pe cae le detinem, cesionarul, Horea Pojaru, desi a pierdut in instanta la Curtea de Apel Cluj si cu toate ca nu are o creanta certa si exigibila, bazandu-se pe titlul de despagubiri acordat de Legea 247 - care e doar o piesa din dosarul pentru obtinerea titlului de plata, pe o ordonanta de primar a lui Emil Boc si pe un raport de evaluare realizat in 2011, a reusit la Judecatoria Sector 5 sa obtina poprirea pe conturile ANRP. De altfel, la aceasta ora, ANRP are popriri e conturi de aproape 200 de milioane lei.

Desi avea un numar de ordine mare, dosarul a fost dat in lucru la data de 24.02.2011, fiind considerat „un caz special”, chiar daca persoana indreptatita isi cesionase integral drepturile inca din luna mai 2010, aceasta fiind una din cauzele in care unor persoane privilegiate li s-a acceptat solutionarea dosarelor in afara ordinii firesti.

Conducerea ANRP arata ca cesionarul urmareste, pe calea executarii silite, sa obtina dublul sumei care s-ar primi in mod legal prin aplicarea grilei notariale in temeiul Legii nr. 165/2013.

In comunicatul transmis, A.N.R.P. subliniaza ca va face contestatie la poprirea dispusa in cadrul executarii silite, „dar doreste sa transmita din nou opiniei publice ca aceste practici de executare in mod abuziv a conturilor sale pun in pericol capacitatea institutiei de a face plati in mod legal, la ordine, persoanelor indreptatite la despagubiri”.

* Cititi aici comunicatul ANRP

Comentarii

# BERCEA MONDIAL :: e manevra lu frații miei..........,,   date 22 November 2013 15:14 +6

 EMIL BOC face parte din familie=,,micul de tuti capi,,. ,,FAMILIA,, se destramă odată cu plecarea ,,PIRATULUI,, de la Cotroceni. Cel mai periculos aspect pentru România este că dacă PREȘEDINTELE ROMÂNIEI pleacă de la Cotroceni cu toate drepturile prevăzute de CONSTITUȚIE, ,,MOȘIA,, de la Nana va avea pază și mașini de la SPP. PRIN URMARE , TREBUIE SUSPENDAT DE URGENȚĂ, ACUM SAU NE VOR BLESTEMA URMAȘII.

# obiectiva date 22 November 2013 16:34 +6

ba, pardon, NU SUSPENDARE, ca deja e DEMIS din 29 iulie 2012....ci acuzat de INALTA TRADARE.........sper ca macar cu 7 zile inainte de a-si termina mandatul sa fie trimis in judecata.....

# obiectiva date 22 November 2013 16:37 +1

cand se va citi ACTUL de ACUZARE sa fiu eu chemata sa il citesc, NU cumva sa fie toni grebla care se balbaie.. ..si e si cam analfabet...ca la suspendare, ........ sau nicolaescu , raraitul si cepeleagul ala....

# agronom date 22 November 2013 15:16 +7

EMIL BOC trebuie dus unde a stat și ADRIAN NĂSTASE,,.

# pensionar date 22 November 2013 16:09 +4

Cine este vinovat de REDUCEREA PENSIILOR, A SALARIILOR ?????/ cine a numărat voturile legii pensiilor ?

# Andrei date 22 November 2013 19:59 +9

Nu va e rusine jegosilor? Tataie are 98 de ani acum si se judeca prin instante cu primariile si societatile privatizate si intr-un final, dupa 12 ani de lupta in instanta ajung doua dosare la ANRP in februarie 2013, vi se cere stadiul lor in noiembrie 2013 si voi raspundeti ca au ajuns dosarele si inca nu au fost repartizate in lucru persoanelor din institutie? Dar nu va e putin rusine nenorocitilor sa comentati ca sunteti executati silita. V-as desfiinta, sunteti o institutie care exista degeaba, luati salariul din banii persoanelor pe care ar trebui sa le despagubitii, pentru asta existati excrementelor, existati sa despagubiti oamenii nu sa o ardeti pe la TV ca va ia lumea banii din conturi. Tataie are 98 de ani, se lupta cu Statul Roman prin instante de 12 ani... BANII? CAND IA BANII PENALILOR? La 140 ani? CAND MAI NENOROCITILOR? 

# Vlad Tepes date 22 November 2013 20:38 +1

ANRP \"doreste sa transmita din nou opiniei publice ca aceste practici de executare in mod abuziv a conturilor sale pun in pericol capacitatea institutiei de a face plati in mod legal, la ordine, persoanelor indreptatite la despagubiri\" Şi? Ce să facă po******ţia? Să iasă cu furci şi topoare? Transmiteţi celor care pot lua decizii, nu po******ţiei. Sau vă pregătiţi cumva terenul pentru vremea cînd, nefiind bani alocaţi pentru despăgubiri, veţi spune: noi am atras atenţia opiniei publice! Jenant mesaj. Mai lipsea să vărsaţi nişte lacrimi.

# CRIMINALII DIN ANRP TAIAT GATUL date 22 November 2013 21:31 +5

VREM SANGE DE POLITICIAN SI DE FUNCTIONAR ANRP....jigodiile si curvele din ANRP SA PLATESCA DESPAGUBIRILE DIN AVEREA PROPRIE!

# IOAN DUSCAS date 23 November 2013 14:09 +2

IN ROMANIA SECURISTO-DARAMATA EXISTA O STRUCTURA INFRACTIONALA COMPUSA DIN INFRACTORI DIN RANDUL MAGISTRATILOR , INFRACTORI DIN RANDUL SERVICIILOR SECRETE , INFRACTORI DIN MINISTERUL DE INTERNE , INFRACTORI DIN MINISTERUL APARARII NATIONALE , INFRACTORI CU FUNCTII INALTE PE SCENA POLITICA IAR ACEASTA STRUCTURA INFRACTIONALA A FURAT PE BAZA DE DOCUMENTE FALSIFICATE SI VANDUT PE BANI DE NIMIC PESTE 50% DIN SUPRAFATA ACESTEI TARI ! IN PRIMA FAZA ACESTI INFRACTORI MI-AU FURAT INTEGRAL MOSTENIRILE IAR IN FAZA A DOUA MA FACURA SUSPECT DE TERORISM IN VEDEREA ELIMINARII MELE IN STIL MAFIOT ABUZAND DE FUNCTIILE DETINUTE IN INSTITUTIILE STATULUI !

# Bucur date 30 November 2013 09:35 0

Ce legatura are A.N.P.(Penitenciare)cu A,N.R.P.Confuzia denota lipsa totala de consistenta si de informatii pertinende despre sistemul penitenciar.Daca singura sursa este acest Popoviciu ,a carui singura legatura cu sistemul penitenciar este aceea ca se afla in executarea unei pedepse cu inchisoarea,putem afirma ca institutia Penitenciare se afla din greseala in portofoliul revistedvs.PACAT.

# D.C. date 30 November 2013 09:55 0

Popovici - nu Popoviciu. Bogdan Popovici. D-l Bogdan Popovici.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva